• یکشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402060503401
  • خبرنگار : 71429

تدابیر ویژه دادستانی کل در تامین امنیت و صیانت از حقوق عامه زائران اربعین

تدابیر ویژه دادستانی کل در تامین امنیت و صیانت از حقوق عامه زائران اربعین

معاون حقوق عامه دادستان کل کشور در بخشنامه‌ای خطاب به دادستان‌های عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها، توجه به صیانت از حقوق عامه زائران حضرت اباعبدالله علیه‌السلام و تکریم و تعظیم ایشان را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، همزمان با نزدیک شدن به ایام چهلمین روز از شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله علیه السلام و یاران با وفایش، غلامعباس ترکی در بخشنامه‌ای خطاب به دادستانهای عمومی و انقلاب مراکز استانها، توجه به صیانت از حقوق عامه زائران حضرت اباعبدالله علیه‌السلام و تکریم و تعظیم ایشان را مورد تاکید قرار داد.

در این بخشنامه به همکاری با ستاد اربعین، فعال شدن مرکز فوریت‌های قضایی به ویژه در مرزهای خروجی با استقرار قضات ویژه، تامین امنیت مطلوب در توقفگاه‌های خودرو و همچنین نظارت هوشمند بر سامانه‌های پایش هوشمند در مسیرهای تردد اشاره شده است.

در این بخشنامه آمده است: با توجه به در پیش بودن پیاده روی بزرگ اربعین حسینی (ع) و نقش آن در تعظیم شعائر مذهبی و ایجاد فضای معنوی در کشور، شایسته است نسبت به تدابیر ذیل توجه لازم معمول گردد:

۱- ضمن همکاری شایسته با ستاد استانی اربعین مستقر در استانداری‌ها، یکی از معاونین دادستان موضوع اقامت، اسکان، تغذیه و تردد زائرین را به صورت مستمر تحت پایش قرار داده و مراقبت‌های لازم را از حیث رعایت حقوق عامه به منظور حفظ امنیت، سلامت، بهداشت، جلوگیری از ازدحام جمعیتی، کاهش تاخیر و معطلی، حذف هزینه‌های غیرضرور، ارائه خدمات با کیفیت، کنترل قیمت‌ها به ویژه بلیت اتوبوس، هواپیما و قطار در مسیرهای بازگشت معمول نماید.

۲- ضمن نظارت بر سامانه‌های پایش هوشمند در مسیرهای اصلی تردد از حیث ذخیره سازی و وضوح تصاویر، تامین امنیت مطلوب در توقفگاه‌های خودرو، پیشگیری از سرقت اموال زائرین (به ویژه زورگیری، کیف زنی، جیب بری، موبایل قاپی، سرقت وسایل داخل خودرو) در فضاهایی که با ازدحام جمعیتی مواجه است در اولویت تدابیر اجرایی باشد.

۳- جلسات فوق‌العاده ستاد استانی کنترل مجرمان حرفه‌ای، به صورت هفتگی با حضور اعضای اصلی برگزار و تمهیدات مناسب برای کاستن از تحرکات مجرمان حرفه‌ای و سابقه دار و تشدید نظارت‌های انتظامی اتخاذ گردد.

۴- درخصوص حوادث ترافیکی که با صدمات یا خسارات جزئی همراه است با هماهنگی راهور، پزشکی قانونی و شرکت ‌های بیمه تدبیری اتخاذ گردد که تشکیل پرونده قضایی مانع ادامه سفر یا تاخیر در آن نشده و در صورت لزوم از ظرفیت ماده۳۱ قانون بیمه اجباری و احاله پرونده کیفری استفاده گردد.

۵- حسب درخواست سازمان بهزیستی و هماهنگی به عمل آمده نسبت به تسهیل و رفع موانع قانونی اعزام نوجوانان فاقد سرپرست، اقدام لازم معمول گردد.

۶- از فعالیت کودکان خیابانی، متکدیان، معتادان متجاهر در مسیرهای تردد زوار جلوگیری گردد.

۷- مرکز فوریت‌های قضایی و استقرار قضات ویژه در مرزهای خروجی به صورت شبانه روزی به منظور ارائه خدمات سریع به مراجعین تحت نظارت مستقیم دادستان فعال شده و در استانهای مرزی در صورت اقتضا در مرزهای خروج رسمی حسب مورد به تعداد کافی دادیار برای ارائه خدمت مستقر گردد.

۸- همچنین به منظور پیگیری مسایل قضایی زائرین در عراق با وزارت امورخارجه همکاری لازم معمول گردد.
 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha