احمد وحیدی ظهر امروز ششم شهریورماه در بازدید از معدن مس سرچشمه و افتتاح فاز نخست شرکت رهاورد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مس سرچشمه ظرفیت اقتصادی مهمی در کشور است و تقریبا ۷۰ درصد کلونی مس فعال کشور را به خود اختصاص داده است.
وزیر کشور تصریح کرد: مس سرچشمه سالانه تا ۱۳۰ میلیون تن استخراج دارد و این ظرفیت در طرحهای آینده باید به چند برابر توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه ظرفیت کاتدی مس سرچشمه نیز ظرفیت بسیار مهم دیگری است که با راهاندازی صنایع پایین دستیاش میتواند ارزش افزوده فراوانی داشته باشد، افزود: همچنین مواد همراه این خاک معدنی هم بسیار ارزشمند است و استحصال آنها میتواند ظرفیت اقتصادی مهم دیگری باشد که و همه اینها از سرچشمه ظرفیت بسیاری میسازد که نقش بزرگی در اقتصاد ایران ایفا میکند.
وحیدی افزود: با توجه به نقشی که فولاد در دنیا دارد، مس میتواند جایگاه ارزشمند و بزرگی برای اقتصاد آینده ایران باشد.
وی عنوان کرد: بر اساس گزارشهایی که مسئولان مس ارائه میدهند، در مس سرچشمه ۹.۲ میلیارد تن ذخایر شناسایی شده که ظرفیت ارزشمندی است و با به میدان آوردن چهار میلیارد تن دیگر که هنوز روی آن کار نشده، میتواند ظرفیتسازی بزرگی ایجاد کرد.
وحیدی اظهار کرد: یکی از کارهای خوبی که میتوانست در مس سرچشمه صورت گیرد این بود که شرکتهای مختلفی بتوانند در اینجا فعال باشند و بخشهایی از کار را بر عهده بگیرند که یکی از این شرکتها که پیشقدم شده، شهرداری رفسنجان است که ابتکار به خرج داده و فعالیتهایی را برعهده گرفته که میتواند درآمد خوبی برای شهرداری و شهر رفسنجان باشد.
وی گفت: فاز نخست شرکت رهاورد مس با هدف ایجاد درآمد پایدار برای شهر رفسنجان با مشارکت شهرداری و صندوق بازنشستگی مس افتتاح شد که در این فاز ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و برای ۳۰۰ نفر هم اشتغالزایی شده است.
وی افزود: فاز دوم این طرح نیز در آینده با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۳۰۰ نفر راهاندازی خواهد شد.
وحیدی ادامه داد: درآمد حاصل از این طرح صرف امور شهری در رفسنجان میشود.
وی عنوان کرد: شهرداری رفسنجان میتواند بخشی از ظرفیتهای خودش را که مورد استفاده نیست به اینجا بیاورد و درآمدهایی برای ساخت شهر و توسعه شهرسازی در رفسنجان داشته باشد.
وزیر کشور درباره اولویتهای متعدد اقتصادی دولت اظهار کرد: مس یکی از اولویتهای مهم اقتصادی دولت است زیرا مس یک ظرفیت بزرگیست و برنامه توسعه آن به طور جدی در دستور کار است و منابع درآمدی ارزشمندی در مس میتواند استحصال شود.
انتهای پیام
نظرات