علی اسدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در رابطه با تغذیه و تامین علوفه مورد نیاز حیاتوحش استان مشکلی وجود ندارد اما با توجه به کاهش بارشها و خشکسالیهای پیاپی، حیات وحش با کمبود آب مواجه است که در این راستان نیز ساماندهی آبشخورها را در دستور کار داریم.
وی تصریح کرد: وجود سگهای ولگرد و سگ گله در زیستگاههای حیات وحش، جزو تهدیداتی است که این روزها با آن دستوپنجه نرم میکنیم، چراکه در فصل زادآوری نوزادان آهو و قوچ و میش آسیبپذیر هستند و براحتی میتواند طعمه سگ شوند.
این مسئول با اشاره به اینکه در دشت سهرین وجود چاههای مجاز و غیرمجاز نیز آهوان را با مخاطره مواجه کرده است، افزود: تغییر کاربری اراضی از دیم به آبی و تردد خودروها و افراد، استرس در منطقه را افزایش داده است در حالیکه باید بپذیریم انسان وارد منطقه زندگی این حیوانات شده است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان زنجان به پایش و نظارت مستمر در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیطزیست استان اشاره کرد و گفت: یکی از نکاتی که همواره به آن تاکید داریم محدود نکردن محیط زندگی گونههای مختلف جانوری است؛ چراکه این امر باعث اختلاط گونههای جانوری و در نتیجه بروز مشکل در نسلهای آینده میشود؛ در حالیکه با وسیع بودن محل سکونت و جابهجایی گونهها اختلاط درونگروهی از بین رفته و شاهد تنوع ژنتیکی میشویم.
وی ادامه داد: در حال حاضر مسیر تردد آهوان دشت سهرین به سمت منطقه حفاظت شده سرخآباد است که این خود باعث تنوع اختلاط و در نتیجه افزایش سلامت ژنتیکی آهوان میشود.
انتهای پیام
نظرات