• دوشنبه / ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402062716622
  • خبرنگار : 71505

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر خبر داد

گزارش نظارتی پروژه‌های تهران برای ۵ ماه اول سال آماده شد/بررسی و ارزیابی کلان پروژه‌های پایتخت

گزارش نظارتی پروژه‌های تهران برای ۵ ماه اول سال آماده شد/بررسی و ارزیابی کلان پروژه‌های پایتخت

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری ۱۲۵ جلسه این کمیسیون از بررسی بیش از ۵۰ لایحه و ۱۹ طرح در این جلسات خبر داد و گفت: گزارش نظارتی ۵ ماهه اول سال برای پروژه‌های تهران در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر آماده شده و پس از جمع بندی به صحن شورا ارائه می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمد آخوندی در نشست خبری امروز دوشنبه در تشریح عملکرد کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران ظرف دو سال گذشته، گفت: اصلی‌ترین وظیفه کمیسیون برنامه و بودجه شورای که ظرف دو سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و در آینده نیز این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کند نظارت دقیق بر عملکرد شهرداری تهران است که این مهم را از روش‌ها و شیوه‌های مختلفی پیگیری می‌کنیم، البته بی تردید این نظارت ما به معنای مچ گیری نیست بلکه اعتقاد داریم شهرداری و شورا در کنار یکدیگر وظیفه مدیریت شهر را بر عهده دارند و شورا به نمایندگی از مردم بر کار فردی که به عنوان شهردار انتخاب کرده و به وسط میدان فرستاده باید نظارت کند.

وی افزود: کمک برای حل مشکلات و همفکری و البته بیان تذکر اگر در جایی مشکلی وجود داشت، از وظایف شورا است. در حقیقت نظارت به معنای اصلاح مسیر، همکاری و کمک است که در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه ظرف دو سال گذشته قرار گرفته است و همه عملکرد ما در همین مسیر نظارت بوده است. در ابتدای این دوره پس از انتخاب شهردار نیز نظارت بر عملکرد شهرداری تهران اصلی‌ترین وظیفه شورا بوده است. همچنین حسابرسی از همه ارکان شهرداری تهران که به صورت سالیانه انجام می‌شود نیز به عنوان یک تکلیف قانونی در مسیر نظارت به صورت جدی پیگیری شده است.

وی ادامه داد: در ابتدای دوره گزارشی در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در خصوص چهار ساله گذشته و گزارش‌های حسابرسی ارائه شد که نشان می‌داد حسابرسی‌ها انجام نشده، گروه‌های حسابرسی در سازمان‌ها و شرکت‌ها یا مستقر نشدند و یا مستقر شدند؛ اما منجر به ارائه گزارش حسابرسی در سازمان‌ها و شرکت‌های مد نظر نشده‌اند. لذا برنامه ریزی انجام شد که عقب ماندگی‌ها جبران شود. وضعیت حسابرسی‌ها رصد شد و نهایتا گزارش حسابرسی‌های سال‌های ۹۶ تا ۹۹ آماده و در صحن شورا قرائت شد و به این ترتیب قول به روز رسانی گزارش‌های حسابرسی را عملیاتی کردیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: گزارش حسابرسی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در حال قرائت در صحن شوراست و همه گزارش حسابرسی سال ۱۴۰۱ نیز تا پایان سال جاری قرائت خواهد شد. در گزارش حسابرسی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بعد نظارتی را به شکلی قویتر دنبال کردیم و ایرادات در بخش‌های مختلف شهرداری تهران را که منتج از ارائه گزارش‌های حسابرسی است به شکل جدی دنبال می‌کنیم و تاکید کرده‌ایم بندهای قابل حل در گزارش حسابرسی سال ۱۴۰۲ نباید تکرار شود و قطعا این موضوع ملاک ارزیابی‌ها در آینده قرار خواهد گرفت.

وی افزود: حوزه ذیحسابان که مسئولیت تعیین آنها بر عهده شورای شهر تهران است به شکل جدی مورد توجه قرار گرفته و نظارت مستمر در عملکرد آنها را پیگیری می‌کنیم. یکی دیگر از ابعاد کار ما در کمیسیون برنامه و بودجه تقویت مشارکت مردم در برنامه ریزی و بودجه ریزی مدیریت شهری است که با طرح رصد این بخش عملیاتی شد به شکلی که اعضای کمیسیون برنامه و بودجه در مناطق حضور پیدا می‌کنند و برای کمبودها و مشکلات صحبت‌های شهروندان را می‌شنوند و تصمیم گیری لازم انجام می‌شود.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، بحث گزارش‌های نظارتی به معنای این است که همه پروژه‌هایی که در شهر تهران در حال اجرا است از بعد تخصیص بودجه، پیشرفت فیزیکی و ... مورد بررسی قرار می‌گیرد و اطلاعات در این زمینه نیز از مبادی مختلفی همچون سامانه پیشرفت پروژه‌های شهرداری، بازدیدهای میدانی و برگزاری جلسه با واحد تخصصی به دست می‌آید و نهایتا منتج به تهیه گزارش نظارتی می‌شود.

