احمد ظفر جعفرزاده در گفت و گو با ایسنا، در مورد عملکرد تیراندازانش در مسابقات قهرمانی جهان باکو اظهار کرد: این مسابقات از جهتی که ورودی المپیک داشت رویداد بزرگی بود. ما هم خودمان را آماده کرده بودیم و تلاشمان این بود که با ۱۰۰ درصد توان جلو برویم. اهل توجیه نیستم، ضعفها و مشکلات را میبینم و سعی میکنم رفع کنم اما در رشته تیراندازی شرایط متفاوت است. تیراندازانی که نزدیک به فینال هستند (رکورد ۵۷۴ به بالا) به دلایلی، فشار مسابقه را نمیتوانند تحمل کنند. همه آنها با کسانی که به فینال رسیدهاند در یک حد هستند و تنها در کنترل فشار نوسان دارند. علی رغم اینکه خیلی سعی کردم تیم را کنترل کنم این اتفاق برای تیم من هم افتاد. به هر حال مسابقه است و شرایط خاص خود را دارد.
جواد فروغی جزو سه نفر برتر نبود
او در مورد اینکه چرا جواد فروغی در انفرادی مسابقات قهرمانی جهان تیر نزد، گفت: کمیته فنی شیوهنامهای را تنظیم کرده که براساس آن سه نفر برتر به مسابقات بینالمللی اعزام میشوند. متاسفانه جواد فروغی جزو سه نفر برتر ایران نبود و چهارم بود. من به عنوان مربی انتخاب کردم که جواد را به هر قیمتی به این مسابقات اعزام کنیم. بنابراین در جلسه بررسی پیشنهاد دادم که جواد در ماده میکس رقابت کند.
هنوز به جواد فروغی اعتقاد داریم
مربی تیم ملی تپانچه در ادامه گفت: با وجود اینها معنای حضور جواد در قهرمانی جهان این است که "آقای فروغی" ما هنوز به تو اعتقاد داریم. اتفاقا او نسبت به سایر تیراندازان ماده تپانچه بهتر هم ظاهر شد که این نشان میدهد هنوز بارقه امید وجود دارد. از شنبه هم اردوها را آغاز میکنیم و من صحبتهای بیشتری با جواد انجام میدهم و امیدوارم که بتوانم او را به آمادگی قبلی برسانم هر چند که کار فوقالعاده سختی است.
کسب مدال المپیک یا جهانی برای ورزشکار بار روانی دارد
او افزود: کاش در همه رشتههای ورزشی بررسی کنید و ببینید چند درصد از ورزشکارانی که طلای المپیک گرفتهاند توانستهاند آن را دوباره تکرار کنند. نظر من این است که اگر به ۱۰ درصد برسید آنها را باید استثنا بدانید اما اگر ۳۰ یا ۴۰ درصد شد میتوان گفت ما کوتاهیهایی داریم.
امیدوارم در بازیهای آسیایی فروغی جزو تیم اصلی باشد
مربی تیم ملی تپانچه در ادامه گفت: مدال المپیک و یا جهانی برای ورزشکار بار روانی دارد و متاسفانه حتی روانشناسان قدر هم از خارج کردن این بار عاجز هستند چون ورزشکار در آن شرایط آمادگی پذیرش روش جدید را ندارد. به هر صورت امیدوارم برای بازیهای آسیایی جواد فروغی جزو تیم اصلی باشد. هر چند که میخواهیم گام به گام جلو برویم و از او مدال بازیهای آسیایی را نمیخواهیم اما امیدوارم باز هم شگفتیساز باشد.
نظر من بود که تیراندازان در رپید فایر شرکت نکنند
ظفرزاده در پاسخ به این سوال که چرا نام تیراندازان در استارت لیست ۲۵ متر مردان قهرمانی جهان بود اما آنها رقابت نکردند، گفت: نظر شخص بنده به عنوان مربی این بود که تیم ما در این رشتهها شرکت نکند. دلیل آن هم این است که ما از نظر مهمات در مضیقه هستیم. رقبای ما که اینطور تمرین نمیکنند.
چرا تیم را زنگ تفریح رقبا کنیم؟
او افزود: دست و پای ما بسته است. چرا در این شرایط تیم را زنگ تفریح تیمهای دیگر کنیم و بعد هم ورزشکار استیضاح شود. تیراندازی یک رشته روحی و روانی است. در این شرایط تیرانداز همه توانش را از دست میدهد. از طرفی هم من به عنوان مربی بی لیاقت شناخته میشوم. من با این فرض که آنها در این ماده نتیجه نمیگیرند اعلام کردم شرکت نمیکنند ولی فدراسیون برای این موضوع مشکلی نداشت. عطش شرکت در روان ورزشکار میماند و اگر امکانات و مهمات درست داشته باشیم در مسابقات آینده شرکت میکنیم و سعی هم میکنیم در رده متوسط به بالا قرار بگیریم.
کدام منطق میپذیرد که امکانات کم را از رستمیان بگیریم؟
او در پاسخ به این سوال که این شرایط برای زنان هم وجود دارد اما ما سهمیه المپیک در این ماده داریم، گفت: رشته ۲۵ متر زنان با رشتههای ۲۵ متر رپید فایر و ۵۰ متر مردان متفاوت است. این دو رشتههای سختی هستند. ضمن اینکه با توجه به محدودیت فشنگی که داریم آیا نباید آنها را به رستمیان بدهیم؟ کدام منطقی میپذیرد که همین امکانات کم را هم از او بگیریم.
حضور هیچ ورزشکاری در تیم ملی حتمی نیست
ظفرزاده در مورد عملکرد وحید گلخندان و امیر جوهریخو در این مسابقات گفت: به نظرم جوهری خو در حد و اندازه خودش ظاهر شد. نسبت به مسابقه قبلی دو نمره کمتر بود. اگر دو نمره بهتر میزد ممکن بود به فینال برسد و شاید ورودی المپیک بگیرد. جوهری اکنون دو نمره کمتر زده و از فینال جا ماند. این نوسان برای ورزشکار قابل قبول است. گلخندان باید بیشتر تلاش کند. نمرهای که زد جزو اهداف فدراسیون نیست و ما هم به عنوان کادر فنی نمیتوانیم از او دفاع کنیم. باید هوشیارانه تر عمل کند و سعی کند خود را از این وضعیت خارج کند. ما هم نظاره میکنیم تا ببینیم تحول را ایجاد میکند و یا در تیم ملی جایگزین برای او وجود دارد. در ورزش هیچ ورزشکاری حضورش در تیم ملی حتمی نیست.
شاید برای هانگژو تغییراتی در تیم ملی داشته باشیم
وی در خصوص نفرات اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو گفت: احتمال زیاد ترکیب همین تیم قهرمانی جهان باشد شاید هم فدراسیون با کادر و کمیته فنی به نتیجه برسیم که تغییراتی را ایجاد کنیم. نگاه خود من به عنوان مربی بیشتر به المپیک ۲۰۲۸ است. این المپیک برای ما حیاتیتر و ارزشمندتر است. دوست دارم در تیم ملی تحولاتی ایجاد شود و نیروهای جوانتر را بیاوریم تا در ۵ سالی که فرصت هست از آنان استفاده کنیم. فعلا مربی جوانان هم هستم اگر قبولم داشته باشند و بمانم میتوانم این کمک را به فدراسیون تیراندازی کشورم بکنم.
انتهای پیام
نظرات