• شنبه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402052112780
  • خبرنگار : 71516

موانع پیش روی عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی

موانع پیش روی عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی

روزنامه واشنگتن پست به بررسی موانع پیش روی عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی پرداخت.

به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست آمریکا در مقاله‌ای نوشت: تساحی هنگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل اخیرا گفت که آمریکا و عربستان در مراحل اولیه مذاکرات درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو هستند. دو طرف درباره این پرونده بسیار جدی هستند. تل‌آویو از نزدیک درباره پیشرفت مذاکرات آگاه شده و تل‌آویو پیش‌بینی می‌کند که پیش‌نویس توافقی در ماه دسامبر تهیه شود.

وی همچنین تأکید کرد که تل‌آویو آماده ارائه امتیازهای مفید درباره پرونده تشکیل کشور فلسطین است که این یکی از پیش‌شرط‌هایی است که ریاض برای تضمین توافق با رژیم صهیونیستی خواهان آن شده است. به گفته وی، تل‌آویو حاضر نیست برای عادی‌سازی روابط با عربستان، امنیت خود را به خطر بیندازد.

این روزنامه نوشت: ریاض برای دستیابی به ضمانت‌های امنیتی مهمی از جانب واشنگتن تلاش می‌کند و این مسئله احتمالا منجر به افزایش احتمال مشارکت آمریکا در نزاع‌های خاورمیانه می‌شود.

چهارشنبه کاخ سفید اعلام کرد که چارچوبی برای رسیدن به توافقی که به موجب آن عربستان، رژیم صهیونیستی را به "رسمیت" بشناسد، وجود ندارد و باید قبل از امضای چنین توافقی وارد مذاکرات گسترده‌ای شد. بیانیه کاخ سفید چند ساعت بعد از گزارش وال استریت ژورنال منتشر شد که در آن آمده بود، آمریکا و عربستان با کلیات توافق‌ عادی‌سازی روابط با تل‌آویو موافقت کرده‌اند.

در این راستا جان کربی، سخنگوی امنیت ملی آمریکا در گزارشی اعلام کرد: همچنان باید گفت‌وگوهای زیادی انجام شود. توافقی درباره مذاکرات یا چارچوب کاری توافقی برای عادی‌سازی روابط یا ضمانت‌های امنیتی دیگر وجود ندارد.

روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان رهبری مذاکرات سختی را بر عهده دارد. وی برای دستیابی به معاملات سلاح آمریکا و توافق امنیتی فراگیر شبیه پیمان ناتو با واشنگتن تلاش می‌کند و این‌ها گام‌های کوچکی نیستند. چنین توافقی ایجاب می‌کند وقتی حمله‌ای به خاک عربستان شود آمریکا پاسخ نظامی بدهد. عربستان مایل است به کمک واشنگتن برای ارتقای برنامه هسته‌ای غیرنظامی تلاش کند هرچند که اختلافاتی درباره نقش آمریکا در این خصوص وجود دارد. ریاض خواهان غنی‌سازی اورانیوم است، درحالی که واشنگتن ترجیح می‌دهد معامله‌ای شبیه معامله امارات امضا شود که براساس آن ابوظبی سوخت نیروگاه‌ها را وارد می‌کند.

این روزنامه نوشت: تل‌آویو تأکید کرد که آماده محقق کردن خواسته‌های عربستان برای تشکیل کشور فلسطین نیست. همچنین تأکید کرد که از قدس کوتاه نخواهد آمد. فلسطینی‌ها خواهان انتخاب قدس شرقی به عنوان پایتخت کشور آینده خود هستند. برقراری روابط رسمی میان عربستان و تل‌آویو می‌تواند منجر به تغییر ریشه‌ای در جغرافیای سیاسی در خاورمیانه شود و به منزله پیروزی بزرگی در سیاست خارجی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا باشد که خود را برای انتخابات ۲۰۲۴ آماده می‌کند. عربستان و تل‌آویو در تاریخ دو دشمن لجوج بودند اما در سال‌های اخیر در مسائل امنیتی و تجاری همکاری کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha