دکتر فرزاد مخلص الائمه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۲ در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی اظهار کرد: مالکین شرکت طرحی را پیشنهاد کرده اند که نمی توان به راحتی از آن گذشت، اما به هرحال باید همه دغدغه ها بحث و بررسی شود. لازم است که سازمان محیط زیست نسبت به اصل طرح اظهار نظر کند و سپس کارگروه های ذیربط استان باید نظر خود را اعلام کنند و سپس باید مسئله تعهدات بررسی شود.
وی تاکید کرد: جابجایی کارخانه به خارج از شهر کار اقتصادی بزرگی است و اگر اراده آن وجود داشته باشد، قطعا به صرفه خواهد بود، اما برای این طرح مرجع اظهار نظر محیط زیست است و نظر نهایی باید به سرعت اعلام شود تا تکلیف شرکت روشن شود.
مخلص الائمه با بیان اینکه اگر تولید در قالب اصلاح فرآیند دیده شود می توان اجازه جابجایی و ارتقای تکنولوژی را داد، گفت: اگر شرایط مهیا بود با گرفتن تعهدی قابل استیفا، می توان نظر مثبتی در این حوزه داشت، اما باید واقعیت ها را دید. امروز برای این پروژه مصوبه ای نخواهیم داشت، باید به این پروژه به عنوان یک مسئله جدی استان نگاه شود و براساس واقعیت ها تصمیم نهایی اتخاذ شود.
وی تصریح کرد: امسال برای اولین بار در تابستان، مسئله تامین گاز برای نیروگاه ها مطرح شده و مسئولان به دنبال راهکار هستند ولی به هرحال زمان به سرعت در حال عبور است و باید پیگیری جدی در این خصوص داشته باشیم تا درگیر مازوت سوزی نیروگاه شازند در زمستان نشویم.
مخلص الائمه با بیان اینکه قطعا همه با مازوت سوزی مخالف هستیم، افزود: گاهی با شرایطی روبرو می شویم که از کنترل ما خارج است، پالایشگاه باید مازوت کم سولفور تولید کند و فرقی نمی کند که در نیروگاه یا صنعت کشتیرانی استفاده شود.
وی تاکید کرد: سمن ها و گروه های دانشگاهی از مطالبه خود کوتاه نیایند اما حتما باید نقد و پیگیری منصفانه داشته باشند و مطالبه گری را دنبال کنند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: تعداد برگزاری جلسات اهمیتی ندارد بلکه باید خروجی و نتایج خوبی را شاهد باشیم.
به گزارش ایسنا، در این جلسه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی در خصوص پروژه تغییر تکنولوژی کارخانه احیای قدیم شرکت آلومینیوم سازی بیان کرد: اینکه ایرالکو بخواهد برای مسئله رفع آلودگی ۱۳ هزار میلیارد تومان هزینه کند، دور از ذهن است.
علی اکبر اسدی افزود: یکی از مهمترین منابع آلودگی در اراک، فعالیت شرکت ایرالکو است. چرا این پروژه به خیرآباد منتقل نمی شود؟ قطعا این جابجایی کار راحتی نیست و می توان در شهرک صنعتی خیرآباد کار را دنبال کرد.
وی تاکید کرد: بررسی پروژه باید به شکل مهندسی و فنی ممکن باشد و در زمان اجرا باید بتوان عملکرد را گام به گام مورد بررسی قرار داد.
فرماندار شازند نیز این جلسه بیان کرد: متاسفانه وضعیت مناسبی را به لحاظ سلامتی و بهداشتی در شازند شاهد نیستیم که به مسئله مازوت سوزی باز می گردد. در تابستان بارها شاهد استفاده از مازوت در نیروگاه شازند بودیم در حالی که مشکل تامین گاز وجود نداشت و با وجود همه تاکیدات بر عدم استفاده از مازوت، اما نیروگاه گاهی خودسرانه بدون هماهنگی اقدام به مصرف مازوت می کند.
انتهای پیام
نظرات