به گزارش ایسنا، دکتر علی اسدی در سومین رویداد کشوری فولادیشو که در سالن پندار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه امروز به معنای واقعی مفهوم عملیاتی کردن ارتباط میان دانشگاه و صنعت را شاهد هستیم، افزود: سالهاست بحث ارتباط آموزش، تحقیق و جامعه و نیز ارتباط دانشگاه و صنعت مطرح است که با برگزاری چنین رویدادهایی رگههایی از این ارتباط را شاهد هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با بیان اینکه همکاری خوبی با شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه اصفهان(MSTID) آغاز شده است، افزود: در این همکاری فضایی به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع تا سال آینده به فضای زیستبوم نوآوری و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اضافه میشود تا شرکتهای دانشبنیان و فناور از این فضا بهرهمند شوند.
دکتر اسدی، با بیان اینکه هاب و دبیرخانه طرح «تانا»ی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری(توسعه اکوسیستم نوآوری استانها) در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و برنامهریزی و راهبری این طرح توسط وزارت علوم انجام میشود، گفت: تانا یک مولتی ایونت(رویداد چندگانه) است و همه کسانی که بازیگران اصلی این رویداد هستند، در آن حضور دارند.
وی ادامه داد: در بخش B۲B رویداد کشوری فولادیشو از ظرفیت و پتانسیل همه شرکتها و صاحبان ایده، متخصصان، دانشجویان و اساتید برای برطرف کردن مشکلات مرتبط با صنعت فولاد مبارکه استفاده میشود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با بیان اینکه مباحث زیادی در بخش فولاد اعم از محیط زیست، کاهش مصرف آب، ضایعات و ... وجود دارد که میتوان از این ظرفیت موجود استفاده کرد، افزود: بازیگران فراوانی اعم از دانشجویان، اساتید، شرکتهای فناور و نوآور، دانشبنیان، استارتآپ وجود دارند که وقت، فکر و ایده خود را صرف حل مسائل اینچنینی میکنند و ریاست دانشگاه تهران حمایت خود را از فعالیتهای دانشبنیان و فناور اعلام کرده است.
راهاندازی مرکز نوآوری فولاد در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، بهزودی
در ادامه این مراسم، ایرج الهدادی، معاون توسعه و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، از راهاندازی مرکز نوآوری فولاد در این پارک بهزودی با هدف حضور مستمر یکی از واحدهای فولاد مبارکه در این مرکز خبر داد و گفت: امروز در رویداد کشوری فولادیشو در بخش «دمو دی»، ۱۰ تیم طرح و ایده خود را مطرح میکنند و در بخش B۲B جلسات رو در رو میان مدیران فولاد مبارکه با علاقهمندان اعم از صاحبان ایده، شرکتهای فناور و دانشبنیان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این رویداد درباره سرمایهگذاری در راستای حل چالشهای گروه فولاد مبارکه برگزار میشود، اظهار کرد: این رویداد در قالب طرح «تانا»ی (توسعه اکوسیستم نوآوری استانها) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که از یک سال پیش آغاز شده است. نخستین رویداد در اصفهان، دومین در خراسانرضوی(مشهد مقدس) و سومین آن امروز در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار میشود.
معاون توسعه و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با بیان اینکه در رویداد امروز ۱۰ طرح انتخاب شده در فاز نخست، ارائه و از این میان بهترین طرحها برگزیده میشوند، اظهار امیدواری کرد این رویداد مرتبط با صنعت فولاد مبارکه اصفهان نتایج ارزندهای را در پی داشته باشد.
دکتر الهدادی با اشاره به سابقه بیش از ۲۰ سال فعالیت این پارک، همکاری با فولاد مبارکه اصفهان را نوعی افتخار برشمرد و افزود: این رویداد با هدف سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد روی طرحها و ایدههای برتر تشکیل میشود.
وی، بحث اقتصاد چرخشی را از موضوعات مهم در این سرمایهگذاری دانست و خاطرنشان کرد: این اقتصاد چرخشی در مباحث مختلفی چون آب، انرژی و ... مطرح است که باید همه شرکتهای دانشبنیان و فناور در این زمینه فعال شوند. دومین نکته در موضوع سرمایهگذاری بحث اقتصادی عمل کردن و بهرهوری بیشتر در بحث انرژی است، چون صنعت فولاد پرانرژی و برترین صنعت در کشور محسوب میشود که باید برای کاهش میزان مصرف انرژی از جمله آب، برق و استفاده از آبهای خاکستری چارهای اندیشیده شود.
معاون توسعه و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مسائل دیگری فراتر از بحث فولاد نظیر بهرهوری از مواد مصرفی را از دیگر موضوعات مورد بحث برشمرد و افزود: باید شرکتهای دانشبنیان و فناور در آینده از پوسته سنتی و کلاسیک خارج شوند تا صنایع شاهد رشد و تجلی در کشور باشند.
دکتر الهدادی، اظهار امیدواری کرد که دستاورد سومین رویداد کشوری و فرااستانی فولادیشو در جهت برطرف کردن چالشهای اساسی صنعت فولاد مبارکه اصفهان باشد.
سرمایهگذاری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال در اکوسیستم نوآوری کشور
دکتر یحیی پالیزدار، مدیر عامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه اصفهان(MSTID)، هم با بیان اینکه کار ما در فولاد مبارکه اصفهان سرمایهگذاری خطرپذیر در زنجیره ایجاد ارزش فولاد است، افزود: هماکنون فولاد مبارکه اصفهان ۴۰ تا ۴۵ درصد صنعت فولاد کشور را تشکیل میدهد و در همه جای کشور نمایندگی بهمعنای وجود پلنتهای تولیدی دارد.
وی، گستره این صنعت را از شمال شرق کشور محدوده سنگان تا جنوبیترین منطقه هرمزگان تا غرب کشور و مجموعه تولیدی سنگ آهنی و مرکز آن اصفهان دانست و خاطرنشان کرد: برای تأسیس این شرکت ژاپنیها و ایتالیاییها مشارکت داشتند، اما امروز ۹۰ درصد آنچه که در فولاد مبارکه داریم از داخل کشور تأمین میشود. ما در حال حاضر با مجموعه شرکتهای دانشبنیان و فناور بیش از ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان کار در سال انجام میدهیم.
دکتر پالیزدار افزود: بیش از ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان از زیستبوم کشور جزو لیست همکاران ما هستند که البته این میزان برای صنعت فولاد کافی نیست چون در صنعت فولاد تغییرات زیادی را شاهد هستیم و طی ۲۰ تا ۳۰ سال آینده ژئومتری صنعت فولاد با امروز متفاوت است.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه اصفهان، با تأکید بر ضرورت پیشتاز بودن این صنعت در کشور آنرا برای رقابت با رقبای بینالمللی ضروری برشمرد و افزود: برای این منظور باید صنعت فولاد از اکوسیستم کل کشور استفاده میکرد، این پروژه ۵ سال پیش شروع شد و در ابتدا کوشیده شد بنچ مارک شرکتهای بزرگ فولاد در دنیا مشخص شود که سبب شد در سال ۹۸ مجموعهای تحتعنوان شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه اصفهان طراحی شود که نقش CBC فولاد را برعهده بگیرد.
دکتر پالیزدار با بیان اینکه این مجموعه در سال ۹۹ شکل گرفت و در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ عملیات انجام داد، گفت: امروز با شما از راه رفته صحبت میکنیم، نه آنچه که در آینده میخواهیم.
وی، با بیان اینکه این شرکت تاکنون بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال در اکوسیستم نوآوری کشور سرمایهگذاری کرده است، در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان عمدتاً به شرکتهای دانشبنیان از اکوسیستم کشور پول تزریق کردهایم.
دکتر پالیزدار، بنچ مارک اولیه را استان اصفهان دانست و گفت: سپس استان خراسانرضوی و در آینده بندرعباس خواهد بود و میکوشیم همه اکوسیستم کشور را درگیر کنیم.
وی ادامه داد: فولاد مبارکه اصفهان ۱.۵ تا ۲ درصدGDP کشور را به خود اختصاص داده است و معتقدیم اگر از هر صنعتی ۳ تا ۴ شرکت بهعنوان لیدر این مسیر را طی و اکوسیستم نوآوری کشور را با خود درگیر کند، هم پول جدی را تزریق خواهد کرد و هم بازار جدی برای شرکتهای دانشبنیان ایجاد میکند، ما باور داریم میتوانیم ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان بازار برای شرکتهای دانشبنیان درست کنیم.
دکتر پالیزدار، از اهداف برگزاری این رویدادها را بحث ترویجی آن برشمرد و افزود: اگر امروز بیش از ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان با مجموعه دانشبنیان و فناور کشور کار میکنیم همگی مرهون حضور و وجود همکاران خوب در اقصی نقاط کشور است.
براساس این گزارش، در ادامه مراسم تفاهمنامه همکاری میان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه اصفهان به امضاء رسید.
انتهای پیام
نظرات