به گزارش ایسنا، مسابقه اختراعات ژنو-سوئیس یکی از مهمترین رویدادهای بینالمللی در زمینه اختراعات است که به صورت سالیانه توسط فدراسیون بینالمللی مخترعین با شرکت صدها مخترع از سراسر جهان برگزار میشود. نگین حسینزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایعغذایی به راهنمایی دکتر عزیز همایونی راد استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز با معرفی اختراع خود موفق به کسب مدال نقره اختراعات ژنو-سوئیس در سال ۲۰۲۳ شده است. در این اختراع، تکنولوژی تولید نوشیدنیهای پستبیوتیک ارائه شده است که علاوه بر رفع محدودیتهای استفاده از پروبیوتیکها منجر به تولید یک محصول فراسودمند شده که به سلامت هر چه بیشتر مصرفکنندگان منجر خواهد شد.
مصرف روزانه آب و نوشیدنیهای سالم برای عملکرد صحیح بدن مانند تنظیم دمای بدن، دفع مواد زائد و پیشگیری از یبوست امری حیاتی است. بنابراین همواره نوشیدنیها نقش عمدهای در تامین نیازهای روزانه ایفا میکنند. با این وجود به دلایل مختلف از جمله در دسترس نبودن نوشیدنیهای سالم، عادت به مصرف نوشیدنیهای گازدار با حاوی نگهدارندهها، رنگها و اسانسهای شیمیایی در درازمدت منجر به بروز بیماریهایی همچون دیابت، خشکی پوست، تشدید آسم و برونشیت، آلرژیهای مزمن، ایجاد رفتارهای بیشفعالی در خردسالان و انواع سرطان میشود. پیشرفتهای اخیر و علاقه روزافزون مردم به استفاده مواد غذایی سالمتر با خواص پیشگیری یا درمان بیماریها باعث تولید موادغذایی فراسودمند پروبیوتیکی شده است. شواهد حاکی از آن است که ارتباط معنیداری با مصرف محصولات پروبیوتیک و کاهش چشمگیر ابتلا به بیماریهای مرتبط وجود دارد.
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای غیربیماریزا هستند که اثرات مفید سلامتی آنها به اثبات رسیده است و چنانچه در دوزهای مناسب مصرف شوند، باعث پیشگیری یا درمان انواع بیماریها میشوند، اما همواره با چالشهایی همچون زنده مانی روبهرو هستند که بهترین راهحل برای رفع این چالشها استفاده از متابولیتها و اجزای پروبیوتیکها (پستبیوتیکها) است. در این خصوص ترکیبات زیستی مانند پستبیوتیکها در وهله اول با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خود از جمله پایداری، ایمنی و غیرسمی بودن و در وهله دوم به دلیل دارا بودن فعالیتهای زیستی و ایجاد اثرات سلامتبخش مشابه باکتریهای والد خود، میتوانند به عنوان جایگزین ایمن پروبیوتیکها معرفی شوند. این ترکیبات زیستفعال خواص عملکردی متمایز از جمله ضدتکثیر، ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی، هیپوکلسترولمیک، ضدچاقی، ضدفشار خون، ضدالتهاب و تعدیلکننده ایمنی تولید میکنند.
به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با توجه به اثرات مطلوب پستبیوتیکها و سهم عمده نوشیدنیها در طول روز، هدف از این اختراع ایجاد یک نوشیدنی فراسودمند است که علاوه بر رفع نیاز بدن به آب، دارای خواص پیشگیری و حتی کمک به درمان بسیاری از بیماریها خواهد داشت. بنابراین میتوان مصرف این نوشیدنیها را به یک عادت مطلوب تبدیل کرد و باعث بهبود سلامت جامعه شد.
انتهای پیام
نظرات