وی ادامه داد: گزارش نظارتی پنج ماهه نخست سال جاری برای همه پروژه‌های شهر تهران آماده شده و پس از نهایی شدن در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه شورا به صحن شورای شهر تهران ارئه می‌شود که در حقیقت وضعیت پروژه‌های شهر تهران را تشریح می‌کند.

آخوندی با اشاره به اینکه بحث تدوین بودجه سالیانه یکی دیگر از وظایف کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران است، افزود: در دو سال گذشته با تلاش همکاران در کمیسیون که به نحو احسن انجام شد پیشنهاد افزایش ۱۰ هزار میلیارد تومان به حوزه حمل و نقل در بودجه سال جاری به رئیس شورای شهر از سوی کمیسیون ارائه شد. مبحثی که امروز همه از آن به نیکی یاد می‌کنند و امیدواریم اتفاقات خوبی را در شهر تهران رقم بزند. همچنین گزارشات تفریغ بودجه از دیگر وظایف کمیسیون برنامه و بودجه است که در حال حاضر گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ آماده شده است.

وی افزود: بررسی و ارزیابی کلان پروژه‌های شهر تهران نیز از موضوعاتی است که مورد توجه توجه کمیسیون برنامه و بودجه قرار گرفته و در همین راستا بزرگراه بروجردی، یادگار امام و شهید شوشتری مورد ارزیابی قرار گرفته و جلسات و بازدیدهای متعددی در این راستا انجام شده، بر همین اساس فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی آماده افتتاح شده و مشکلات آن از جمله معارضین حل و فصل شده، همچنین در مورد آزادراه شهید شوشتری نیز پیگیری‌ها منجر به تدوین تفاهم‌نامه‌ای شده که تنها معطل امضای وزیر ورزش و جوانان مانده که با اخذ این امضاء زمین‌های ورزشگاه تختی را تحویل می‌گیریم و کار آغاز خواهد شد.

آخوندی ادامه داد: مباحثی در مورد اساسنامه سازمان‌ها و شرکت‌ها وجود دارد که به زودی تکلیف همه اساسنامه‌ها در شهرداری تهران روشن خواهد شد. در این دوره ۱۲۵ جلسه در کمیسیون برگزار شده که این جلسات به غیر از جلسات تدوین برنامه چهارم و بودجه سالانه برگزار شده است که در طی آن بیش از ۵۰ لایحه و ۱۹ طرح در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته است. در حقیقت در کمیسیون برنامه و بودجه طرح‌ها و لوایحی که به شورا می‌رسد همگی از مسیر این کمیسیون و پس از بررسی به صحن شورا ارائه می‌شود.

به گفته وی، نظارت بر عملکرد شهرداری اصلی‌ترین وظیفه این کمیسیون است و تلاش کردیم ظرف سال گذشته این وظیفه را به خوبی انجام دهیم و در آینده نیز این روند را ادامه خواهیم داد.

درآمد۳۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری از ابتدای سال تا کنون

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی در خصوص وجود انحراف در بودجه شهرداری تهران گفت: ما یک موضوع تخصیص بودجه داریم که مورد توجه کمیسیون است. در حوزه حمل و نقل ۱۰۰ درصد تخصیص‌ها برای شش ماهه نخست سال انجام شده و در حوزه نقدینگی ممکن است برخی هزینه‌ها در سیستم ثبت نشده باشد. موضوعی که در گزارش‌های خزانه دار شورا نیز به آن اشاره شده، برخی از هزینه‌ها در سیستم ثبت نشده است. در خصوص تحقق بودجه بر اساس آمارهایی که تا به امروز داشته‌ایم اگر همین روند ادامه پیدا کند تا پایان سال شهرداری بیش از آنچه که شورا تعیین کرده است در حوزه درآمدها عبور خواهد کرد و تا کنون حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد شهرداری تهران بوده است.

وی در خصوص پیگیری برخی تخلفاتی که در گزارش‌های حسابرسی مشخص می‌شود نیز اظهار کرد: نهادهای نظارتی مواردی از تخلف که در گزارش‌های حسابرسی بوده را در حال بررسی دارند و قطعا این موضوعات را بررسی خواهند کرد.

آخوندی در پاسخ به سوالی در خصوص رشد قراردادهای ترک تشریفات در شهرداری تهران گفت: ترک تشریفات از شیوه‌هایی است که قانون برای معاملات مشخص کرده است و سقفی برای این موضوع تعیین شده که بخشی از آن در اختیار شهرداران مناطق و بالاتر از آن در اختیار شهردار و شورای شهر است.بی تردید شورا تاکید دارد که قانون باید رعایت شود و نباید تخطی صورت بگیرد. در همین راستا گزارشی به زودی در کمیسیون بررسی و اگر موارد تخلف از آنچه که قانون مشخص کرده دیده شود به وظیفه نظارتی خود عمل می‌کنیم و موضوع را به شورا نیز ارائه خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha