• شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402060402187
  • خبرنگار : 50107

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مشهد مطرح کرد؛

۳ مورد زنده‌گیری حیوانات وحشی در مشهد/ زباله، جاذبه‌ای برای نزدیک‌تر شدن حیوانات به شهر

۳ مورد زنده‌گیری حیوانات وحشی در مشهد/ زباله، جاذبه‌ای برای نزدیک‌تر شدن حیوانات به شهر
عکس خبر آرشیوی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مشهد با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۳ مورد زنده‌گیری در حوزه گوشت‌خواران داشته‌ایم، گفت: حیات وحش زمانی به محیط انسانی می‌آیند که برای آن‌ها جاذبه داشته باشد. یکی از این جاذبه‌ها زباله‌هاست که حیوانات برای این منابع غذایی خود را به محیط‌های زندگی ما نزدیک‌تر می‌کنند و به محدوده‌های شهری می‌آیند.

هادی موسی‌پور دوست‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص زنده‌گیری حیوانات حیات وحش در سطح شهر اظهار کرد: از ابتدای سال ۳ مورد زنده‌گیری در حوزه گوشت‌خواران داشتیم که شامل یک شغال در میدان بار رضوی، یک شغال در شاهنامه و یک روباه در خلق‌آباد بوده است.

وی با بیان اینکه شرایط توپوگرافی مشهد به گونه‌ای است که حیات وحش زیادی در اطراف شهر وجود دارد، عنوان کرد: زنده‌گیری گوشت‌خواران کار بسیار سختی بوده، مخصوصا شغال که حیوان باهوشی است و معمولا تلاش می‌کند به دام نیفتد. کوهسنگی و بالادست آن که به ارتفاعات جنوبی می‌رسد، محل زندگی شغال و روباه بوده و کشف‌رود که از حاشیه شهر می‌گذرد نیز محل زندگی شغال، روباه و کفتار است.

موسی‌پور افزود: این محل‌ها محیط زندگی این حیوانات بوده و حضور روباه و شغال غیر طبیعی نیست. در محدوده شهر زیستگاه‌های طبیعی این نوع حیوانات را به وفور داریم. این حیوانات معمولا خود را از انسان‌ها دور نگه می‌دارند و بسیاری از آن‌ها شب‌ها فعالیت می‌کنند، به همین دلیل چندان در دید نیستند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مشهد بیان کرد: تمرکز ما بیشتر روی کوهسنگی است که در این محل شغال داشته‌ایم. حدود ۶ قفس برای زنده‌گیری در کوهسنگی گذاشته‌ایم. در چهل‌بازه نیز نیروهای بومی منطقه به عنوان همیار به ما همکاری می‌کنند تا محل تردد حیوانات شناسایی و زنده‌گیری شوند.

وی با اشاره به اینکه حیات وحش زمانی به محیط انسانی می‌آیند که برای آن‌ها جاذبه داشته باشد، تصریح کرد: یکی از این جاذبه‌ها زباله‌ها هستند که حیوانات برای این منابع غذایی خود را به محیط‌های زندگی ما نزدیک‌تر می‌کنند و به محدوده‌های شهری می‌آیند.

موسی‌پور ادامه داد: شهروندان باید زباله‌ها را در زمان مشخصی بیرون بگذارند و شهرداری نیز در یک بازه زمانی دقیق این زباله‌ها را جمع‌آوری کند. برخی مردم به سگ، روباه و شغال غذارسانی می‌کنند که این خطرناک است. با هر مدل غذارسانی به حیات وحش اولین آسیب به خود مردم وارد می‌شود؛ زیرا جمعیت سگ‌های ولگرد افزایش یافته و حیات وحش به مردم نزدیک می‌شوند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha