• شنبه / ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402052817543
  • خبرنگار : 71214

ورود به بانک‌های ناتراز جدی‌تر شد

ورود به بانک‌های ناتراز جدی‌تر شد

بانک مرکزی طبق همان وعده‌ای که رئیس کل آن داده بود، وارد مرحله برخورد با بانک‌های ناتراز شد. اولین اقدام در این زمینه واگذاری حق رای ۶۰ درصد از سهام بانک آینده به وزارت اقتصاد و مرحله بعدی ادامه همین برنامه برای دیگر بانک‌ها با شرایط مشابه است.

به گزارش ایسنا، برخورد با بانک‌های ناتراز که با اضافه برداشت به افزایش و رشد پایه پولی و نهایتا نقدینگی و تورم بیشتر کمک می‌کنند. جزو نخستین برنامه‌های رئیس کل جدید بانک مرکزی بود.

محمدرضا فرزین در اردیبهشت ماه اعلام کرده بود که بانک‌های ناتراز تا شهریور ماه فرصت دارند تا از این وضعیت خارج شوند و در غیر این صورت باید منتظر عواقب آن باشند.

طبق اولتیماتوم او، بانک‌های ناتراز شش ماه فرصت دارند تا این معضل اصلی‌شان را که تاثیر نامطلوبی در شاخص‌های کلان اقتصادی دارد برطرف کنند.

به گفته فرزین، اگر بانکی همواره ناترازی داشته باشد و در عین حال بخواهد به فعالیت خود ادامه دهد به ناچار باید به سمت تعیین تکلیف و انحلال آن بانک پیش برویم. البته عموم این بانک‌ها دارایی‌های مناسبی اعم از املاک و غیره دارند؛ لذا هیأت مدیره این دسته از بانک‌ها می‌بایست عزم لازم را برای حل این مشکل فورا بکار گیرند.

رئیس شورای پول و اعتبار به مشکلات سهامداری برخی بانک‌ها اشاره و اظهار کرد که هم‌اکنون چند بانک مشکل سهامداری دارند که برای رفع مشکلات آنها در حال مذاکره هستیم. البته این معضل، مشتمل بر تعدادی از بانک‌های خصوصی و دولتی است.

البته رئیس جمهور نیز اخیرا دستور اکیدی درباره رسیدگی و برخورد با بانک‌های ناتراز به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی داده و تاکید کرد که هیچ تاخیری در تعیین تکلیف و رسیدگی به عملکرد چند بانک متخلف پذیرفته نیست و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد موظف هستند در یک بازه زمانی مشخص برای اصلاح این وضعیت برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

همچنین بر اساس ماده یک قانون اصلاح قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی موضوع تملک سهام بانک‌ها، حق رای ناشی از سهام مازاد بر حدود مقرر در ماده قانونی مذکور به وزارت امور اقتصادی و دارای تفویض می‌شود که هر سال با برگزاری مجامع سالانه بانک‌ها، سهام مازاد تعیین و به وزارتخانه مورد اشاره اعلام می‌شود. این امر در اصلاح ساختار مدیریتی در بانک‌های مشمول کمک کرده و به معنای ورود به امر انحلال در خصوص آن بانک ها نیست.

اکنون با نزدیک شدن به این مهلت شش ماهه به نظر می‌رسد دولت با جدیت بیشتری به این مسئله وارد شده است؛ چرا که دوشنبه هفته جاری بالاخره پس از رفت و برگشت‌های فراوان، وزارت اقتصاد حق رای ۶۰ درصد از سهام بانک آینده را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به نام یک شخص واحد بود و برای آن مجوزی از بانک مرکزی نداشت را در اختیار گرفت تا بتواند برای این بانک ناتراز که بر اساس آمارها بیش از ۲۵ درصد از رشد پایه پولی کشور ناشی از اضافه برداشت آن است، در جلسه آتی مجمع سالانه‌اش تعیین تکلیف کند.

البته این پایان ماجرا نبود و دو روز بعد از این اتفاق، سهام مازاد سهامداران بانک‌های خصوصی نیز اعلام شد. در این راستا وزارت امور اقتصادی و دارایی جزئیات سهام مازاد سهامداران بانک های خصوصی که مجمع آن‌ها تاکنون برگزار شده است را اعلام کرد.

در این اطلاعیه نام ۹ بانک خصوصی سرمایه، اقتصادنوین، پارسیان، سینا، تجارت، صادرات ایران، شهر، کارآفرین و گردشگری اعلام شد.

از سوی دیگر با توجه به اینکه طبق قانون سیاست های کلی اصل ۴۴، هیچ مالک واحدی نمی تواند بدون اجازه بانک مرکزی بیش از ۱۰ درصد یک بانک را داشته باشد. حق رای سهام مازاد سهامداران، به وزارت اقتصاد منتقل خواهد شد.

