فرهاد شریفی در گفتوگو با ایسنا، سطح نخلستانهای استان کرمانشاه را ۸۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: ۵۳۷ هکتار از نخلستانهای استان بارور هستند و بقیه نهال بوده و هنوز به مرحله باروری نرسیدهاند.
شریفی متوسط عملکرد تولید خرما در نخلستانهای استان را شش تن در هکتار دانست و پیشبینی کرد، امسال ۳۲۲۵ تن خرما در نخلستانهای استان تولید شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: در نخلستانهای استان کرمانشاه چهار رقم خرما شامل "زاهدی"، "پیاروم"، "اشرسی" و "مجول" تولید میشود که رقم "اشرسی" خاص استان کرمانشاه است.
وی اضافه کرد: نخیلات استان کرمانشاه صرفا در شهرستان گرمسیری قصرشیرین متمرکز بوده و بجز این شهرستان در هیچ نقطهای از استان نخلستان نداریم.
وی بازار مصرف خرمای تولیدی در شهرستان قصرشیرین را داخل استان عنوان کرد و افزود: بخشی از محصول تولیدی به استانهای همجوار فرستاده میشود، ضمن اینکه به میزان محدود صادرات خرما به خارج از کشور هم داریم.
وی در ادامه اشارهای هم به برنامه استان برای توسعه نخیلات در شهرستان قصرشیرین داشت و گفت: سال گذشته حدود ۶٠ هکتار توسعه نخیلات را در این شهرستان داشتیم و برای اولین بار رقم مجول کشت شد.
وی افزود: تولید خرما در شهرستان قصرشیرین سابقه دیرینه داشته، لذا در پی توسعه نخیلات این شهرستان هستیم.
شریفی با بیان اینکه برداشت خرما از نخلستانهای استان به تدریج در حال شروع شدن است، گفت: برداشت محصول به صورت عمده از نیمه شهریور با برداشت ارقام زودرس آغاز و تا اوایل آبان با برداشت ارقام دیررس ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات