مرتضی ضامنی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه طبق آمارهای ستاد مرکزی اربعین ۴ میلیون و ۲۹ هزار و ۶۸۵ زائر از مرزهای ایران خارج و وارد عراق شدهاند که از این تعداد سه میلیون و ۳۵۹ هزار و ۲۲۲ زائر تا ساعت ۱۲ دیشب به کشور بازگشتهاند، گفت: ۸۸ درصد زائران اربعین بازگشتهاند و بیشترین ترددها برای بازگشت به کشور از مرز مهران صورت گرفته است.
به گفته وی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای مسئولیت جابجایی زائران در اربعین امسال را از مرزها تا شهرهای مقصد بر عهده داشت که برابر مصوبه ستاد اربعین بنا بر ضرورت حمل و نقل مرزی درون شهری نیز در صورت لزوم به کمک راهداری میآمد، اما به رغم تدابیر اندیشیده شده موج بازگشت زائران از مرزها فراتر از ظرفیت اتوبوسهای پیش بینی شده این سازمان برای خروج زائران بود و با توجه به کمبود ناوگان راهداری تمامی دستگاههای مرتبط ورود کرده و قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین نیز در راستای کمک به سازمان راهداری جهت جابجایی زائران نسبت به اعزام اتوبوس و ون اقدام کرده است.
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین بیشترین حجم زائران برای بازگشت به کشور را مربوط به تهران دانست و خاطرنشان کرد: بیش از ۱۴۰۰ دستگاه اتوبوس درون شهری در حوزه برون شهری و ۹۶۱ سرویس ون طی ۳ روز گذشته در مرزها نسبت به انتقال زوار به شهرهای مقصد خود اقدام کردهاند که برای مرز مهران ۵۲۰ اتوبوس درون شهری و ۲۹۲ ون در نظر گرفته شده و از دیروز در این مرز بیشترین اعزامها به شهرهای تهران، اصفهان، قم، تبریز، کرمانشاه و ... صورت گرفته که از ونها در مسیرهای کوتاهتر و اتوبوسها برای مسیرهای طولانی استفاده شده است.
ضامنی تأکید کرد: بالغ بر ۱۸۴ هزار سرویس در مرزهای ۸ گانه توسط ناوگان حمل و نقل مرزی به زائران توسط حمل و نقل درون شهری ارائه شده و ناوگان ما در خاک عراق روز گذشته عملیات خود را به پایان رساندند و به خاک کشور بازگشتند.
ضامنی مشکل اصلی تراکم جمعیت در مرز مهران را خروج اتباع از مرزهای شلمچه و خسروی و بالعکس ورود پر تردد آنها از مرز مهران عنوان کرد و افزود: بیشتر رائران اتباع دیگر کشورها از افغانستان، پاکستان، هند و ... از مرزهای تمرچین، باشماق، چذابه و شلمچه از ایران خارج و وارد کشور عراق شده بودند؛ اما در حال حاضر از مرز مهران وارد کشور شدهاند و همین امر سبب افزایش ترددها در این مرز شده است.
وی تصریح کرد: همچنین طی ۳ روز گذشته در خاک عراق از شهر کربلا از ناوگان پشتیبان برای مواقع ضروری جهت کمک برای بازگشت زائران استفاده شد که در مرز خسروی ۱۲۹ دستگاه اتوبوس، مهران ۳۰۰ اتوبوس، چذابه ۷۵ دستگاه و درشلمچه ۵۰ اتوبوس مستقر شده و اقدام به جابجایی زائران کردهاند.
به گفته مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین، عمده این خدمات به مرز مهران تعلق گرفت و تا زمانی که کلیه زائران به شهرهای خود بازگردند، ادامه دارد و این همکاری را با سازمان راهداری ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام
نظرات