به گزارش ایسنا، نادر نادری در جمع خبرنگاران از وسعت ۷۲۲۳ هکتاری منطقه آزاد تجاری قصرشیرین یاد کرد که از مرز پرویزخان تا خسروی به طول ۲۵ کیلومتر امتداد یافته و گفت: در این منطقه دسترسی مناسبی به بازار هر دو بخش کردی و عربی عراق وجود دارد.
وی با بیان اینکه این منطقه در چند فاز دیده شده، افزود: دو فاز پیشران هریک به وسعت ۸۰۰ هکتار در دو منطقه خسروی و پرویزخان در نظر گرفته ایم که باید در اولویت تجهیز و تکمیل زیرساختها باشند. مابقی وسعت منطقه نیز در شش فاز ۹۵۰ هکتاری دیده شده است.
به گفته مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین، این فازها برای یک چشم انداز ۱۵ ساله در نظر گرفته شده است.
پیشرفت ۷۵ درصدی طرح جامع منطقه
نادری از وجود دو مسئله اصلی پیش روی منطقه آزاد قصرشیرین یاد کرد که یکی از آنها تدوین طرح جامع است که دی ماه سال گذشته مشاور آن انتخاب و قرارداد یکساله منعقد شد و اکنون نیز بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ابراز امیدواری کرد، کار تدوین طرح جامع تا پیش از دی ماه به اتمام برسد و عنوان کرد: با تدوین طرح جامع پهنه بندی زمینها، مسائل پدافند غیرعامل، مسائل زیست محیطی و ... مشخص خواهد شد. البته طرح جامع پس از اینکه نهایی شد باید در مرحله بعد توسط دولت به تصویب برسد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین اظهار کرد: دومین کار مهمی که باید برای منطقه انجام میشد رفع تداخل اراضی بود، زیرا ۸۵ درصد اراضی منطقه منابع طبیعی و ملی و ۱۵ درصد مستثنیات است.
به گفته نادری، در این بخش نیز ۸۰ درصد کارها انجام شده و امید آن میرود نقشه رفع تداخلات ارضی منطقه نیز پیش از تدوین طرح جامع نهایی شود.
وی ابراز امیدواری کرد با نهایی شدن این دو اقدام مهم، سند ۷۲۲۳ هکتار منطقه آزاد قصرشیرین به نام منطقه زده شود و از دی ماه شاهد واگذاری اراضی منطقه به متقاضیان و سرمایهگذاران باشیم.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری قصرشیرین با بیان اینکه از مسیر شورای راهبردی منطقه که ریاست آن را استاندار بر عهده دارد پیگیر تامین زیرساختهای منطقه هستیم، ابراز امیدواری کرد بتوان در سفر دوم رئیس جمهور به استان اعتباراتی برای ایجاد زیرساخت های منطقه آزاد قصرشیرین گرفت.
وی از انجام بیش از ۶۰۰ مکاتبه، ۱۰۰ جلسه و چندین بار دیدار با وزرا برای تکمیل زیرساخت های منطقه آزاد تجاری قصرشیرین در زمینه راه، گاز، برق و... خبر داد و تاکید کرد: نیاز آبی منطقه آزاد قصرشیرین ۳۰ میلیون مترمکعب آب است که درخواست داشتیم از سامانه گرمسیری تامین شود.
تدوین ۶۶ بسته سرمایهگذاری و نام نوییسی از ۷۰ سرمایهگذار
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین با بیان اینکه همزمان با پیشبرد تکمیل منطقه، کارهای قابل توجهی برای معرفی این منطقه به سرمایهگذاران داخلی و خارجی صورت گرفته، از تدوین ۶۶ بسته فرصت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف در منطقه آزاد قصرشیرین خبر داد.
به گفته نادری، این فرصتهای سرمایهگذاری که توجیه اقتصادی همه آنها بررسی شده در بخشهای مختلف کشاورزی، گردشگری، صنعتی، زیرساختی و ... تدوین و در چهار نمایشگاه بینالمللی و داخلی معرفی شده است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر کار نام نویسی از سرمایهگذاران نیز آغاز شده و تاکنون ۶۰ تا ۷۰ سرمایهگذار داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد قصرشیرین اعلام آمادگی کرده اند که از این تعداد حدود هفت سرمایهگذار خارجی هستند.
منطقه آزاد میتواند برای ۱۰ هزار نفر شغل ایجاد کند
به گزارش ایسنا، نادری در ادامه از منطقه آزاد قصرشیرین به عنوان بهشت سرمایهگذاری یاد کرد که میتواند دروازه تحول و توسعه استان کرمانشاه و یکی از بهترین و مطمئنترین گزینهها برای سرمایهگذاری باشد و گفت: منطقه آزاد قصرشیرین نه تنها برای شهرستانهای مرزی بلکه برای کل استان، منطقه غرب و حتی کشور حائز اهمیت است.
وی رونق این منطقه را زمینه ساز تحقق دو راهبرد مهم دولت سیزدهم یعنی محرومیت زدایی و اشتغالزایی دانست و افزود: در زمان رونق منطقه آزاد قصرشیرین، بیش از ۱۰ هزار نفر میتوانند در آنجا مشغول بکار شوند.
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین با تاکید بر اینکه منطقه آزاد تجاری قصرشیرین باید اولویت اول استان باشد و همه بخشهای دولتی و نمایندگان مجلس برای رونق آن تلاش کنند، افزود: اختصاص اعتبار برای تکمیل زیرساختهای منطقه آزاد قصرشیرین تجاری ضروری است.
نادری پیشنهاد کرد، دولت هفت هزار میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای آب، برق، گاز، راه، مخابرات و ... هفت منطقه آزاد تجاری جدید کشور که در هفت استان محروم کشور قرار دارند و به هر منطقه هزار میلیارد تومان اختصاص دهد.
نادری با بیان اینکه تا این لحظه دولت تنها ۲۸ میلیارد ریال بابت تدوین طرح جامع به منطقه آزاد قصرشیرین داده، افزود: البته نباید فراموش کرد رویکرد اصلی برای مناطق آزاد درآمد-هزینهای است.
انتهای پیام
نظرات