• یکشنبه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402061911801
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

گوشت چرخ کرده فله‌ای نخرید

گوشت چرخ کرده فله‌ای نخرید

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس شبکه دامپزشکی فردوس از مردم خواست گوشت چرخ‌کرده را فقط به صورت بسته‌بندی بهداشتی که در مراکز بسته‌بندی مجاز و با درج مشخصات و نام و نشان واحد بسته‌بندی و تاریخ تولید و انقضا عرضه می‌شوند تهیه کرده و از خرید و مصرف گوشت چرخ کرده فله‌ای از پیش آماده شده خودداری کنند.

به گزارش ایسنا، جواد اسماعیلی، امروز یکشنبه ۱۹ شهریور به رسانه‌های گروهی گفت: عرضه گوشت نامرغوب به صورت چرخ کرده یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین روش‌های فروش گوشت نامرغوب به شمار می‌رود و برخی واحدهای قصابی اقدام به چرخ کردن گوشت و سایر اجزای لاشه دام می‌کنند که از جمله تقلبات احتمالی در گوشت چرخ‌کرده می‌توان به استفاده از گوشت حیوانات پیر و لاغر و دیرپز، گوشت مانده و تاریخ منقضی و فاسد، گوشت منجمد یخ‌زدایی (دیفراست) شده، استفاده از گوشت سایر دام‌ها که ارزش غذایی پائینی دارند (مانند سنگدان مرغ و گوشت گله گاوی).

وی افزود: در گوشت چرخ کرده فله‌ای به دلیل اینکه بافت آن در اثر چرخ کردن از هم گسسته شده و همچنین خونابه ایجاد می‌شود، امکان رشد باکتری‌های بیماری‌زا در آن افزایش یافته و سریع‌تر فاسد می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی فردوس گفت: البته این به معنای تعمیم اقدامات متقلبانه‌ به تمام قصابان و فعالان عرضه و توزیع گوشت قرمز نیست و در واقع کم نیستند افراد و گروه‌های سالمی که در این عرصه مشغول به فعالیت هستند.

اسماعیلی بیان کرد: بهترین روش برای تهیه گوشت چرخ کرده سالم مراجعه به قصابی معتبر دارای مجوز، تهیه گوشت، شستشو و چرخ کردن آن است. با این کار اطمینان کامل از سلامت گوشت و نداشتن مواد افزودنی یا نگهدارنده حاصل می شود. اما در صورت نیاز می‌توان این نوع گوشت را به صورت آماده و بسته‌بندی شده از فروشگاه‌های معتبر و شناخته شده تهیه کرد.

وی افزود: در این شرایط لازم است در زمان خرید به اطلاعات مندرج روی محصول (تاریخ تولید و انقضا، محتویات، نشان و کد رهگیری  دامپزشکی) توجه شود. علاوه بر این سالم بودن بسته‌بندی و نداشتن پارگی اهمیت زیادی دارد.

اسماعیلی در مورد گوشت مصرفی کبابی‌ها و غذاخوری‌ها گفت: نمونه‌برداری از این واحدها انجام می‌گیرد و نظارت مستقیم بر کبابی‌ها و مراکز طبخ بر عهده مرکز بهداشت و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوده و همراهی دامپزشکی در قالب تفاهم نامه‌ها و بازدیدهای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی (مرکز بهداشت) صورت می‌گیرد.

وی، خطر استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز (مثل ترکیبات نیتریت و یا خون) را جهت افزایش عمر ماندگاری و پررنگ کردن مطلوب در گوشت چرخ کرده فله‌ای را محتمل دانست و از مردم خواست به هیچ وجه گوشت چرخ کرده فله‌ای نخرند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی موارد را با شماره تلفن ۳۲۷۲۸۴۰۶ یا ۱۵۱۲ درمیان بگذارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha