به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، روز شنبه رهبران گروه ۲۰ در اجلاس دهلینو بر سر بیانیه مشترکی اتفاق نظر پیدا و آن را تصویب کردند. آنها در این بیانیه از محکوم کردن روسیه به خاطر جنگ در اوکراین امتناع کرده اما از همه کشورها خواستند از زور برای تصرف اراضی استفاده نکنند.
به نوشته خبرگزاری اینترفاکس روسیه، سِوِتلانا لوکاش، مذاکره کننده دولت روسیه در گروه ۲۰ گفت: "مذاکراتی بسیار دشوار بر سر مساله اوکراین برگزار شد. در درجه اول، موضع دسته جمعی اعضا و شرکای گروه بریکس موثر واقع شده و همه چیز به شکلی متعادل بازتاب پیدا کرد."
سازمان بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.
کشورهای گروه ۲۰ در هفتههای منتهی به اجلاس این سازمان در پایتخت هند در زمینه یافتن اتفاق نظر بر سر جنگ اوکراین به مشکل برخوردند؛ غرب خواستار محکوم کردن مسکو در این بیانیه به خاطر جنگ در اوکراین بود و روسیه نیز اعلام کرده بود، جلوی هر قطعنامهای که دیدگاههایش را بازتاب ندهد خواهد گرفت.
لوکاش بیان کرد: "این یکی از دشوارترین اجلاسهای گروه ۲۰ در طول تاریخ ۲۰ ساله این مجمع بود. قبل از اجلاس، ۲۰ روز فرآیند توافق بر سر بیانیه به طول انجامید و در اینجا هم پنج روز برای آن وقت صرف شد."
این نماینده روسیه اضافه کرد: "علت این امر فقط وجود برخی اختلافات درخصوص موضوع اوکراین نبود بلکه همچنین مساله اختلاف مواضع نسبت به تمامی مسائل کلیدی، در درجه اول مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی و گذار به سمت سامانههای انرژی با کربن پایین نیز مطرح بود."
یک مقام اتحادیه اروپا که نامش را فاش نکرد امروز یکشنبه گفت، مذاکرات در مورد بیانیه رهبران گروه ۲۰ تا آخرین لحظه ادامه یافته و قبل از حصول یک اتفاق نظر، جنگ اوکراین پرمناقشهترین مساله بود.
این مقام گفت که از رهبری قدرتمند هند تحسین میکند و همچنین برزیل و آفریقای جنوبی در این مذاکرات نقشی مهم ایفا کردند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در اجلاس دهلی نو شرکت داشتند در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جینپینگ، همتای چینی او از شرکت در اجلاس امتناع کردند.
وزارت امور خارجه اوکراین ادعا کرد، بیانیه اجلاس دهلینو "چیزی نیست که بتوان به آن افتخار کرد" و حضور اوکراین میتوانست به شرکت کنندگان در اجلاس درک بهتری از وضعیت بدهد.
اوکراین پیشتر درخواست بررسی شرکتش در اجلاس گروه ۲۰ را مطرح کرده بود.
انتهای پیام
نظرات