• یکشنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402052918362
  • خبرنگار : 50210

استاندار مرکزی:

ایران می تواند هاب توزیع و فرآوری قهوه در منطقه باشد

ایران می تواند هاب توزیع و فرآوری قهوه در منطقه باشد

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: در بحث صادرات قهوه از کنیا، ایران می تواند هاب توزیع و فرآوری قهوه در منطقه باشد و اگر کنیا آمادگی داشته باشد، از همین امروز می توان این همکاری مشترک را اجرایی کرد.

دکتر فرزاد مخلص الائمه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۲ در دیدار با سفیر کنیا اظهار کرد: استان مرکزی یکی از قطب های صنعتی کشور است و به لحاظ تولیدات صنعتی و کشاورزی رتبه اول تا سوم کشور را در اختیار دارد. ما از بابت برگزاری این نشست خرسندیم و امیدواریم به تعاملات بیشتر با کنیا ختم شود.

وی تصریح کرد: ظرفیت های کشور کنیا ظرفیت های کم نظیری در آفریقا است و می توانیم با کمک این ظرفیت ها، روابط دو کشور را تقویت کنیم. سطح روابط تجاری ایران و کنیا در حال حاضر در حد مطلوب نیست و ظرفیت ارتقای این روابط وجود دارد.

مخلص الائمه بیان کرد: جمهوری اسلامی به دلیل تحریم های ظالمانه امریکا مسائل و مشکلات زیادی دارد اما خارج از این تحریم ها با کشورهای بسیاری در حال تعاملات اقتصادی هستیم.

وی با بیان اینکه اگر از سمت کشورهای دوست تمایل وجود داشته باشد، امکان توسعه روابط اقتصادی با سرعت بالا وجود دارد، افزود: در گذشته شرکت های بزرگ ایران و استان مرکزی، پروژه های بزرگی به ویژه در حوزه انرژی در کنیا اجرایی کرده اند و امکان افزایش تعداد این پروژه ها وجود دارد و می توان در حوزه صنعت، آب، ساخت نیروگاه و صنایع سنگین فعالیت ها را توسعه بخشید.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه آمادگی ارسال خدمات فنی و مهندسی را داریم، گفت: در حوزه تولیدات عمده کنیا وارداتی از این کشور به ایران انجام می شود و برای فعالیت های اقتصادی مشترک نیز پیشنهاداتی وجود دارد.

وی افزود: با توجه به سفر رئیس جمهوری ایران به کنیا و ارتقای سطح روابط سیاسی، سفیر کنیا در ایران می تواند محور توسعه روابط اقتصادی این دو کشور باشد.

وی پیشنهاد داد: جمعی از فعالان اقتصادی کنیا به ایران سفر کنند و ضمن بازدید از ظرفیت های ایران، ظرفیت های کشور خود را معرفی کنند، همچنین در اسرع وقت برگزاری یک نمایشگاه منطقه ای برای معرفی شرکت های ایرانی در شرق آفریقا ترتیب داده شود.

مخلص الائمه با بیان اینکه اطلاع ندارم که اقتصاد در کنیا در اختیار بخش دولتی است یا خصوصی، افزود: باید روابط اقتصادی دو کشور را از طریق اتاق های بازرگانی و بخش خصوصی توسعه بخشیم و روابط و رفت و آمد فعالین اقتصادی و برگزاری نمایشگاه می تواند در افزایش تعاملات دو کشور موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت کنیا و اوگاندا در شرق افریقا بسیار خوب است و می توان توسعه روابط را رقم زد، افزود: شرکت های فعال در بخش ساختمان سازی و خدمات فنی و مهندسی در ایران و کنیا در بخش خصوصی فعالیت ویژه ای دارند و می توان تعاملات و سطح مبادلات تجاری را افزایش داد.

استاندار مرکزی گفت: ایران به برخی از محصولات کنیا نیاز دارد و می توان آنها را وارد کرد کنیا نیز هر آنچه نیاز داشته باشد در استان مرکزی تولید می شود، اگر بخش خصوصی دو کشور همکاری داشته باشند، می توان شرکت های مشترک راه اندازی کرد.

وی تاکید کرد: این شرکت ها منافع اقتصادی دو کشور را فراهم می کنند و همچنین محدودیت های بین المللی نخواهد داشت، استان مرکزی آمادگی معرفی برخی از شرکت های خود را دارد و کنیا نیز شرکت های فعال خود در سطح آسیا را معرفی کند تا فعالیت ها را توسعه دهیم.

مخلص الائمه گفت: در بحث صادرات قهوه از کنیا، ایران می تواند هاب توزیع و فرآوری قهوه در منطقه باشد و اگر کنیا آمادگی داشته باشد، از همین امروز می توان این همکاری مشترک را اجرایی کرد.

استاندار مرکزی اضافه کرد: پیشنهاد می شود که از بزرگترین شهرک صنعتی ایران در شهرستان ساوه بازدیدی صورت گیرد چراکه بسیاری از صنایع بزرگ و مشهور ایران در ساوه مستقر هستند.

به گزارش ایسنا، در این نشست سفیر کنیا با اشاره به دیدار خود با سفیر اوگاندا و پیشنهاد وی درخصوص حضور و بازدید از استان مرکزی و شهر اراک و صنایع و تولیدات این استان بیان کرد: بدنبال دیدار رئیس جمهوری ایران و کنیا و انعقاد تفاهم نامه همکاری در حوزه صنعت و کشاورزی، می توان توسعه روابط دو کشور را رقم زد، رئیس جمهوری کنیا بر توسعه روابط اصرار دارد و یکی زمینه های این توسعه روابط در زمینه چای، قهوه و میوه های استوایی است.

جاشوا گاتیمو تصریح کرد: در دیدار رئیس جمهوری ایران و کنیا، صنایع بزرگی حضور داشتند. با ورود به کنیا دسترسی به کشورهای شرق افریقا فراهم می شود. کنیا منطقه خوبی برای سرمایه گذاری است، دسترسی به برخی بنادر در این کشور وجود دارد و می توان از این منطقه برای فعالیت صنایع و ارتباط با دیگر مناطق افریقا استفاده کرد.

وی با اشاره به قوی نبودن روابط ایران و کنیا در حوزه صنعت و کشاورزی در سال های گذشته، گفت: با توجه به دیدار رؤسای جمهوری دو کشور، امکان توسعه روابط فراهم شده و تعاملات اتاق های بازرگانی ایران و کنیا را افزایش می دهیم.

گاتیمو با بیان اینکه اقتصاد کنیا در اختیار بخش خصوصی است، گفت: از پیشنهاد استاندار مرکزی در بحث همکاری شرکت های مشترک استقبال می کنیم، البته امروز شرکت های راهسازی و تولید برق و قیر ایران در کنیا فعالیت دارند و این فعالیت کاملاً مورد تائید ما است. دولت کنیا امتیازاتی را به شرکت های ایرانی برای ساخت مسکن در کنیا داده است و روابط اقتصادی خوبی را بین دو کشور رقم زده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha