«مهدی اقبال» با اشاره به برگزاری یک دوره آموزشی ۴۰ ساعته طی سه روز با شرکت ۱۲۰ متقاضی صدور پروانه تخصصی مشاورین املاک و خودرو با نظارت اداره کل ثبت اسناد و املاک استان در محل کانون سردفتران یزد، گفت: صدور و تمدید پروانه اشتغال مشاوران املاک بر عهده سازمان ثبت اسناد و املاک است و حکم صریح و روشن قانون در این درباره وجود دارد و دستورالعملهایش در سال ۱۳۸۴ نیز به تصویب رسیده و لازم الاجراست.
وی با بیان این که در قوانین سابق نیز درباره دلالان مطالبی ذکر شده است، گفت: در ماده یک قانون راجع به دلالان مصوب ۱۳۱۷، پیش بینی شده که تصدی به هر نوع دلالی منوط به داشتن پروانه است و مقام صالح برای صدور پروانه دلالی معاملات ملکی ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است؛ همچنین قانون و آیین نامههای دیگری در این زمینه وضع شده است.
اقبال یادآور شد: مشاوران املاک به عنوان پل ارتباطی طرفین معامله در حوزه معاملات مسکن هستند که پروانه اولیه را همراه با دوره های آموزشی لازم و آزمون کتبی مربوطه از ادارات کل ثبت اسناد و املاک استانها دریافت میکنند اما در ادامه، وظیفه نظارت بر عملکرد آنها بر عهده اتحادیه مشاورین املاک، سازمان صنعت، اتاق اصناف و سازمان تعزیرات حکومتی است.
عضو شورای قضایی استان یزد درباره برخورد با دفاتر مشاورین املاک متخلف و بدون پروانه فعالیت هم گفت: در این خصوص آمارهای متعددی از وجود بنگاههای متخلف و برخورد با آنها ارائه می شود که از سوی سازمان تعزیرات اعلام شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی ثبت اسناد و املاک یزد، اقبال در پایان تأکید کرد که در حال حاضر دو هزار و ۸۰۹ دفتر مشاورین املاک در استان یزد فعالیت دارد و تمامی دفاتر بدون پروانه هم موظف هستند ظرف مدت حداکثر یک ماه برای شرکت در دوره آموزشی و دریافت پروانه به ادارات ثبت اسناد و املاک مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات