علی اسماعیلی ظهر امروز (۱۸ شهریورماه) در جلسه شورای آموزشوپرورش استان زنجان، با بیان اینکه مدرسه در چشمانداز سند تحول بنیادین بعنوان کانون اصلی تربیت معرفی شده است، اظهار کرد: مدرسه در چارچوب فلسفه و رهنامههای نظام تربیت رسمی و عمومی دارای ویژگیهایی مانند نقطه اتکای دولت و ملت در رشد و تعالی کشور و کانون تربیتی محله، برخورداری از قدرت برنامهریزی و تصمیمگیری در حوزههای عملیاتی و پیوند موثر با موضوعات و مسائل جامعه است.
وی با بیان اینکه برنامههای متعددی در راستای غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان زنجانی اجرا شده است، تصریح کرد: تابستان امسال ۶۰۰ پایگاه ورزشی در استان زنجان برقرار بود؛ همچنین پایگاههای آموزشی و تقویتی نیز در کنار برنامههای ورزشی و تفریحی داشتیم.
این مسئول با بیان اینکه طرح کانون مدرسه در ده مدرسه دخترانه برگزار شد و ۲۰۰ نفر از ۲۰۰۰ نفر به طور استانی منتخب شدند، ادامه داد: با توجه به ایام محرم، برنامه احلی من العسل با حضور پر شور دانشآموزان برگزار شد. مدیریت دانشآموزمحور مسئلهای است که در تمام برنامهها مورد توجه بود.
وی با بیان اینکه اقدامات و کارگروههای متعددی در راستای فرارسیدن سالتحصیلی جدید اجرا و برنامهریزی شده است، متذکر شد: امسال ۳۴۶ نفر در مقطع ابتدایی و ۳۸۰ نفر در دوره متوسطه جذب نیرو خواهیم داشت؛ با ورود نیروهای جدید امسال ساعات اضافه کاری تا ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت.
اسماعیلی با اشاره به اینکه نیروهای خروجی از استان بیش از نیروهای ورودی است، یادآور شد: تعداد درخواستهای انتقالات دروناستانی دائم ۱۰۰۳ نفر و مجموع انتقال یافتههای انتقالات دائم ۴۲۰ نفر بود؛ همچنین درخواستهای انتقالات موقت نیز در مجموع ۷۴۴ نفر است.
مدیرکل آموزشوپرورش استان زنجان با بیان اینکه طبق پیشبینیهای صورت گرفته ۱۷۰۰ نفر بازنشسته خواهند شد که با پیگیری و درخواستها این روند برای ۱۴۰۰ نفر تثبیت شده است، یادآور شد: معمولا در مقطع ابتدایی بیشترین کمبود نیروی انسانی را داریم ولی سال گذشته وضعیت قابل قبولی در این زمینه داشتیم.
این مسئول با بیان اینکه عمده مشکل نیروهای ما در مقطع متوسطه اول خواهد بود، اضافه کرد: علیرغم مشکلات موجود، میانگین متوسط نیروی آموزشی استان زنجان بالاتر از میانگین کشوری است. سال گذشته ۵۰ درصد نیروهای بازنشسته جایگزین شدند؛ سعی خواهیم کرد کلاسی خالی نماند و تعدای از نیروهای خرید خدمت را در این مقطع وارد کنیم.
اسماعیلی با بیان اینکه توزیع کتب درسی از ۱۱ شهریورماه آغاز شده است، یادآور شد: تا ۱۶ شهریورماه در پایه اول با ثبتنام ۹۸ درصدی روبهرو بودیم. متاسفانه ۳۵۰ نفر در مقطع ابتدایی و ۲۸۷۷ نفر در مقطع متوسطه جامانده از تحصیل هستند. آموزشوپرورش نسبت به این افراد مسئول است و علت بازماندگی آنها را به طور تکبهتک جویا میشود.
وی با اشاره به طرح شهید عجمیان، ادامه داد: طرح شهید عجمیان در ۱۴ منطقه آموزشی و ۳۵۰ مدرسه استان در حال اجرا است. این طرح با هدف بهسازی و شادابسازی فضای مدارس در زمینههای رنگآمیزی، زیباسازی و تعمیرات جزئی میز و صندلی برای صرفهجویی در هزینهها و استفاده بهینه از امکانات موجود با استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی و دانشآموزان اجرایی میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه بهسازی و شادابسازی مدارس مناطق کمبرخوردار بسیار مهم است، گفت: شهید والامقام عجمیان خود یکی از فعالان حوزه اقدامات جهادی بود و با فعالیت در گروههای مردمی نقش فعالی در کمک به مناطق کمبرخوردار داشت.
وی با اشاره به شهریه مدارس غیرانتفاعی، افزود: شهریه مدارس غیرانتفاعی امسال برای اولین بار از طریق سامانه اعلام میشود البته از طریق فاکتورهایی که مدارس ثبت کردهاند و شهریه مختص به هر مدرسه به طور کشوری اعلام میشود.
اسماعیلی به رتبهبندی معلمان اشاره کرد و گفت: حدود ۲۵ درصد دریافتی معلمان از رتبهبندی است. رتبهبندی بر اساس مدرک تحصیلی، سابقه تجربی و مهارتهایی است که فرد در دوران خدمت مورد تجلیل قرار گرفته است؛ بیشترین اعتراض در این زمینه مربوط به بخش ارزیابی مدیران مدارس است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به فرهنگ سازی اجرای طرح خواندن با خانواده، خاطرنشان کرد: امسال استان زنجان جایگاه اول کشوری در حوزه سوادآموزی را کسب کرد. سال گذشته در این حوزه در پله پنجم قرار داشتیم.
انتهای پیام
نظرات