در همه شهرهای کشور شاهد وجود میادینی هستیم که هر یک از این میدانها طراحی و المان مخصوص خود را دارند. المانهای این میادین ممکن است نمادی از یک موضوع خاص یا معرف فرهنگ، تاریخ و هویت آن شهر باشند.
وجود المانها در میادین و شهرها کاربردهای زیادی در شهرسازی دارند و علاوه بر زیباسازی فضای شهری که رایجترین کاربرد آنها است، در فرهنگسازی و جذب توریست و اقتصاد یک شهر هم تأثیرگذار بوده و گاهی طراحی آنها به گونهای است که معرف آن شهر یا پتانسیلهایش است؛ به طور مثال در شهرهایی که کشاورزی هستند محصولات معروف آن به شکل المان طراحی و در میادین پر رفتوآمد نصب میشوند.
المان شهری که با اسامی دیگری مانند مبلمان یا نماد شهری نیز شناخته میشود، مجموعهای از تجهیزات، اشیا، دستگاهها، عناصر و … است که باهنر معماری، گرافیک و … طراحی شده و در گوشه و کنار شهرها قرار دارد. این المانها که برای زیباسازی فضای شهری یا رساندن مفهومی خاص در بخشی از فضاهای عمومی شهر قرار میگیرند.
همه شهرداریها موظف هستند که محیط شهر را به گونهای زیبا برای زندگی مردم فراهم سازند که در این بین طراحی المانهای جدید و یا نگهداری و بهسازی المانهای قدیمی همواره در دستور کار شهرداران قرار دارد که با توجه به همین امر موضوع اصلاح هندسی میادین یکی از موضوعاتی است که این روزها به صورت جدی توسط شهرداری ابهر دنبال میشود اما همین طرح دغدغههایی در بین مردم داشته است.
یکی از نگرانیهای شهروندان ابهری در این زمینه از بین رفتن المانها یا حذف آنها است. در همین رابطه یکی از شهروندان ابهری میگوید: المانهای برخی از میادین ابهر به نوعی معرف این شهر هستند و دغدغه ما این است که این المانها دستکاری شده و المانهایی جایگزین شود که هیچ سنخیتی با شهر ابهر نداشته باشد.
عباس اسکندری با اشاره به تجمیع میدان کشاورز با میدان زیدالکبیر، عنوان میکند: یکی از المانهای معروفی که در سطح ابهر وجود دارد و همیشه در ذهن مسافران و گردشگران این شهر میمانند المان انگور است که در میدان کشاورز قرار دارد؛ بهطوریکه بسیاری از افراد به ویژه کسانی که روستاهای شهرستان و همچنین قیدار به ابهر میآیند این محل را برای قول قرار گذاشتن و یا آدرس دادن انتخاب میکنند.
وی با توضیح اینکه انگور یکی از محصولات اصلی حوزه کشاورزی شهرستان است، توضیح میدهد: برخی از المانهای شهری ابهر، زبان گویای تاریخ و هویت شهری هستند که امیدواریم توجه به این موضوع در بازسازی میادین ابهر مورد توجه قرار گیرد.
این شهروند ابهری با اشاره به در دست اجرا بودن پروژههای عمرانی در نقاط مختلف شهر، اضافه میکند: با توجه به همین موضوع شهروندان از تحویل زمان ساماندهی میادین نیز دچار دغدغه هستند به گونهای که واهمه دارند که این میادین نیز به جمع پروژههای نیمهتمام شهر بپیوندند.
در همین رابطه شهردار ابهر به خبرنگار ایسنا میگوید: در حوزه اصلاح هندسی میادین که این روزها در ابهر با جدیت در حال اجرا است کار در دو فاز دنبال میشود که یکی بحث بازسازی و مرمت و فاز دیگر نیز طرح ترافیکی است که با توجه به مطالعات مشاور شهر به آن نیاز دارد.
رضا حیدری با توضیح اینکه مصالح مصرفی برخی از میادین فرسوده شده و یا ازبین رفتهاند و کارایی و مقاومت لازم را نداشته و چهره نافرم و نامطلوبی از نظر منظر شهری و زیبایی داشته نیازمند بازسازی مجدد هستند، میافزاید: شهروندان اطمینان خاطر داشته باشند که در این خصوص هیچ المانی دستخوش تغییرات نخواهد شد.
وی با توضیح اینکه در پروژه اصلاح میادین المانها سر جای خود باقی میمانند، تصریح میکند: شهرداری در هر کاری که در سطح شهر انجام میدهد صرفه و صلاح مردم و شهر را در نظر میگیرد.
شهردار ابهر با اشاره به دغدغه برخی از همشهریان در خصوص کارهای عمرانی و نهایتا بازسازی میادین، اظهار میکند: همه طرحهایی که در شهر انجام میشود بر اساس مطالعات، تهیه طرحها، جلسات متعدد، اخذ مجوزهای لازم، داشتن پیوست فرهنگی لازم و توجیه اقتصادی و فنی در جهت و راستای هویتبخشی و تعلق خاطر، بهبود سیما و منظر شهری، صرفه و صلاح شهر و بهبود ترافیک شهری در حال انجام است و مردم ابهر در مدت کوتاهی شاهد تغییرات در منظر شهر خواهند بود.
حیدری تاکید میکند: شهرداری و شورای اسلامی شهر ابهر با همه توان و ظرفیت خود بدون توجه به حاشیهسازیها و با تعامل و همفکری در راستای عمران، آبادانی و توسعه متوازن شهر از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده و نخواهد کرد و در این راه نیز از همه صاحبنظران و کارشناسان صاحب طرح و ایده جهت آبادانی بیش از پیش شهر با آغوش باز استقبال میکند.
انتهای پیام
نظرات