این‌ها نشان از جدیت مجموعه دولت برای حل مشکل ناترازی بانک‌ها است که باید دید این معضل که سال‌هاست بر اقتصاد ایران سایه انداخته، چه زمانی حل خواهد شد و تا چه اندازه می‌تواند مانع افزایش پایه پولی کشور و نهایتا رشد نقدینگی و افزایش تورم شود؟

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۳:۳۸

احسنا خسته نباشید این درسته لرزه بر اندام اشخاصی هست که فقط در فکر منافع خود بودنددرود بر آقای فرزین اگر ریشه دلال و دلالبازی در این مملکت برچیده شود قطعا خیلی مسائل حل خواهد شد البته با عزم جزم

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۳:۵۹

اصلاح تراز بانک‌ها میتواند بزرگترین معضلات پیش پای مردم و دولت را از میان بردارد که طول زمان موفقیت آنرا نشاندخواهد. داد

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۴:۳۶

بانکهای خصوصی عامل مهمی در احتکار ارز و طلا و املاک و... هستند که باعث ایجاد کمبود مصنوعی و افزایش قیمتها می شود

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۴:۵۰

هرچه مهلت به شرکت های خودرو سازی زیانسازتر بوده بانک های ناتراز هم انباشته زیان خود را در نمودار بالاتر کرده و ایجاد ناآرامی را به دنبال داشته چه راهی مانده جز ضرر وزیان مالی وانباشته بانکی

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۴:۵۷

خداقوت . انشاالله سایه تورم گرانی دست از سر مردم عزیز ایران بردارد و جوانان این مرزوبوم لذت خوشبختی و آسایش را لمس کنن یاعلی مدد آقای فرزین

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۵:۱۳

ای کاش این ی مورد حداقل علنی شود.! فوق العاده اس

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۵:۳۳

وقتی بانکها وامهای میلیاردی به کارمندان خودش میده وموقع بازنشستگی همه بدهی ها رامیبخشه وضعیت میشه همین .چجوری هست بانک های امریکا سودزیر نیم درصد میده ومشکلی نداردولی بانک ایران سود ۲۲درصد میگیره ولی ناله شون گوش فلک راکر کرده واصلا مصیبت عدم رونق تولید وبازار همین بانکهاهستند

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۵:۴۸

ذی نفعان دنبال تقویت بانک های خصوصی هستن و به اقتصاد کلان هم آسیب می زنن

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۱۸:۳۳

در بانک دی چه زمانی ورود میکنید وقتی سرمایه مردم را پودر شده دیدی در بانک دی باید چند سال پیش ورود میکردند تا اینهمه باعتماد مردم وسرمایه اسیب وارد نمیشد

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۲۰:۰۲

هر روز لیست بانکهای نا تراز تغییر میکند .خب یک دفعه بگید بانکهای خصوصی به جز ملی وسپه همه ناتراز هستند.دیگه پارتی بازی نکنید هر روز یک از انها نا دیده بگیرید .بانک مرکزی.باید نظارت کند نه صورت مسئله را پاک کند

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۲۱:۱۳

فقط نام بانک آینده را ذکر کردید . نام بانک‌های ناترازِ دیگر را قید نکرده اید . کاش نام آن بانک‌ها را هم ذکر می‌کردید تا حداقل بدانیم در کدام بانک می‌توان پس انداز کرد .

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۳۱ ۰۸:۰۹

ذکر کرده : در این اطلاعیه نام ۹ بانک خصوصی سرمایه، اقتصادنوین، پارسیان، سینا، تجارت، صادرات ایران، شهر، کارآفرین و گردشگری اعلام شد.

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۰

در این اطلاعیه نام ۹ بانک خصوصی سرمایه، اقتصادنوین، پارسیان، سینا، تجارت، صادرات ایران، شهر، کارآفرین و گردشگری اعلام شد.

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۲۲:۱۹

موسسه نور عامل ۱۰درصد تورم در کشور به گفته خود مقامات بانک مرکزی می‌باشد

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۲۲:۲۳

فقط فکری به حال موسسه نور بکنید عامل ۱۰درصد تورم کشور

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۸ ۲۲:۳۲

سال ۹۵ اگر یک بازنشسته ۲۰ میلیون تومان دربانک می گذاشت یک سمند یا ۲۰سکه طلا داشت اما امروز یک سکه یا یک دوچرخه دارد لذا درتورم ۱۰۰ درصدی وسود ۲۰ درصدی ۸۰درصد سود درجیب بانک است که با کسر حق وکالت ۵درصدی بانک املاک وسکه ودلار بانک به سهام داران واقعی یعنی پس انداز کنندگان برگردد

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۹ ۱۲:۵۹

خسته نباشید واقعا زحمت میکشید!!.

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۳۹

وقتی سود های بانکی بدون ضابطه بالا می رود طبیعی است که بانکها ورشکسته می شوند هر بی سوادی می تواند این را بفهمد.

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۴۶

وقتی که از سود سپرده های اشخاص در بانکها مالیات کسر نمی شود ومرتب نرخ سود را افزایش می دهند قطعا بانکها ورشکسته میشود تورم افزایش می یابد . ودچار بحران خواهیم شد . سیاست افزایش نرخ سود سیاست بسیار فشلی است که متاسفانه اکنون گربانگیر آن هستیم . هیچ کجای دنیا جنین روشی مرسوم نیست که سود سپرده به این حد افزایش یابد از آن طرف هم سپرده گذاران بابت سود سپرده مالیات ندهند .

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۳۰ ۲۲:۴۲

سالهای۹۲تا۹۵چندین بار از این بانک بهبانک مرکزی شکایت کردم اما نتیجه ای حاصل نشد

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۳۰ ۲۲:۵۶

وام میلیاردی کارکنان بانک کجا بوده ؟ کدوم وام کارکنان موقع بازنشستگی بخشیده میشه؟ این اطلاعات غلط را از کجا در میاد؟ الان کل وام یه کارمند در طول خدمتش این مبلغ نیست وریالی هم بخشیده نمیشه