• یکشنبه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402062615830
  • خبرنگار : 50214

یک مسئول در شرکت ملی گاز:

تامین گاز زمستانی صنایع تنها با ۶ درصد صرفه‌جویی مشترکان

تامین گاز زمستانی صنایع تنها با ۶ درصد صرفه‌جویی مشترکان

ایسنا/یزد مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به روزهای سخت زمستان پارسال صنعت گاز کشور و استمرار ناترازی گاز در زمستان پیش‌رو، گفت: قطع گاز بخش خانگی و تجاری خط قرمز دولت است ولی تنها با صرفه جویی ۶ تا ۱۰ درصدی این مشترکان می‌توان گاز برخی صنایع بزرگ کشور در فصل زمستان را تامین کرد.

«مسلم رحمانی» امروز یکشنبه ۲۶ شهریورماه در مراسم تودیع و معارفه مدیریت شرکت گاز استان یزد که در سالن شهید عباسپور برق منطقه‌ای برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با ایجاد ۳۹ هزار کیلومتر خطوط انتقال، گازرسانی به ۱۲۵۰ شهر و ۳۷ هزار روستا و نیز تامین گاز ۱۵۱ هزار واحد صنعتی و ۳۷۰ نیروگاه و البته گازرسانی به ۷۰۰ صنعت بزرگ مانند صنایع معدنی و فولادی که از گاز به عنوان زیرساخت یا خوراک استفاده می‎کنند، یکی از بزرگترین کشورهای دنیا در مقوله توسعه صنعت گاز است.

وی جایگاه گاز در سبد اقتصاد کشور را ویژه خواند و گفت: کارکنان صنعت گاز از این که در توسعه و پیشرفت کشور نقش بالایی دارند، بر خورد می‌بالند.

رحمانی به توزیع سالانه بالغ بر ۲۳۰ میلیارد مترمکعب گاز در کشور اشاره و عنوان کرد: بزرگی تولید و توزیع ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز در یک روز زمستانی در ایران را می‎توان با تبعات قطع ۲۷۰ میلیون مترمکعب گاز ارسالی از روسیه به اروپا به دنبال جنگ اوکراین مقایسه کرد.

وی مصرف امروز گاز بخش خانگی و تجاری و عمومی کشور را ۱۶۰ میلیون مترمکعب در روز خواند و گفت: این رقم در دیماه برای بخش مصرف خانگی، تجاری و عمومی و صنایع کوچک به بیش از ۶۸۰ میلیون مترمکعب می‌رسد که با توجه به ثابت بودن میزان تولید گاز موجب ناترازی در این حوزه می‌شود.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران خط قرمز دولت مردمی سیزدهم را قطع گاز بخش خانگی و تجاری خواند و گفت: صنعت گاز روزهای سختی را در زمستان ۱۴۰۱ پشت سرگذاشت ولی تلاش دارد با تمام قوا و با همکاری مردم خوب کشورمان در تمام بخش‌ها، این ناترازی در زمستان امسال که ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز است را نیز با کمترین تبعات و خسارت به مردم و همچنین صنعت، مدیریت کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات اعمال محدودیت‌های گازی در مقایسه با اعمال محدودیت مصرف در سایر حوزه‌های انرژی اشاره کرد و گفت: عقب ماندن از برنامه ترسیم شده برای تولید و بالادستی شرکت ملی گاز از دلایل عمده ناترازی کشور در بخش گاز است که امیدواریم با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در دولت سیزدهم شاهد رفع آن در سالهای آتی باشیم.

رحمانی خاطرنشان کرد: البته زمستان بی‌سابقه‌ی سال گذشته، زمستانی سرد و گسترده بود به نحوی که برخلاف سالهای گذشته که موج سرما در بازه‌های زمانی وارد کشور و طی چند روز از سوی دیگر کشور خارج می‌شد، پارسال حدود ۶۰ روز دمای زیر صفر را در بسیاری از شهرها به طور همزمان شاهد بودیم.

وی ضمن قدردانی از تلاشهای کارکنان شرکت گاز استان یزد در رفع مشکل تامین گاز خراسان جنوبی در زمستان سال گذشته، گفت: خوشبختانه این تلاش و تعامل باعث شد هیچ مورد قطع گاز علی رغم افت فشار شدید در خط انتقال گاز به این استان، اتفاق نیافتد.

وی در ادامه با اشاره به شدت مصرف گاز و اهمیت مدیریت مصرف در کشورمان، این مهم را هم در بخش خانگی و تجاری و هم در بخش صنعتی حیاتی خواند.

این مسئول مصرف عمده گاز استانهایی مانند یزد توسط بخش صنعت و تولید را خوشایند دانست و گفت: البته راندمان مصرف گاز در بخشهای مختفی مانند صنعت حائز اهمیت است و بهینه‌سازی در این حوزه نیازمند کار بین بخشی و همکاری سایر دستگاه‌ها مانند وزارت صمت، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی و  وزارت کشاورزی و سایر بخشها در حوزه‌های مرتبط با هریک است.

وی به اهمیت مصرف بهینه در بخش خانگی و تجاری نیز تاکید و تصریح کرد: تنها ۶ تا ۱۰ درصد صرفه جویی در بخش خانگی و تجاری کشورمان منجر به صرفه‌جویی به میزان ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب گاز خواهد شد و این در حالیست که مجموع برق مصرفی صنعت سیمان در کشورمان حدود ۲۸ میلیون مترمکعب است یا مصرف گاز کل بخش فولاد ۴۰ میلیون و در مورد صنعت پتروشیمی ۶۰ تا ۸۰ میلیون مترمکعب است لذا با اندکی صرفه‌جویی، دیگر نیازی به تعطیلی صنایع به دلیل کمبود گاز نخواهد بود.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران از مهیا شدن شرایط ذخیره سازی سوخت در صنایع با قیمت پایین جهت استفاده از سوخت‌های جایگزین در چهار ماهه سرد سال خبر داد و افزود: فراخوانی در زمینه تعویض بخاری‌های گازی پربازده به جای بخاریهای کم بازده جهت جلب سرمایه‌گذاری در این بخش صورت گرفته که امیدواریم با استقبال سرمایه گذاران مواجه شود.

وی همچنین از پیگیری بحث هوشمندسازی در حوزه گاز و اجرای زودهنگام آن در چند استان به صورت پایلوت خبر داد و گفت: موضوع مقاوم‌سازی با توجه به زلزله خیز بودن بسیاری از مناطق کشور نیز مورد تاکید است که در این باره دستورالعمل‌های جدید در حال تدوین جهت ابلاغ به استانهاست.

وی با بیان این که هم اکنون ۹۹ درصد جمعیت شهری و روستایی استان و بخش عمده‌ای از صنایع و نیروگاههای استان تحت پوشش گاز هستند، توسعه شبکه گازرسانی در این استان را تقریباً پایان یافته خواند و تاکید کرد: مدیریت جدید شرکت گاز استان باید وارد فاز نگهداری شده و تدابیر و اقدامات لازم را در این باره مدنظر قرار دهد.

رحمانی در پایان پیرامون درخواست مسئولان استان یزد در زمینه پایداری تامین گاز این استان نیز گفت: خوشبختانه مصوبه اجرای خط یازدهم گاز سراسری احیا و در حال بررسی فنی و مهندسی است که امیدواریم با اجرای آن شاهد پایداری بیشتر گاز در استانهای مرکزی و نیمه شرقی کشور باشیم.

گفتنی است؛ در این مراسم «حامد خواجوی» به عنوان سرپرست جدید شرکت گاز استان یزد معرفی و از خدمات «سعید عقلی» مدیر عامل قبلی شرکت گاز استان یزد که به تازگی به عنوان سرپرست مدیریت دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران منصوب شده است، قدردانی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha