مجید جعفری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بیماری پارکینسون یک بیماری پیشرونده مغز است، اظهار کرد: گرچه پارکینسون، بیماری افراد سالمند است اما در نوجوانان هم دیده شده است و این بیماری جنبههای ارثی، ژنتیکی و محیطی دارد.
وی افزود: بیماری پارکینسون در اثر از بین رفتن سلولهای عصبی در قسمتی از مغز ایجاد میشود، سلولهای عصبی این بخش از مغز وظیفه تولید ماده شیمیایی به نام دوپامین را بر عهده دارند، دوپامین به عنوان یک پیامرسان بین قسمتهای مغز و سیستم عصبی عمل کرده و به کنترل و هماهنگی حرکات بدن کمک می کند. آسیب و یا از بین رفتن سلولهای این بخش موجب کاهش میزان دوپامین در مغز میشود و این بدان معناست که بخشی از مغز که مسئولیت کنترل حرکت را دارد، به طور نرمال کار نمیکند و موجب می شود حرکات فرد کند و غیر طبیعی شود.
جعفری تصریح کرد: زمانی که بیمار با علائم پارکینسون به پزشک مراجعه میکند پزشک انجام امآرآی و تستهای ژنتیکی را برای بیمار تجویز میکند که با انجام این آزمایشها بیماری پارکینسون شناسایی میشود.
این متخصص بیماریهای مغز و اعصاب با اشاره به اینکه علائم و نشانههای بیماری پارکینسون در هر فرد متفاوت است، ادامه داد: رعشه یا لرزش در دستها و چانه، آهسته شدن حرکات، سخت شدن عضلات، از دست دادن حرکات خودکار بدن، خمیده شدن بدن، از دست دادن تعادل و زمین خوردن از علائم و نشانههای بیماری پارکینسون است.
وی در ادامه تاکید کرد: بیماران پارکینسون علاوه بر مشکلات حرکتی ممکن است تظاهر غیر حرکتی هم داشته باشند مانند کابوسهای شبانه و مشکلات بویایی که گاهی کابوس های شبانه شروع کننده بیماری پارکینسون است.
متخصص بیماریهای مغز و اعصاب با اشاره به اینکه بیماری پارکینسون گاهی به دلیل مصرف داروهای مغز و اعصاب ایجاد میشود، گفت: معمولا این بیماری ظرف مدت دو الی سه سال رشد میکند و یک سیر طولانی مدت دارد. این بیماری به صورت کامل درمان نخواهد شد زیرا یک بیماری پیشرونده است، معمولا داروهایی که برای بیماران پارکینسون تجویز میشود، وضعیت آنها را بهبود میبخشد اما در برخی مواقع درمانهای دارویی برای برخی از بیماران عوارضی ایجاد میکند که برای این بیماران جراحی تجویز میشود.
وی با اشاره به اینکه درمان بیماری پارکینسون بسیار پرهزینه است، گفت: روند این بیماری پیشرونده است و درمان قطعی ندارد و با توجه به مشکلاتی که برای افراد پیش ایجاد میکند، نیازمند حمایت خانواده و اجتماع هستند و در کنار درمان دارویی، غیر دارویی و کاردرمانی به کمکهای اجتماعی و خانوادگی احتیاج دارند.
این متخصص بیماریهای مغز و اعصاب با اشاره به اینکه نمیتوان گفت علت اصلی بیماری پارکینسون استرس و اضطراب است، خاطرنشان کرد: اما بیماریهای مغز و اعصاب در بیشتر مواقع با استرس و اضطراب تشدید پیدا میکنند.
انتهای پیام
نظرات