• شنبه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۲۱:۱۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402052113188
  • خبرنگار : 50060

فرماندار شهرستان البرز: در موضوع «خانه اربابی» تابع میراث فرهنگی هستیم

فرماندار شهرستان البرز: در موضوع «خانه اربابی» تابع میراث فرهنگی هستیم

ایسنا/قزوین فرماندار شهرستان البرز درباره آخرین وضعیت تقسیمات کشوری روستای نصرت آباد، گفت: شورای عالی معماری و شهرسازی باید فرآیند شهر شدن نصرت‌آباد را تصویب کند، در این راستا می‌بایست طرح توجیهی پلاک‌بندی و تفکیک موزاییکی حریم‌ها نوشته و اجرا شود.

مصطفی غفوری عصر شنبه ۲۱ مرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: مجموعه فرمانداری البرز در راستای ایجاد شفافیت سلسله نشست‌هایی را با اقشار مختلف از جمله خبرنگاران برگزار می‌کند تا درباره مسائل شهرستان صادقانه طرح بحث شود.

وی بیان کرد: اگر خبرنگاران بر مبنای صداقت و امانت فعالیت کنند انعکاس مسائل شهرستان به مرکز استان و حل مشکلات مردم سریعتر و بهتر صورت می‌گیرد.

این مسئول در ادامه افزود: بر اساس سرشماری در سال ۱۳۹۵ جمعیت شهرستان البرز بالغ بر ۲۴۲ هزار نفر بود اما امروز با توجه به توسعه شهری به ویژه در ناحیه شهری مهرگان این عدد به ۲۸۰ هزار نفر افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه شهر مهرگان بالغ بر ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد، خاطرنشان کرد: موضوع شهر شدن مهرگان اولین بار در اسفند ۱۴۰۰ توسط استاندار قزوین مطرح شد، این موضوع به تصویب شورای نگهبان رسیده و مراحل اداری در این رابطه در وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است.

فرماندار شهرستان البرز تصریح کرد: اولین مطالبه شهروندان مهرگان، ایجاد و افزایش زیرساخت‌هاست، یکی از این درخواست‌ها به سرانه‌های آموزشی و درمانی برمی‌گردد که نیاز است در اولویت قرار بگیرد.

وی با اشاره به وضعیت ارتقای شهر محمدیه به شهرستان عنوان کرد: ما در این زمینه صاحب‌اختیار نیستیم اما می‌توانیم صدای مردم را به مسئولان تصمیم‌گیر برسانیم؛ یکی از موانع کار آن است که در این شهر زیرساخت‌های تقسیمات کشوری از جمله دهستان و بخش وجود ندارد.

غفوری با بیان اینکه تعداد ولادت‌ها در شهرستان البرز در بهار ۱۴۰۲ نسبت به بهار سال گذشته بالغ بر ۱۳ درصد افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: در همین راستا پیشنهاد شده که محمدیه به صورت پایلوت به عنوان شهر دوستدار خانواده معرفی شود.

وی درخصوص راهبردهای گردشگری شهرستان البرز ادامه داد: در این شهرستان روستای «ورس» وجود دارد که به دلیل فضای ایده‌آل و جاذبه‌هایی که دارد به عنوان پایلوت گردشگری مطرح شده؛ ضمن اینکه توسعه زیرساخت گردشگری با مدیریت میراث فرهنگی در حال انجام است و پیشنهاد راه‌اندازی «موزه مردم‌شناسی» در این روستا نیز توسط اهالی مطرح شده است.

در موضوع «خانه اربابی» تابع میراث فرهنگی هستیم

این مسئول گفت: موضوع «خانه اربابی» در سنوات گذشته مطرح شده بود، میراث فرهنگی ورود داشته، در مصوبات کمیسیون‌های ماده ۵ برای این مکان سهم تغییر کاربری قائل شده بودند ولی با عدم پیگیری مسئولان وقت اثربخش نبوده است به همین دلیل بلاتکلیف مانده و هر روز با بارش‌هایی که اتفاق می‌افتد شاهد تخریب این مکان هستیم؛ البته در ضلع جنوبی آن معارض شخصی وجود دارد اما اگر برنامه‌ای از سوی میراث فرهنگی برای این محل وجود داشته باشد در فرمانداری حمایت و پیگیری خواهیم کرد.

وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت تصفیه‌خانه شهر صنعتی البرز، بیان کرد: از سنوات قبل با احداث شهر صنعتی البرز تصمیم گرفتند که در کنار شرکت‌ها تصفیه‌خانه راه‌اندازی شود، پس از آن در مقطع زمانی دیگری با اجرای شبکه فاضلاب شهری الوند به خاطر خطرات چاه‌های منازل با نظر کارشناسان تصمیم گرفته شد که تداخل فاضلاب شهری و صنعتی اتفاق بیفتد زیرا آن زمان کارشناسان معتقد بودند تداخل فاضلاب انسانی و فاضلاب صنعتی در عملکرد تصفیه‌خانه اثر مثبت دارد.

فرماندار شهرستان البرز تصریح کرد: امروز اما از نظر محیط زیست که دستگاه متولی است، عکس موضوع قبلی مطرح می‌شود و اعلام کرده‌اند که حداقل تداخل فاضلاب شهری و صنعتی باید اتفاق بیفتد زیرا این تداخل باعث مختل شدن عملکرد تصفیه‌خانه خواهد شد و این موضوع تبدیل به چالش شده است.

وی گفت: درباره تصفیه‌خانه سه موضوع وجود دارد اول ورودی تصفیه‌خانه، دوم پساب تصفیه‌خانه و سوم پسماند تصفیه‌خانه که در حال حاضر ورودی تصفیه‌خانه مستلزم سرمایه‌گذاری کلان برای تفکیک فاضلاب صنعتی و انسانی است و در بحث پسماند به شرایط اضطرار رسیدیم و تصمیماتی گرفته شده مثل واگذاری زمین و انتقال پسماندهای تر و خشک که قرار است انجام شود.

غفوری خاطرنشان کرد: در بحث پساب نیز اختلاف نظر هست از یک سو سیاستی وجود دارد که بر اساس آن می‌توان از این آب در بحث کشاورزی و کاشت درخت استفاده کرد و از سویی دیگر تصمیمی در شورای برنامه‌ریزی استان اخذ شده که بر اساس آن تصمیم این آب می‌بایست به دشت «الله آباد» برای پیشگیری از موضوع ریزگردها منتقل شود که یک تصمیم استانی است و ما نیز تمکین می‌کنیم.

این مسئول در رابطه با آخرین وضعیت تقسیمات کشوری در روستای «نصرت آباد»، اظهار کرد: شورای عالی معماری و شهرسازی باید فرآیند شهر شدن نصرت‌آباد را تصویب کند، در این راستا می‌بایست طرح توجیهی پلاک‌بندی و تفکیک موزاییکی حریم‌ها نوشته و اجرا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha