• سه‌شنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402053120402
  • خبرنگار : 71654

مریخ‌نورد «استقامت» تصویری از لکه‌های خورشیدی ثبت کرد

مریخ‌نورد «استقامت» تصویری از لکه‌های خورشیدی ثبت کرد

مریخ‌نورد استقامت از لکه‌های خورشیدی بزرگی که به سمت زمین در چرخشند تصویربرداری کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، مریخ‌نورد استقامت ناسا نگاهی گذرا به یک بخش جالب از خورشید انداخته است که هنوز از زمین قابل مشاهده نیست.

مریخ‌نورد استقامت روزانه با دوربین مست‌کم-زد(Mastcam-Z) خود از خورشید عکس می‌گیرد تا میزان گرد و غبار موجود در جو مریخ را بسنجد. چنین تلاشی به ثبت تصویر یک لکه‌ی بزرگ خورشیدی را اواخر هفته‌ی گذشته در حال گذر از روی صفحه‌ی خورشیدی انجامید.  

از آنجایی که مریخ بر فراز سمت دور خورشید در حال چرخش است، استقامت می‌تواند لکه‌های نزدیک به خورشید را بیش از یک هفته قبل از ما ببیند. این را یک هشدار زودتر از موعد در نظر بگیرید: یک لکه‌ی خورشیدی بزرگ در راه است.

لکه‌های خورشیدی نواحی نسبتا تاریک و خنکی هستند که میدان مغناطیسی خورشید در آنها بسیار قوی است.

این لکه‌ها معمولا به‌عنوان سکوی پرتاب برای شراره‌های خورشیدی و خروج جرم تاجی(CMEs) عمل می‌کنند، به همین دلیل است که به آن‌ها «مناطق فعال» نیز می‌گویند.

شراره‌های خورشیدی و خروج جرم‌های تاجی که به زمین برخورد می‌کنند می‌توانند ناوبری ماهواره‌ای را تحت تاثیر قرار دهند و شبکه‌های برق را مختل کنند، بنابراین ردیابی حرکت لکه‌های خورشیدی بیش از یک موضوع علمی جالب، اهمیت دارد.

مریخ‌نورد «استقامت» تصویری از لکه‌های خورشیدی ثبت کرد

«Sungazing» یک چراغ جانبی در استقامت است. البته وظایف اصلی این مریخ‌نورد جستجو برای یافتن شواهدی از حیات در مریخ و جمع‌آوری ده‌ها نمونه است که طی یک دهه‌ی آینده توسط کمپین مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا به زمین بازگردانده می‌شوند.

استقامت در حال بررسی کف دهانه جیزرو مریخ است که میلیاردها سال پیش میزبان یک دریاچه‌ی بزرگ و یک دلتای رودخانه‌ای بود. این مریخ‌نورد با اندازه‌ای مشابه یک ماشین در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ همراه با بالگرد نبوغ(Ingenuity) در دهانه‌ی ۲۸ مایلی(۴۵ کیلومتری) جیزرو فرود آمد.

نبوغ که برای نمایش فناوری‌های جدید طراحی شده بود، بسیار فراتر از انتظارات پیش رفته است. اکنون این بالگرد به عنوان پیشاهنگ برای تیم استقامت عمل می‌کند و ۵۵ پرواز در سیاره سرخ به انجام رسانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha