• یکشنبه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402061911784
  • خبرنگار : 50024

معرفی بذرهای جدید گندم با پروتئین بیشتر و مصرف آب کمتر

معرفی بذرهای جدید گندم با پروتئین بیشتر و مصرف آب کمتر

ایسنا/البرز رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور گفت: طی چند سال اخیر موفق شده‌ایم میزان پروتئین موجود در گندم را از ۱۰ به ۱۲ درصد افزایش دهیم که این نقش زیادی در افزایش کیفیت نانی که به دست مردم می‌رسد دارد.

به گزارش ایسنا، مهدی زمانیان روز یکشنبه ۱۹ شهریور ماه در گردهمایی سالانه برنامه ریزی تحقیقات و تولید بذر غلات آبی کشور اظهار کرد: مجموعه تحقیقات بخش غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در طول سال‌های فعالیت خود تا سال گذشته ۱۴۰ رقم گندم نان، ۱۴ رقم گندم دوروم، ۴۶ رقم جو و ۳۳ رقم تریتیکاله معرفی کرده است.

وی ادامه داد: سال گذشته هم این موسسه ۱۵ رقم گندم زراعی جدید معرفی کرده که هفت مورد از این ارقام مربوط به بخش تحقیقات غلات بوده است.

وی با اشاره به اثر بخش تحقیقاتی این موسسه توضیح داد:  فعالیت محققان این موسسه در معرفی ارقام گندم و جو  باعث افزایش تولید سالانه ۶۰ کیلوگرم میانگین عملکرد این محصولات شده است.

وی از جمله فعالیت های تحقیقاتی بخش غلات را در اصلاح و معرفی ارقام مقاوم به تنش خشکی دانست و اظهار کرد: ارقامی معرفی شده‌اند که ۲۵ درصد تحمل بیشتری نسبت به شرایط نرمال دارند که نمونه آنها ارقام پیشگام، سیروان و مهرگان هستند.

رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور گفت: ارقام پیشگام و سیروان در مناطق سرد و معتدل دو آب کمتر نیاز دارند که معادل ۱۵۰۰ مترمکعب در هکتار است و یک دستاورد خوب به شمار می‌رود.

این مسئول در ادامه با اشاره به وضعیت خرید گندم تضمینی تصریح کرد: در سال زراعی جاری در مجموع ۱۰ میلیون تن گندم و ۳.۶ میلیون تن جو به صورت تضمینی خریداری شده است.

زمانیان هم چنین به تلاش محققان این موسسه برای افزایش کیفیت گندم تولیدی هم اشاره کرد و افزود: طی چند سال اخیر موفق شده‌ایم میزان پروتئین موجود در گندم را از ۱۰ به ۱۲ درصد افزایش دهیم که این نقش زیادی در افزایش کیفیت نانی که به دست مردم می‌رسد دارد.

 رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور در ادامه به برخی چالش‌های پیش روی بخش غلات اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا ارقامی را معرفی کنیم که نسبت به تنش‌های زنده و غیر زنده مقاومت بالاتری داشته باشند.

وی ابراز کرد: هر ساله نژادهای جدیدی از آفت‌ها مثل زنگ  وارد کشور می‌شود و برای اینکه اجازه ندهیم شیوع آن به تولیدات آسیب برساند، باید ارقام مقاومی تولید کنیم تا تجربه تلخ سال ۷۲ که شیوع زنگ باعث خسارت به یک ونیم میلیون تن گندم شد، تکرار نشود.

زمانیان اضافه کرد: علاوه براین باید ارقامی معرفی شود که نیاز به مصرف قارچ کش‌های کمتری داشته باشند و در این میان نباید ساماندهی بذور در طبقات مادری گواهی شده را فراموش کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha