• یکشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402060503069
  • خبرنگار : 71553

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

مدیرعامل موسسه جهادنصر با اشاره به اینکه ۱۲۷ هزار هکتار از طرح شبکه فرعی آبیاری و زهکشی در غرب و شمال غرب کشور انجام و به مرحله بهره‌برداری رسیده‌ است، گفت: برای این طرح حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایسنا، رضا عظیمی در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد با تشریح وظایف موسسه جهاد نصر، گفت: موسسه‌ جهاد نصر یکی از موسسات بزرگ فنی و اجرایی دولت در جهاد کشاورزی است که برگرفته از هشت سال دفاع مقدس است و ادوات جنگی توسط این موسسه طراحی می‌شد. بعد از جنگ نیز این موسسه مجهز به ماشین‌آلات سنگین و نیمه سنگین عمرانی شد و به شکل شرکت‌های جهاد نصر در استان‌ها در آمد.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ جهاد نصر هلدینگ پیمانکاری شد و بزرگترین مگاپروژه‌های بخش کشاورزی را اجرا کرد که از جمله آنها می‌توان به پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان، پروژه شبکه‌های آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب و پروژه مقابله با ریزگردها در خوزستان اشاره کرد.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر با اشاره به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان گفت: ۵۰۰ هزار هکتار از این طرح در خوزستان و ۵۰ هزار هکتار در ایلام است. فاز اول پروژه به صورت ۱۰۰ درصدی در گستره ۲۹۷ هزار هکتار اجرا شده است.

عظیمی با بیان این‌که با اجرای این طرح استان خوزستان در تولید گندم رکورد زد، گفت: در خوزستان سه یا چهار سیلوی گندم وجود داشت، ولی با اجرای این طرح در حال حاضر ۱۰ سیلوی گندم در منطقه ایجاد شده است. همچنین متوسط عملکرد گندم نیز از حدود یک تن در هکتار به پنج تن در هکتار افزایش یافت.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر در ادامه عنوان کرد: با اجرای این طرح دو اتفاق دیگر هم در خوزستان افتاد. اکثر اراضی خوزستان دچار شوری هستند و شور بودن خاک باعث کاهش شدید عملکرد می‌شود. همچنین این استان با وجود پرآب بودن اما به دلیل عدم وجود شبکه‌های آبیاری، آب به سهولت به مزارع انتقال نمی‌یابد که با اجرای این طرح توانستیم آب را به اراضی برسانیم و با اجرای شبکه زهکشی و آب شویی نیز مشکل شوری خاک حل شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به طرح شبکه فرعی آبیاری و زهکشی در غرب و شمال غرب نیز اشاره کرد و گفت: این طرح در ۱۰ استان اجرا شد و هدف آن نیز این بود که برای مردم آن مناطق توسعه اقتصادی به همراه داشته باشد. با اجرای این طرح بخشی از آب‌هایی که هدر می‌رفت در قالب شبکه‌های آبیاری مدیریت شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گفته وی ۱۲۷ هزار هکتار از طرح غرب و شمال غرب کشور انجام شده و به مرحله بهره‌برداری رسیده‌ و مابقی نیز مطابق تامین اعتبار، انجام خواهد شد. همچنین حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای این طرح پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل موسسه جهاد نصر به پروژه مبارزه با ریزگردها نیز اشاره کرد و گفت:‌ در سال ۱۳۹۷ با وقوع پدیده ریزگرد مشکلات زیادی در استان خوزستان ایجاد شد که در این زمان موسسه جهاد نصر وارد عمل شد و این پروژه را اجرا کرد.

به گفته وی پروژه مقابله با ریزگردها طی ۹ ماه و در هشت میلیون متر مکعب عملیات خاکی انجام شد که بیش از ۶۰ درصد آن  زیر تراز آب بود.

عظیمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به فعالیت‌های دیگر این موسسه اشاره کرد و گفت: ما محدود به پروژه‌های کشاورزی نیستیم و به تمام بخش‌های نفت، گاز، عمران، صنایع، بانک و غیره ورود کرده‌ایم. همچنین با پنج کشور منطقه نیز تفاهم‌نامه‌هایی مبادله شده و در آستانه انعقاد قرارداد برای ایجاد شهرک‌های مسکونی، مجتمع‌های تفریحی و... هستیم.

وی در پایان گفت: در هفته دولت در پنج استان آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی ۵۴۰۰ هکتار پروژه با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۱۹۰۰ نفر افتتاح خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha