شهروز گلدوست ۱۲ شهریور در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه وضعیت چاپ در استان اردبیل وخیم و نامناسب است، اظهار کرد: افزایش حقوق کارگران، گرانی مواد اولیه، کاهش سفارشات و سایر مشکلات، چاپخانه داران را با مشکل جدی روبرو کرده است.
وی که به مناسبت روز صنعت چاپ سخن می گفت، تصریح کرد: در دنیای امروز همه با صنعت چاپ سروکار دارند و حتی قیمت تمام شده محصولات و اقلام مورد نیاز با محاسبه هزینه چاپ روکش و بسته بندی آن انجام میشود.
گلدوست افزود: اتحادیه چاپخانه داران اردبیل در سال های اخیر با ورود نامحرمان از کارکرد لازم و حمایتی افتاده است و افرادی که از جنس چاپ و چاپخانه داری نیستند در این اتحادیه ورود کرده اند.
این چاپخانه دار گفت: نظارت از طریق اتحادیه بر توزیع سهمیه کاغذ و سهمیه مرکب بدرستی انجام نمی شود و سازمان صمت استان نیز هیچگونه مساعدتی انجام نداده است.
مدیر چاپخانه آریتان اردبیل با اشاره به اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان متولی اصلی چاپ قول مساعدت و حمایت داده است، بیان کرد: تاکنون این وعده ها عملی نشده است.
گلدوست با بیان اینکه چاپخانه او در حال حاضر ضررده است، افزود: چاپ اگر کار فرهنگی است، باید کمک ها و حمایتهای لازم از آن انجام شود.
این فعال صنعت چاپ استان خاطرنشان کرد: ۱۰ سال چاپخانه دار برتر استان و همچنین ۴ بار کارآفرین نمونه استان بوده ام، اما پایان سال جاری، پایان کار چاپخانه آریتان و تعطیلی این چاپخانه خواهد بود.
وی اعلام کرد: به کار فرهنگی در استان بهاء داده نمی شود و تیراژ کتابها و نشریات محلی به پایین ترین میزان خود رسیده است.
گلدوست عمده ترین نیاز چاپخانه خود را تسهیلات کم بهره درازمدت بیان کرد و گفت: فعالیت چاپخانه ها سرپا ماندن مطبوعات و نشریات را منجر می شود و اطلاع رسانی و ارتباطات را در استان توسعه می دهد.
مالک و مدیریت چاپ آریتان با اذعان بر اینکه غالب دستگاههای چاپخانه ها فرسوده شده اند و باید چاپخانه ها به بروزترین ماشین آلات چاپ دنیا مجهز شوند، اظهار کرد: تسهیلاتی را برای گردش مالی چاپخانه و خرید دستگاههای مدرن چاپ درخواست داده بودیم که گفتند بودجه نداریم.
گلدوست اظهار کرد: پیشنهاد دادیم مرکز پژوهش چاپ و نشر استان با کمک اصحاب مطبوعات تشکیل شود و حمایت دولتی را جذب کنیم و اشتغال زایی را در این حوزه رقم بزنیم که متأسفانه استقبال نشد و عقیم ماند.
انتهای پیام
نظرات