• سه‌شنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1402053119833
  • خبرنگار : 71496

سازمان ملل:شهرک‌سازی‌ها غیرقانونی هستند/ بیش از ۲۰۰ فلسطینی طی امسال کشته شدند

سازمان ملل:شهرک‌سازی‌ها غیرقانونی هستند/ بیش از ۲۰۰ فلسطینی طی امسال کشته شدند
تور وینسلند

هماهنگ‌کننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل تاکید کرد: بر اساس قوانین بین‌المللی، تمامی شهرک‌های واقع در مناطق فلسطینی غیرقانونی بوده و مانع بزرگی برای برقراری صلح هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی «معا»، تور وینسلند، هماهنگ‌کننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل در گزارشی که به شورای امنیت ارائه کرد، به تخریب املاک و زیرساخت‌های فلسطینی‌ها به دست مقامات رژیم اشغالگر پرداخت.

وینسلند اظهار کرد: مسؤولان رژیم صهیونیستی ۵۸ زیرساخت فلسطینی در منطقه «ج» کرانه باختری و شش زیرساخت در قدس شرقی را یا تخریب کرده، یا به تصرف خود درآورده و یا مالکان آنها را مجبور به تخریب کردند که در نتیجه آن ۲۸ فلسطینی از جمله ۱۴ کودک آواره شدند.

هماهنگ‌کننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل در ادامه گفت: تخریب‌ها به این بهانه اجرا شدند که ساخت‌وسازها بدون دریافت مجوز از مسؤولان اسرائیلی انجام شده‌اند، این در حالی است که دریافت چنین مجوزی برای فلسطینی‌ها تقریبا غیرممکن است.

او در ادامه گزارش خود به تخریب یک مدرسه ابتدایی فلسطینی در منطقه عین سامیه در استان رام‌الله و البیره چند روز مانده به آغاز سال تحصیلی جدید اشاره کرد و از مسؤولان رژیم اشغالگر خواست روند تخریب ساختمان‌های فلسطینی‌ها و تخلیه و آواره کردن آنها را متوقف کرده و با طرح‌های جدیدی که به فلسطینی‌ها اجازه ساخت‌وساز قانونی و رفع نیازهای توسعه‌ای‌شان را می‌دهد، موافقت کند.

همچنین او به صدور مجوز از سوی مقامات رژیم صهیونیستی برای احداث نزدیک به ۲۰۰۰ واحد مسکونی جدید در شرق قدس و تخریب حدود ۶۰ خانه فلسطینی در هفته‌های گذشته به بهانه نداشتن مجوز ساخت و در مقابل امتناع آنها از اعطای مجوز ساخت‌وساز به بیشتر فلسطینی‌ها به ویژه در قدس پرداخت.
وینسلند در ادامه نیز نسبت به استمرار بی‌وقفه شهرک سازی‌ها و وخامت بحران مالی تشکیلات خودگردان و نهادهای سازمان ملل هشدار داد و تاکید کرد که این مسایل می‌تواند موجب وخامت اوضاع و افزایش مشکلات ضعیف‌ترین گروه فلسطینی‌ها شود.
وینسلند افزود: شرایط مالی تشکیلات خودگردان فلسطین هنوز دشوار است و پیش‌بینی می‌شود کسری بودجه آن در سال جاری میلادی به بیش از ۳۷۰ میلیون دلار برسد، سیاست‌های ریاضتی نیز به کاهش قابل توجه حقوق کارمندان و حمایت‌های اجتماعی منجر شد.

هماهنگ‌کننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل در ادامه نیز به کمبود بودجه‌ای که آژانس‌های سازمان ملل با آنها مواجه هستند، پرداخت و گفت، این کسری بودجه موجب کاهش توان آنها در ارائه خدمات اصلی به فلسطینی‌ها خواهد شد.

وینسلند گفت که وضعیت کنونی با «شکننده بودن» وضعیت مالی تشکیلات خودگردان فلسطین و کمبود شدید بودجه پیش روی آژانس‌های سازمان ملل، از جمله آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) تشدید شده است.
او گفت: در حالی که ما باید فورا بر رسیدگی به بحرانی‌ترین مسائل و کاهش تنش در صحنه تمرکز کنیم، نمی‌توانیم نیاز به بازگرداندن افق سیاسی را نادیده بگیریم. آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) به مبلغ ۷۵ میلیون دلار کمک فوری نیاز دارد تا بتواند به ارائه کمک‌های غذایی به یک میلیون و دویست هزار فلسطینی ساکن غزه تا پایان سال جاری میلادی ادامه دهد. همین‌طور برنامه جهانی غذا برای ازسرگیری ماموریت‌های خود در فلسطین اشغالی به ۴۱ میلیون دلار نیاز دارد و با فراخوان انسانی برای حمایت از فلسطینی‌ها که سازمان ملل و شرکایش کلید زدند، تنها ۳۰ درصد از کل بودجه مورد نیاز سال جاری تامین شد.

فرستاده سازمان ملل متحد در امور خاورمیانه گفت که درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطین در سال جاری تاکنون جان بیش از ۲۰۰ فلسطینی را گرفته که از آمار سال گذشته فراتر رفته و بالاترین میزان از سال ۲۰۰۵ بوده است.
او به شورای امنیت گفت که افزایش خشونت با ناامیدی فزاینده نسبت به آینده و فلسطینی‌ها که هنوز به دنبال یک کشور مستقل هستند، تقویت می‌شود. عدم پیشرفت به سمت افق سیاسی که به مسائل اصلی که منجر به درگیری می‌شود رسیدگی کند، خلاء خطرناک و متغیری را ایجاد کرده که توسط تندروها از همه طرف پر شده است.
در حالی که فلسطینی‌ها و رژیم صهیونیستی اقداماتی را برای تثبیت وضعیت انجام داده‌اند، وینسلند گفت که اقدامات یک‌جانبه همچنان به خصومت‌ها دامن می‌زند.

هماهنگ‌کننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل در گزارش ماهانه خود در شورای امنیت نسبت به تداوم و تشدید خشونت در اراضی فلسطین اشغالی ابراز نگرانی کرد.
او ضمن اشاره به خشونت روبه‌فزونی شهرک‌نشین‌ها علیه فلسطینی‌ها، از ضد حمله‌های فلسطینی‌ها علیه شهرک‌نشین‌ها گفت و آنها را حملات "ضد اسرائیلی" خواند اما به این واقعیت اشاره نکرد که تعداد بسیار زیادی از این حملات پس از حملات شهرک‌نشین‌ها به فلسطینی‌ها و محصولات کشاورزی‌شان و مصادره اراضی آنها انجام می‌شود و علاوه بر این حضور شهرک‌نشین‌ها در اراضی فلسطین اشغالی غیرقانونی بوده و با هدف کوچاندن فلسطینی‌ها و اعمال تغییری در جغرافیای جمعیتی انجام می‌شود.
وینسلند با وجود اینکه حملات شهرک‌نشین‌ها به فلسطینی‌ها را محکوم کرد اما این حملات را تروریستی نخواند در حالی که برای محکوم کردن حملات فلسطینی‌ها به شهرک‌نشین‌ها از این واژه استفاده می‌کند، همچنین او از واژه "دو طرف" استفاده کرد و به این شکل استعمارگر و استعمارشده را برابر دانست.
هماهنگ‌کننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل با اشاره به اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی از جمله توسعه شهرک‌ها و تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها و نیز عملیات‌های نظامی و خشونت شهرک‌نشین‌ها گفت: نیروهای رژیم اشغالگر در چهار هفته گذشته از تاریخ ۲۵ ژوئیه تا ۱۵ اوت، بیش از ۱۶ فلسطینی‌ از جمله پنج کودک را به قتل رسانده و بیش از ۱۹۰ فلسطینی از جمله شش زن و ۱۳۷ کودک را زخمی کردند.

وی افزود: تشدید خشونت‌ها نشان دهنده لزوم برداشتن گام‌های فوری از سوی طرفین درگیری برای کاهش تنش و بازگرداندن آرامش است. ما نیروهای امنیتی اسرائیل و فلسطینیان را تشویق می‌کنیم تا همکاری خود را برای بهبود وضعیت امنیتی در کرانه باختری افزایش دهند. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با انواع خشونت و تحریک به خشونت انجام دهند و از اقداماتی که به تنش‌ها دامن می‌زند، از جمله شهرک‌سازی، اخراج، تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها، تروریسم، تحریک خشونت و پرداخت پول به خانواده‌های تروریست‌ها خودداری کنند.

لیندا توماس گرینفیلد ، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز ضمن ابراز نگرانی کشورش از تدوام وخامت اوضاع گفت: ما پرتاب موشک توسط شبه نظامیان در کرانه باختری را محکوم می‌کنیم، اتفاقی که عمیقاً نگران کننده است. همچنین حمله تروریستی شهرک‌نشینان در برقع در ۴ اوت که منجر به کشته شدن یک فلسطینی ۱۹ ساله شد را به شدت محکوم می‌کنیم. ما یادآور می‌شویم که اسرائیل چندین دستگیری انجام داده است و انتظار داریم که پاسخگویی و عدالت در تمام موارد افراط‌گرایی خشونت‌آمیز چه برای فلسطینیان و چه برای شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی به‌طور مساوی دنبال شود.
نماینده آمریکا در سازمان ملل با این ادعا که «حزب‌الله در امتداد خط آبی مرتکب اقدامات تحریک‌آمیز می‌شود» تاکید کرد که واشنگتن به شدت نگران این اقدامات است و آن را  تهدیدی فزاینده برای صلح و امنیت لبنان و همچنین رژیم صهیونیستی می‌داند.
او ضمن ابراز نگرانی از ویرانی زیرساخت‌ها در اردوگاه جنین و نیازهای شدید انسانی در آنجا، کشورهای عضو را به افزایش مشارکت خود در آنروا تشویق کرد.
گرینفیلد همچنین مدعی شد که ایالات متحده به ترویج اقدامات برای کاهش تنش‌ها ادامه خواهد داد و کماکان از راهکار دو کشوری حمایت می‌کند، زیرا بر این باور است که گفت‌وگو با حسن نیت بهترین راه برای برقراری ثبات است.
تسانگ یونگ، نماینده چین در سازمان ملل نیز با اشاره به استمرار بررسی مساله فلسطین و نشست‌های متعدد در سازمان ملل در طول ۷۰ سال گذشته که هیچ راه‌حلی نداشتند، بر لزوم توقف خشونت‌ها، تحریک به خشونت و پایبندی به قوانین بین‌المللی تاکید کرد و درباره احتمال از کنترل خارج شدن اوضاع هشدار داد.
یونگ با اشاره به نگرانی شدید چین از کشته شدن بیش از ۴۰ کودک فلسطینی تنها از ابتدای سال جاری میلادی گفت: طرف‌های اشغالگر باید به وظیفه خود در حفاظت از غیرنظامیان عمل کنند.
او همچنین بر لزوم توقف شهرک‌سازی‌ها و خشونت‌های شهرک‌نشین‌ها تاکید کرده و توسعه شهرک‌سازی‌ها را وحشیانه خواند و در ادامه لغو محاصره غزه و حمایت از ملت فلسطین و نهادهای سازمان ملل به ویژه آنروا را خواستار شد.

دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل به شورای امنیت گفت که بن‌بست طولانی‌مدت روند صلح «به دلیل اقدامات یک‌جانبه غیرقانونی مداوم اسرائیل برای ایجاد حقایق غیر قابل برگشت در عرصه میدانی که چشم‌انداز احیای گفت‌وگوهای مستقیم میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها را نفی می‌کند، تشدید می‌شود.» او سرعت بی‌سابقه شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی را بزرگترین تهدید خواند.
پولیانسکی دیدار آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از این منطقه را که پیش‌بینی می‌شود پیش از پایان سال باشد، «بسیار به موقع» خواند و درخواست روسیه برای برگزاری نشست به اصطلاح چهارجانبه صلح خاورمیانه شامل سازمان ملل، آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه را تکرار کرد. او این نشست را برای احیای روند صلح و هدایت مذاکرات فلسطین و رژیم صهیونیستی در مورد همه مسائل مربوط به وضعیت نهایی، لازم دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha