• سه‌شنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402062113268
  • خبرنگار : 50592

قهر طبیعت بلای جان پرندگان مهاجر در یزد/ امدادرسانی سالانه به ۲۰۰ جانور آسیب‌دیده در استان

قهر طبیعت بلای جان پرندگان مهاجر در یزد/ امدادرسانی سالانه به ۲۰۰ جانور آسیب‌دیده در استان

ایسنا/یزد سالانه تعداد چشمگیری از پرندگان مهاجر در فصول بهار و پاییز از آسمان استان یزد گذر می‌کنند و به علت حافظه ژنتیک خود مناطقی از این استان را زیستگاهی آبی تلقی کرده و بر آن فرود می‌آیند؛ اما متاسفانه طی چند سال گذشته بسیاری از زیستگاه‌های آبی استان به دلیل برداشت‌های بی‌رویه مردم از سفره های آب زیرزمینی و عدم بارش کافی خشک شده است که همین موضوع باعث آسیب دیدگی پرندگان مهاجر پس از فرود در استان می‌شود.

با این حال نظر به اهتمام و دغدغه دوستداران محیط زیست جهت کمک به حیوانات آسیب دیده، خوشبختانه در اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان ذیل معاونت طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد، فضایی تحت عنوان «بخش ساماندهی گونه‌های تحویلی» مهیا شده که در آن دامپزشکان، کارشناسان جانورشناس و متخصصان اکولوژی در راستای درمان حیوانات آسیب دیده می‌کوشند.

«مهدی زارع» کارشناس حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط زیست یزد در گفت‌وگو با ایسنا، بخش ساماندهی گونه‌های تحویلی را به نوعی اورژانس حیات وحش خواند و اظهار کرد: این محل جایی برای درمان حیواناتی است که در حیات وحش دچار آسیب شده‌اند تا پس از طی کردن روند درمان، به زیستگاه اصلی خود بازمی‌گردند.

وی با بیان این که سالانه بیش از ۱۰۰ تا ۲۰۰ فرد حیوان وحشی اعم از انواع خزندگان، پرندگان، پستانداران و بندپایان به این محل تحویل داده می‌شوند، گفت: حدود ۶۰ درصد گونه‌های تحویلی از دسته پرندگان هستند که در بین آن‌ها پرندگان مهاجر به علت خشکسالی و پرندگان شکاری به علت شلیک گلوله شکارچیان، بیشترین سهم آسیب را دارند.

زارع افزود: پرندگانی مانند دلیجه، پیغو، عقاب‌های شاهی، طلایی و دشتی، سارگپه و انواع جغدهای بزرگ و کوچک را می‌توان از نمونه‌های تحویلی که تاکنون آسیب دیده و درمان شده‌اند، نام برد.

این کارشناس حیات وحش عوامل دیگری همچون برخورد پرندگان به کابل‌های شبکه برق، شیشه اتومبیل و ساختمان، بیماری‌های حیات وحش و تلفات جاده‌ای را از عوامل موثر در آسیب‌دیدگی حیوانات بیان کرد.

وی تصریح کرد: این گونه‌ها که گاهی توسط مردم، محیط‌بانان یا کارشناسان محیط زیست شناسایی می‌شوند، در گام نخست پس از تحویل توسط تیم دامپزشکی معاینه شده و بعد از طی کردن روند درمان، شناسایی گونه و حوزه پراکنش آنها توسط کارشناسان جانورشناس انجام و نهایتاً در زیستگاه اصلی حیوان رها سازی صورت می‌گیرد.

زارع در پایان با اشاره به این که بزرگترین سهم در حفاظت از گونه‌های جانوری و تنوع زیستی را مردم برعهده دارند، گفت: انجام اقداماتی مانند دور نکردن جوجه پرندگان از لانه، شلیک نکردن گلوله به پرندگان شکاری، دست نزدن به نوزاد حیوانات وحشی، پرهیز از خرید و فروش حیوانات وحشی و جلوگیری از تخریب زیستگاه‌های آنها کمک بسیار زیادی در راستای کاهش آمار آسیب‌دیدگی حیوانات وحشی می‌کند که امیدواریم مردم با کسب آگاهی در این حوزه بتوانند به محیط زیست و حیات وحش یاری رسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha