به گزارش ایسنا، نشریه آمریکایی «پاپیولِر مکانیکس» در گزارشی نوشت: طول هر یک از این زیردریاییهایی ۶۰۰ فوت (نزدیک ۱۸۳ متر) بوده و پهنتر از طول یک خانه معمولی آمریکایی محسوب میشوند و تقریبا سهبرابر بلندتر از آن هستند.
در دهه ۱۹۷۰، اتحاد جماهیر شوروی یک برنامه تسلیحات هستهای جدیدی موسوم به «تایفون» را جهت توسعه یک زیردریایی جدید مجهز به پرتابگر موشک آغاز کرد. این زیردریاییها تحت عنوان «کلاس آکولا» به طول ۵۶۶ فوت، عرض ۷۶ و بلندی تقریبا ۳۸ فوت طراحی شده بودند.
زیردریاییهای کلاس تایفون توانایی حمل ۲۳ هزار و ۲۰۰ تن بار را دارند که به این ترتیب به آنها اجازه نقلوانتقال ۲۰ موشک بالستیک آراسام-۵۲ را میدهد. اولین زیردریایی این کلاس موسوم به «دیمیتری دونسکوی» در سال ۱۹۸۱ شروع به کار کرد. روسیه در کل ۵ تایفون ساخت که در حال حاضر تنها دونسکوی برای فعالیت باقی مانده است. این زیردریایی، دوران پسا جنگ سرد را به عنوان بستر آزمایشی برای فناوریهای زیردریایی و موشکهای نسل جدید روسیه سپری کرده و در آزمایش موشک بالستیک «بولاوا» روسی نقش مفید و تاثیرگذاری را ایفا کرده است.
تصاویر بالا و پایین نشان میدهند، زیردریاییهای کلاس تایفون، ۱۷ فوت بزرگتر از «زیردریاییهای کلاس اوهایو» متعلق به نیروی دریایی آمریکا و به طرز قابل توجهی عریضتر و بلندتر هستند.
این نشریه آمریکایی میگوید: یک زیردریایی تایفون «بسیار تهدیدآمیز» به نظر میرسد زیرا بادبان آن که به «برج هدایت» معروف است به جای جلو، در پشت پرتابگرهای موشکی قرار دارد و به این بدین معناست که این موشکها همیشه در تمامی تصاویر این زیردریایی پیدا و مشخص هستند.
برخی گمان میکردند که فیلم «شکار برای اکتبر سرخ» یک ابرگونه خیالی از زیردریایی کلاس تایفون باشد؛ زیردریایی که مجهز به حمل بیش از ۶ موشک آرآسام-۵۲ و قدرت انفجار ۵۲ هزار کیلوتن است و این درحالیست که بمب اتم منفجر شده در هیروشیما قدرت انفجار ۱۶ کیلوتن را داشت.
امروزه زیردریاییهای نسل جدید و مجهز به حمل موشک روسیه موسوم به «بُری» قادر به حمل ۱۶ موشک بالستیک «بولاوا» و قدرت انفجار ۷۲۰۰ کیلوتن است اما این موشکها بسیار دقیقتر از موشکهای پیشین خود است. روسیه قصد دارد دست کم هشت زیردریایی «بُری» بسازد و آن را بین ناوگان اطلس شمالی و اقیانوس آرام پخش کند.
نشریه آمریکایی «پاپیولِر مکانیکس» در پایان گزارشش تاکید میکند: «دیمیتری دونسکوی» اولین زیردریایی کلاس تایفون چهل سالگی خود را سپری میکند و کمکم به سن بازنشستگی نزدیک میشود. اتحاد جماهیر شوروی این زیردریایی را پیش از زمان کامپیوتر ساخت و در آن زمان توانست چنین زیردریاییهای بزرگ و قدرتمندی تولید کند. احتمالا هیچ زیردریایی به بزرگی «تایفون» هرگز تولید نشود.
انتهای پیام
نظرات