• دوشنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402060604075
  • خبرنگار : 50256

استاندار:

۲۰ درصد اشتغالزایی آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی است

۲۰ درصد اشتغالزایی آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی گفت: عمران و آبادانی روستاها و مهاجرت معکوس در استان شروع شده و سهم هفت درصدی اشتغال در کشاورزی طی دو سال گذشته به ۲۰ درصد رسیده است.

عابدین خرّم روز دوشنبه، ششم شهریورماه در مراسم افتتاح همزمان ۸۳ پروژه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی که به مناسبت هفته دولت با حضور معاون آب و خاک وزیر جهادکشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: توسعه کشاورزی و پروژه‌های کشاورزی تبدیل به یک اقدام مبنایی در دولت سیزدهم شده است

به گزارش ایسنا، وی افزود: معمولا پیش از این، توسعه استان را در صنعت و خدمات جستجو می‌کردیم و هم‌چنان هم این موارد اولویت ما است ولی امروز اولویت اصلی استان بعد از صنعت، جهادکشاورزی است. هرچند که صنعت نیز باید پیوست جهادکشاورزی به خصوص در حوزه پروژه‌های خاص داشته باشد.

وی در خصوص فعالیت‌های جهادکشاورزی در استان، تشریح کرد: جهادکشاورزی یک برنامه منسجم در استان داشت که آن را ارائه کرد و امروز تبدیل به یک باور شده که می‌توان از استان به عنوان استان محوری در بخش کشاورزی نام برد. 

خرّم گفت: ما جهادکشاورزی را با همان فرنگ جهادی خود یافتیم و می‌دانیم که نیروی انسانی متخصص و متعهد در استان وجود دارد ولی متاسفانه جمعیت روستایی استان در ۴۰ سال گذشته از لحاظ آماری کاهش یافته و لازم است تا این مهاجرت معکوس شود. مردمی که به شهرها کوچ کرده و در شهرهایی چون تبریز حاشیه نشین می‌شوند باید به روستاها برگردند و تولیدکننده شوند، عزتمندانه زندگی کنند و به تولید و اقتصاد استان کمک کنند. 

وی افزود: راندمان تولید بخش کشاورزی افزایش یافته و نزدیک دو میلیون تن هر ساله (طی دو سال قبل) افزایش تولید در کشاورزی داشتیم‌. همه تلاش‌ها در راستای این است که کشاورزی در آذربایجان شرقی، یک صنعت درآمدزا باشد و بتواند امنیت غذایی کشور را به سرانجام برساند. این بخش باید سهم ارزشمندی در صادرات استان متقبل شود و بخش عمده صادرات استان به سمت فراورده‌های کشاورزی سوق یابد.

وی خاطرنشان کرد: باید تسهیلات بانکی و کمک‌های مالی به بخش کشاورزی استان در اولویت قرار گیرد. وزارت جهادکشاورزی باید این استان را جزو استان‌های اولویت مند قرار دهد زیرا بستر و زمینه برای رشد و توسعه در استان بالا است.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: بخشی از سرمایه گذاران را تشویق کردیم تا در مناطق محروم استان مثل چاراویماق، هشترود و کلیبر سرمایه گذاری کرده و اکنون صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره کشاورزی در این مناطق در حال انجام است. این تکمیل زنجیره به ارزش افزوده خوبی تبدیل خواهد شد و می‌تواند نوید خوبی برای کشور باشد.

وی افزود: حتما باید در حوزه بانکی، کمک ویژه‌ای به کشاورزان کنیم. تسهیلات بانکی بخش کشاورزی، نسبت به سایر بخش‌ها آنگونه که باید کمک نشده و این کمک باید افزایش یابد و به جز بانک کشاورزی که به خوبی پای کار بوده، بانک‌های دیگر هم به کمک کشاورزان بیایند تا بتوانیم استان را به عنوان یکی از استان‌های رتبه دار در حوزه‌های مختلف کشاورزی در کشور نام ببریم.

وی با بیان این‌که آذربایجان شرقی، یک استان مرزی بوده و پتانسیل صادراتی بالایی دارد، گفت: یکی از اقدامات خوب بخش کشاورزی در سال گذشته، پیوستن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی بوده و در این راستا نیز یک کار علمی شروع شده که ارزشمند است و امروز شهرک علمی-تحقیقاتی کشاورزی را در استان راه اندازی کردیم و فضا برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان کشاورزی باز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha