هادی موسیپور دوستآبادی در گفتوگو با ایسنا در خصوص زندهگیری حیوانات حیات وحش در سطح شهر اظهار کرد: از ابتدای سال ۳ مورد زندهگیری در حوزه گوشتخواران داشتیم که شامل یک شغال در میدان بار رضوی، یک شغال در شاهنامه و یک روباه در خلقآباد بوده است.
وی با بیان اینکه شرایط توپوگرافی مشهد به گونهای است که حیات وحش زیادی در اطراف شهر وجود دارد، عنوان کرد: زندهگیری گوشتخواران کار بسیار سختی بوده، مخصوصا شغال که حیوان باهوشی است و معمولا تلاش میکند به دام نیفتد. کوهسنگی و بالادست آن که به ارتفاعات جنوبی میرسد، محل زندگی شغال و روباه بوده و کشفرود که از حاشیه شهر میگذرد نیز محل زندگی شغال، روباه و کفتار است.
موسیپور افزود: این محلها محیط زندگی این حیوانات بوده و حضور روباه و شغال غیر طبیعی نیست. در محدوده شهر زیستگاههای طبیعی این نوع حیوانات را به وفور داریم. این حیوانات معمولا خود را از انسانها دور نگه میدارند و بسیاری از آنها شبها فعالیت میکنند، به همین دلیل چندان در دید نیستند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مشهد بیان کرد: تمرکز ما بیشتر روی کوهسنگی است که در این محل شغال داشتهایم. حدود ۶ قفس برای زندهگیری در کوهسنگی گذاشتهایم. در چهلبازه نیز نیروهای بومی منطقه به عنوان همیار به ما همکاری میکنند تا محل تردد حیوانات شناسایی و زندهگیری شوند.
وی با اشاره به اینکه حیات وحش زمانی به محیط انسانی میآیند که برای آنها جاذبه داشته باشد، تصریح کرد: یکی از این جاذبهها زبالهها هستند که حیوانات برای این منابع غذایی خود را به محیطهای زندگی ما نزدیکتر میکنند و به محدودههای شهری میآیند.
موسیپور ادامه داد: شهروندان باید زبالهها را در زمان مشخصی بیرون بگذارند و شهرداری نیز در یک بازه زمانی دقیق این زبالهها را جمعآوری کند. برخی مردم به سگ، روباه و شغال غذارسانی میکنند که این خطرناک است. با هر مدل غذارسانی به حیات وحش اولین آسیب به خود مردم وارد میشود؛ زیرا جمعیت سگهای ولگرد افزایش یافته و حیات وحش به مردم نزدیک میشوند.
انتهای پیام
نظرات