حسن عنایتی کلیجی امروز پنجشنبه ۹ شهریور در گردهمایی آغاز کشت پاییزه و جهش تولید در دیمزارهای مازندران اظهار کرد: مازندران یکی از ظرفیت های بزرگ کشاورزی کشور است و نقش مهمی در امنیت غذایی کشور ایفا می کند.
وی با بیان اینکه مازندران پرچم داران امنیت غذایی کشور است، افزود: سالانه ۸ میلیون تن تولیدات کشاورزی با تنوع بالا در مازندران تولید می شود که جایگاه مطلوبی در کشور دارد.
عنایتی با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزارهای مازندران به خوبی انجام شد، افزود: سال ۱۴۰۰، ۶۷ هزار تن گندم مازاد تولید در مازندران خریداری شد در حالیکه اکنون ۱۱۸ هزار تن گندم مازاد کشاورزان مازندران خریداری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: مازندران از استان های کم باران است و در آغاز کشت پاییزه ۴۰ درصد نسبت به سال زراعی کاهش بارندگی داشتیم.
این مسئول با اشاره به اینکه باید از ظرفیت ها و تکنولوژی و دانش روز در بخش کشاورزی استفاده کنیم، گفت: ناگزیریم از ظرفیت های به روز و جدید در بخش کشاورزی استفاده کنیم تا شاهد ارتقاء این بخش باشیم.
وی ادامه داد: تغذیه در افزایش عملکرد محصول اهمیت بالایی دارد و برای اینکه به افزایش عملکرد دست پیدا کنیم باید به بحث تغذیه توجه کنیم.
عنایتی با بیان اینکه مازندران علاوه بر تنوع محصولات کشاورزی از کیفیت و سلامت محصول نیز برخوردار است، افزود: تجاری سازی محصولات کشاورزی دارای اهمیت است و در دستورکار قرار دارد.
توسعه کشت پاییزه در مازندران
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز اظهار کرد: مازندران در کشت محصولات در دیمزارها موفق بوده چراکه طرح جهش تولید در دیمزارها برای ما یک تکلیف اجرایی است.
احسان عباسپور با بیان اینکه ۹۰ هزار هکتار اراضی دیم در مازندران داریم، افزود: برای توسعه در بخش کشاورزی باید به سمت کشت های پاییزه پیش رویم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته طرح جهش تولید در مازندران در ۶۰ هزار هکتار و در ۱۳ شهرستان برای کشت محصولات دیم اجرا شد، تصریح کرد: کشاورزان مناطق بالادست مزارعی را که چندین سال به زیرکشت نرفته بود را زیر کشت بردند و استقبال خوبی از کشت دیم داشتند.
عباسپور گفت: ۵۵۶ پرونده متقاضیان برای خرید انواع کارنده ها در مزارع دیم به بانک معرفی شد و بیش از ۱۶ میلیارد و ۸۳۱ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: الگوی بهینه در تناوب زراعی و توسعه ارقام سازگار دیم باید مورد توجه قرار گیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه تامین نیازمندی های غذایی جزو سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است، گفت: افزایش بهره وری و کاهش هزینه تولید از اولویت ها در امنیت غذایی است.
منصورعلی زارعی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: میزان تولیدات برنج در کشور حدود ۲ میلیون تن است که حدود یک میلیون تن در مازندران تولید میشود و لازم است افزایش بهره وری در این زمینه وجود داشته باشد.
دانش بنیان شدن کشاورزی مازندران
زارعی اظهار کرد: مهمترین و اساسی ترین موضوع در افزایش بهره وری بحث دانش بنیان است و کشاورز نباید از افزایش بهره وری در تولید محروم باشد.
وی تصریح کرد: باید به سمت دانش بنیان کردن کشاورزی برویم تا بتوان از این طریق بهره وری در کشاورزی افزایش پیدا کند.
زارعی اظهار کرد: اگر به دنبال این هستیم کشاورزان تولید کنند باید به کشاورزان یارانه بدهیم و در بحث بیمه محصولات کشاورزی توجه جدی صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات