احمد نجاریمقدم در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس اطلاعات آماری امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور و مرکز آمار ایران، عملکرد رشد اقتصادی استان برحسب گروههای اقتصادی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ارقام مشابه کشوری از وضعیت بهتری برخوردار بوده است.
وی افزود: تحقق رشد اقتصادی استان با ۴.۴ درصد در کل اقتصاد و در مجموع فعالیتهای اقتصادی کشاورزی، استخراج معدن، صنایع شامل صنعت آب و برق و گاز و ساختمان و همچنین بخش خدمات در مقایسه با رشد اقتصادی ۳.۳ درصدی کشور و ارقام مشابه کشوری مطلوبتر بوده است.
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تصریح کرد: طبق پیشبینیها عملکرد رشد اقتصادی کشور باید در سال گذشته در کل اقتصاد ۸ درصد و در مجموع فعالیتهای اقتصادی کشاورزی ۹.۱ درصد، استخراج معدن ۷.۹ درصد، صنایع شامل صنعت آب و برق و گاز و ساختمان ۹.۹ درصد و همچنین بخش خدمات ۶.۹ درصد میبود که این اعداد در برآورد مقدماتی عملکرد کمتر و به ترتیب ۳.۳، -۳.۲، ۲.۶، ۶.۶ و ۲.۸ درصد بوده است.
نجاریمقدم ادامه داد: طبق پیشبینیها عملکرد رشد اقتصادی خراسان رضوی باید در سال گذشته در کل اقتصاد ۷.۲ درصد و در مجموع فعالیتهای اقتصادی کشاورزی ۴.۴ درصد، استخراج معدن ۱۲.۴ درصد، صنایع شامل صنعت آب و برق و گاز و ساختمان ۵.۲ درصد و همچنین بخش خدمات ۸.۲ درصد میبود که این اعداد در برآورد مقدماتی عملکرد کمتر و به ترتیب ۴.۴، -۰.۶، ۵.۷، ۴.۳ و ۵ درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت شاخصهای مرتبط با اشتغال بر اساس نتایج شاخصهای اشتغال و بیکاری در سال ۱۴۰۱، اعلام شده توسط مرکز آمار ایران، بالا بودن رشد اقتصادی در مجموعه اقتصاد و همچنین گروههای اصلی اقتصاد استان را تایید میکند. خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱ به ۴۳.۱ درصد نرخ مشارکت اقتصادی و ۳.۷ درصد نرخ بیکاری رسیده و ارقام مشابه کشوری به ترتیب ۴۰.۹ و ۹ درصد بوده است.
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ادامه داد: خراسان رضوی نهمین استان کشور از منظر نرخ مشارکت اقتصادی و پنجمین استان کشور به لحاظ پایین بودن نرخ بیکاری است. همچنین میزان اشتغال خالص ایجاد شده در سال ۱۴۰۱ در استان حدود ۱۱۲ هزار نفر بوده است.
نجاریمقدم عنوان کرد: فعالیتهای انجام شده در سال ۱۴۰۱ تحت عنوان «اقدام و عمل قرارگاهی» و تشکیل «قرارگاه مشترک پشتیبانی و حمایت از فعالیتهای اقتصادی استان» با هدف بسیج توانمندیها و امکانات مردمی و حمایت و پشتیبانی دستگاههای دولتی با تاکید بر روشهای کوتاهسازی، روانسازی و تسریع در فرآیندها و تسهیل جریان پاسخگویی، حفظ فعالیتهای موجود اقتصادی، فعالسازی واحدهای راکد و به حداکثررسانی ظرفیت واحدهای فعال، راهاندازی واحدهای جدید اقتصادی و خروج از دوران کرونا با توجه به بازگشایی بسیاری از فعالیتهای اقتصادی و خدماتی با توجه به ساختار غالب بخش خدمات در اقتصاد استان و بهویژه فعالیتهایی که تحت تاثیر ورود گردشگران داخلی و خارجی به استان است، باعث شده تا آهنگ رشد اقتصادی استان نسبت به کشور در سال ۱۴۰۱ بالاتر باشد.
وی اضافه کرد: انتظار میرود در سال جاری با پیادهسازی برنامههای تحولی در حوزههای مختلف، رشد اقتصادی استان نسبت به سال ۱۴۰۱ نیز افزایش قابل ملاحظهای داشته باشد.
بازنگری و به روزرسانی سند آمایش خراسان رضوی
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اظهار کرد: سند آمایش سرزمین استان که با همکاری دستگاههای اجرایی و از مطالعات برنامه آمایش استان استخراج شده در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ توسط شورای عالی آمایش سرزمین کشور به تصویب رسید واجرای کلیه مفاد آن برای دستگاههای اجرایی استانی و ملی الزامی است. به روزرسانی و بازنگری در سند نیز بهدلیل عدم تطابق زمانی افق سند سرزمین در سند ملی ۱۴۲۴ و استان ۱۴۰۴ در دستور کار استان قرار دارد که مراحل نهایی خود را طی میکند.
نجاریمقدم ادامه داد: این سند شامل دو بخش راهبردی و اجرایی بوده که حاوی اهداف بنیادین، نقش استان در تقسیم کار ملی و منطقهای بر حسب بخشهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی، چشم انداز توسعه استان و ماموریتهای آن، راهبردهای پابرجا، شکلبندی کلان نظام فضایی استان، قلمروهای اولویتدار توسعه فعالیت و استقرار جمعیت، قلمروهای نامناسب توسعه فعالیت و استقرار جمعیت، تخصصها و اولویتهای توسعه استان، تصویر سازمان فضایی استان در افق توسعهیافتگی میباشد.
وی اضافه کرد: در سند ملی آمایش سرزمین مصوب اسفند ماه سال ۱۳۹۹ شورای عالی آمایش سرزمین نیز جایگاه ویژهای برای خراسان رضوی تبیین شده که لازم است دستگاههای استانی نسبت به عملیاتی شدن مفاد آن از طریق دستگاههای مرکزی اقدام کنند.
تدوین و تصویب برنامه دانش بنیان خراسان رضوی بر اساس مفاد قانون جهش تولید دانش بنیان
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت: به منظور اجرایی کردن ماده ۱۴ آییننامه حمایت از تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه وزارت کشور مبنی بر تدوین برنامه توسعه دانش بنیان استان، برنامهای با هماهنگی پارک علم و فناوری استان و دستگاههای مرتبط تهیه و در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب شورای برنامهریزی و توسعه استان رسید.
نجاریمقدم ادامه داد: در بخشی از این برنامه هدفگذاری شده که تا سال ۱۴۰۵، تعداد شرکتهای دانشبنیان در استان به ۱۰۰۰ شرکت، صادرات محصولات دانش بنیان به ۲۰ میلیون دلار، افزایش جذب سرمایه و رشد متوسط فروش شرکتها به ۱۰۰۰ و ۵۰۰۰۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات