به گزارش ایسنا، عدالت ارتباطی یکی از زیرمجموعههای عدالت اجتماعی است؛ امروز دنیا در عصر ارتباطات قرار دارد و سخت است که دسترسی به فضای مجازی برای عدهای وجود نداشته باشد زیرا خدمات دولت، الکترونیکی شده است. امروزه اگر فردی بخواهد خدماتی را از دولت دریافت کند، باید از بستر فضای مجازی استفاده کند و طی سالهای اخیر و با شیوع و همه گیری بیماری کرونا نیاز مردم به این فضا تشدید شد.
فضای مجازی امروزه نقش پررنگی در زندگی روزمره افراد پیدا کرده و بسیاری از مردم کسب و کار دیجیتالی را به عنوان شغل خود انتخاب کرده اند؛ بنابراین همه ما یا مشتری این فضا هستیم یا فردی از خانواده ما ارائه دهنده خدمات در این فضاست. ارتباطات در عصر جدید یکی از حقوق اساسی انسانها و جزو حقوق عمومی مردم محسوب میشود بنابراین ارتباطات دیگر امتیاز نیست و تبدیل به حق شده و باید عدالت در این حوزه رقم بخورد.
در این راستا، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، این امر مهم در صدر برنامههای مسئولان در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت؛ در واقع یکی از وعدههای وزیر ارتباطات در سال ۱۴۰۰ دسترسی تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت بود که با رأی اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کار خود را آغاز کرد.
بر این اساس، طرح شبکه ملی اطلاعات در کشور طی سالهای گذشته مطرح شده بود تا علاوه بر کاهش وابستگی جهانی به شبکه جهانی اینترنت، دسترسی روستاها و نقاط دور افتاده به اینترنت را محقق کند. سال ۱۴۰۰ اعلام شد که ۷۵۰۰ روستا در کشور به ارتباطات کامل دسترسی ندارند و ۴۵۰۰ روستا هم از هیچ نوع دسترسی حتی شبکه برق و جاده برخوردار نیستند. اما در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۱ این موضوع مطرح شد که وزارت نیرو اولویت را برای برقرسانی به این روستاها بگذارد و دسترسی ویژه برای آنتنهای BTS را فراهم کند. در حالی که دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات اعلام کرده که حدود ۶۰ درصد از مردم دنیا به ارتباطات دسترسی دارند، در ایران حتی روستاها از اینترنت برخوردار هستند و پیشبینی شده بود در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ کل روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
در همین رابطه تلاش برای اتصال و دسترسی روستاها و نقاط صعب العبور به اینترنت ادامه داشت؛ به گونهای که سال گذشته با تلاش و اقدامات انجام شده توسط وزارت ارتباطات ۳۰۰۰ روستای جدید از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند. عمده روستاهایی که پوشش اینترنت در آنها برقرار شده است، جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساختهایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بودهاند که این موضوع هم سختی و هم هزینه اجرای پروژه را به طرز قابل توجهی افزایش داده است.
طبق گفته وزیر ارتباطات از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تا تیرماه سال جاری ۴۳۳۹ روستای جدید به شکبه ملی اطلاعات متصل و درصد روستاهای داراری اینترنت پرسرعت از مرز ۹۲ درصد عبور کرده است او تأکید کرده بود در راستای اجرای سیاست عدالت ارتباطی دولت سیزدهم اولویت پوشش روستایی را به استانهایی که کمترین میزان پوشش را داشتند اختصاص داده شده است.
حال براساس آخرین آمار اعلام شده، از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ تا ۳۱ تیرماه سال جاری، ۴۳۵۰ روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پر سرعت متصل شدهاند، در واقع تعداد روستاهای متصل از ۳۲ هزار ۲۶۲ در ابتدای دولت به ۳۶ هزار و ۶۱۲ روستا رسیده که حاکی از افزایش تعداد روستاهای متصل به اینترنت دارد.
انتهای پیام
نظرات