• شنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402061811290
  • خبرنگار : 30057

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری اعلام کرد

تولید ۹۸ درصدی کاتالیست‌های کشور از سوی شرکت‌های دانش بنیان

تولید ۹۸ درصدی کاتالیست‌های کشور از سوی شرکت‌های دانش بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه خدمات ارائه شده از سوی دانش‌بنیان‌ها به صنایع بزرگ و پیشرفته، صنایع دفاعی و سنگین بسیار بیشتر از صنایع کوچک بوده است، یادآور شد: در مقطعی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای تامین کاتالیست‌های مورد نیازشان با مشکلات جدی مواجه بودند، اما اکنون بالغ بر ۹۸ درصد نیاز کاتالیست‌های کشور از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی فیروز آبادی، در نشستی با وزیر کار با اشاره به نقش آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در حل مسائل راهبردی کشور، گفت: در حال حاضر در کشور به مدد فناوران و متخصصان مساله‌ای وجود ندارد که دانشمندان و متخصصان قادر به حل آن نباشند ضمن آنکه شرکت‌های دانش‌بنیان به جرم بسیار خوبی رسیده‌اند و قادرند در حل راهبردی‌ترین مسائل و نیازهای کشور، نقش ایفا کنند.

دهقانی با بیان این‌که ترویج، تقویت و توسعه زیست‌بوم شرکت‌های دانش‌بنیان یک مسأله اولویت‌دار و راهبردی کشور است ادامه داد: پشتوانه حمایتی بسیار خوب مقام معظم رهبری به رشد و رونق این شرکت‌ها کمک بسیاری داشته‌ است. ایشان همواره بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تاکید دارند و با حمایت جدی ایشان، توسعه فرهنگ دانش‌بنیان و قانون جهش تولید دانش‌بنیان، این شرکت‌ها اکنون به سهم و جایگاه خوبی از اقتصاد کشور دست یافته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه خدمات ارائه شده از سوی دانش‌بنیان‌ها به صنایع بزرگ و پیشرفته، صنایع دفاعی و سنگین بسیار بیشتر از صنایع کوچک بوده است، یادآور شد:  در مقطعی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای تامین کاتالیست‌های مورد نیازشان با مشکلات جدی مواجه بودند اما اکنون بالغ بر ۹۸ درصد نیاز کاتالیست‌های کشور از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود و دو درصد باقی مانده هم به دلیل اقتصادی نبودن تولید نمی‌شود اما توانمندی فناورانه تولید آن در کشور وجود دارد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، ایجاد اشتغال برای قشر تحصیلکرده را یکی از مزیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: دانش بنیان ها عمدتا برای تحصیلکردگان اشتغال ایجاد می کنند و ظرفیت نهفته‌ای که در دانشگاه‌ها برای اشتغال آفرینی و خلق ارزش افزوده وجود دارد، با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان شکوفا می‌شود. شرکت دانش‌بنیان، انگیزه لازم برای کارآفرینی، تبدیل دانش به کسب و کار و حل مشکلی از کشور را به نیروی انسانی دانش آموخته می‌دهد؛ شرکت دانش‌بنیان در واقع یک خانواده را برای دانشجویان و متخصصان شکل می دهد؛ خانواده‌ای که ماندگاری بالایی دارد.

دهقانی با بیان این‌که در نظام جدید ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال و اثرگذاری شرکت در اقتصاد نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، ادامه داد: در نظام جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، علاوه بر بالاتر بودن سطح فناوری از میانگین فناوری کشور، میزان اشتغال تخصصی و ارزش ایجاد شده نیز مد نظر قرار می‌گیرد که قدری سختگیرانه‌تر اما واقع نگرانه است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، ادامه داد: از ۹۰۰۰ شرکت دانش بنیان قریب به ۶۰۰۰ شرکت نهایتا ۱۰۰‌ میلیارد تومان مالیات دارند. حمایت معافیت‌های مالیاتی، می‌تواند کمک کار تعداد بسیار زیادی از شرکت‌ها باشد. در همین راستا، حمایت‌ها را متناسب با هر شرکت و نیازی که دارد، ارائه می‌کنیم. سعی می کنیم به مدت ۴ تا ۵ سال در قالب حمایت های گلخانه ای یک شرکت نوپا را کمک‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha