این موجود کوچکِ زنده در رحم مادرش سکنی میگزیند تا کاملتر شود و پا به دنیای بزرگتری بگذارد، اما در این میان برخی والدین به بهانههایی و بیخبر از جنایتی که انجام میدهند، به حیات فرزند خود خاتمه میدهند و خود را محق میدانند که حق حیات را از او سلب کنند.
و اینجا سوالهایی در ذهن هر انسان بالغ و عاقلی نقش میبندد، مگر میتوان هویت و حق زندگی را از یک انسان سلب کرد؟ چه کسی چنین اجازهای به والدین داده است؟ مگر سقط یک جنین دو ماهه با قتل یک کودک دو ساله تفاوت دارد؟ مگر هر دو انسان نیستند؟ اصلاً مگر ما خالق او بودیم که به زندگیاش پایان دهیم؟ خلقتی که خداوند به خاطر آن بر خود آفرین گفته و فرموده: «و به یقین انسان را از عصارهای از گِل آفریدیم، سپس او را بهصورت نطفهای در جایگاهی استوار قرار دادیم. آنگاه نطفه را بهصورت علقه درآوردیم پس آن علقه را بهصورت مضغه گردانیدیم و آنگاه مضغه را استخوانهایی ساختیم بعد استخوانها را با گوشتی پوشانیدیم آنگاه جنین را در آفرینشی دیگر پدید آوردیم. آفرین باد بر خدا که بهترین آفرینندگان است».
متاسفانه سقط جنین در جامعه اسلامی ما وجود داشته و علاوه بر غیراخلاقی بودن و تضییع حقوق انسانها، زنگ خطری در حوزه کاهش جمعیت است، چراکه حدود یک سوم این سقطها در جامعهی ما عمدی بوده و بخشی نیز با برچسب طبی و خودبهخودی انجام میشود.
محمد اسماعیل اکبری، مشاور عالی وزیر کشور در حوزه جمعیت در جلسهای با فعالان حوزه جمعیت و خانواده آذربایجانشرقی با اشاره به جریانهایی که باعث افزایش سقط عمدی در جهان شد و همچنین تصویب قوانینی در خصوص سقطهای طبی، گفت: عدد سقط طبی در جامعه ما زیاد نیست، اما تصویب قوانینی در این خصوص راه را برای انجام سقط در جامعه بازتر کرد.
وی با تاکید بر اینکه از همان لحظه لقاح، یک موجود زنده، مستقل و با هویت تشکیل میشود که هیچکس اجازه ندارد حق زندگی را از او سلب کند، گفت: به محض لقاح، یک موجود زنده ۴۶ کروموزومی ایجاد میشود که نه پدر حق تصمیمگیری در مورد سقط او را دارد و نه مادر، بلکه مثل باقی انسانها یک موجود زنده مستقل است که حق زندگی دارد و با علم امروز قادریم ویژگیهای این موجود زنده را از همان روز اول ارزیابی کنیم.
اکبری، با تاکید بر اینکه رحم مادر بستری است که خداوند جنین را در آن به ودیعه میگذارد و به واسطه آن ارتباط خونی بسیار نزدیک و مسائل بیولوژیکی اعجاب آوری بین مادر و جنین رخ میدهد، گفت: با وجود این ارتباط نزدیک، جنین مثل تکهای از بدن مادر نیست که مادر حق تصمیمگیری راجع به آن را داشته باشد، بلکه موجودی مستقل و با هویت است که فقط کد ملی به او اختصاص ندادهایم.
مشاور عالی وزیر کشور با اشاره به فواید بارداری برای سلامتی مادر، ادامه داد: جنین به واسطه این ودیعه گذاری، تلاش بسیاری میکند تا مادرش را جوان و سالمتر کند و میزان پروتئینهایی که از جنین ترشح میشود بسیار اعجابآور است و برای جنین باید از همان ابتدا اسم و هویت تعریف شود، چراکه این موارد به گونهای در روایات و احکام مذهبی ما نیز به شکل های مختلف آمده است.
وی با تاکید بر شخصیت و هویت مستقل جنین و پرهیز از شی انگاری او، یادآور شد: بعد از جریان شی انگاری جنین و تصویب قانون سقط طبی، سقطهای جنین شروع شد و در طول سالهای بعد از تصویب قانون سقط طبی در جامعهی ما، این میزان به طور مستمر بالا رفته است.
وی جهل از ابعاد مختلف سقط جنین و مسائل اقتصادی را دو عامل افزایش سقط جنین در طول سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: سقط عمدی جنین، حرام قطعی الهی بوده و هیچ فتوایی در رابطه با سقط جنین صادر نشده است.
سالانه ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور رخ میدهد
اکبری با اشاره به اینکه سقط جنین در تمام دنیا اشکال دارد و ثبت نمیشود، معمولاً آمار سقط با تحقیق احصا میشود، ادامه داد: در سال حدود ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور رخ میدهد.
مشاور عالی وزیر کشور، با تاکید بر اینکه سه نوع سقط در جامعه ما وجود دارد، اضافه کرد: یک گروه با نام سقط طبی و گروه دیگر سقط خود بخودی نام دارد که به علت نقصهای کروموزومی بوده و بعضا نیز بر اثر دستکاری یا مصرف دارو رخ میدهد؛ گروه سوم نیز سقط عمدی یا همان جنایی است.
وی با تاکید بر اینکه معتقدم هیچ مجوز طبی برای سقط وجود ندارد، چراکه کار طب درمان و پیشگیری است، خاطرنشان کرد: در این رابطه تنها یک مورد داریم که مربوط به تعارض جان مادر و جنین است که در این شرایط با دو موجود زنده و مستقل مواجه هستیم که تنها در سن تفاوت دارند، در علم و اخلاق پزشکی هیچکدام بر دیگری اولویت ندارد و فتاوی نیز خیلی روشن است که اینجا باید صبر بسیار کرد و همه علم و تجربه جمع شود و ما هم معتقدیم در این موارد باید تیمی از متخصصان با تجربه تشکیل شده و نظر دهند.
مشاور عالی وزیر کشور با بیان اینکه سقط خودبه خودی ۴۴ درصد سقطها را در جامعه ما شامل میشود که حداقل دو و نیم برابر آمار دنیا است، گفت: این نوع سقطها مربوط به نقصهای کروموزومی بوده که خیلی قابل پیشگیری نیست، اما در برخی موارد بر اثر دستکاری یا مصرف برخی داروهای گیاهی و... رخ میدهد که این بخش قابل کنترل است.
وی با تاکید بر اینکه میزان سقط عمدی نیز باید صفر باشد، در حالی که بیش از ۳۳ درصد سقطها را در جامعه ما را تشکیل میدهد، یادآور شد: در مورد برخی سقطها که تحت عنوان سقط طبی و به دلیل احتمال نقص یا معلولیت در جنین انجام میشود، چه کسی گفته حق کشتن انسانهای معلول را داریم؟ در هیچ مکتوبه بینالمللی حق کشتن افراد دارای معلولیت را نداریم و جنین هم یک انسان با هویت مستقل است.
وی ادامه میدهد: با اینکه سیاستهای بینالمللی همواره باید از غربال دینی ما رد شود، اما در مورد سقط جنین و در برنامه پنج ساله ششم به نوعی مجوز سقط به دلیل اختلالات کروموزومی مطرح شده بود که سازمان ملل علیه آن بیانیه داده بود که کشور عضو مکلف است این ماده قانون را اصلاح کند و این موضوع از ابعاد اخلاقی مورد هجمه قرار گرفت.
اکبری با تاکید بر اینکه با روش غربالگری مخالفم و از نظر علمی جایز نمیدانم، گفت: در این رابطه نیازمند حرکت فرهنگی محکمی هستیم، چراکه تکلیف ما در مورد سقط از نظر علمی، اعتقادی و فقهی بسیار روشن است.
وی با بیان اینکه میلیاردها تومان پول از محل غربالگریها کسب میشود که باید در مقابل آن و ابعاد حقوقی آن حرکتی فرهنگی، پیگیری و طلبکاری شود، خاطرنشان کرد: باید همه ادیان ابراهیمی و مذاهب نظرشان را راجع به سقط اعلام کنند، چراکه هیچ دین ابراهیمی حق سقط نمیدهد و این موضوع باید روشن و شفاف اعلام شود.
مشاور عالی وزیر کشور افزود: سوالات بیولوژیکی نیز باید در رابطه سقط جواب داده شود تا وضعیت به درستی مقابل دیدگان جامعه ترسیم شود.
۶۶ درصد سقطها با دارو انجام میشود
وی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از واردات داروهای سقط جنین، بیان کرد: ۶۶ درصد سقطهای عمدی با دارو اتفاق میافتد که محل فروش و واردات آن کاملا روشن بوده و نیازمند مقابله و طلبکاری است.
زهرا کوهی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه جامعه به سمت پیری حرکت میکند و آذربایجانشرقی جزو پنج استان برتر درحوزه پیری و تعداد جمعیت سالمند است، گفت: علاوه بر افزایش سالمندی، سقط جنین نیز یکی از افعال حرامی است که جامعه با آن درگیر شده و در روند کاهش جمعیت اثرگذار بوده است.
وی با تاکید بر اینکه جلوگیری از سقطهای عمدی جنین به دلیل اهمیت موضوع جزو برنامههای اقدام و عمل ما در استان خواهد بود، اضافه کرد: امسال با پشتکار بیشتری این بحث را پیگیری خواهیم کرد.
کوهی، با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی در حوزه جلوگیری از سقط جنین با حضور بنیانگذار ناجی شو طی سال گذشته در استان، تأکید کرد: این جلسات بسیار اثرگذار بوده و به برکت این جلسات مادرانی با ارتقای آگاهی، از سقط جنین منصرف شده بودند و این موضوع نشان میدهد که ارتقای آگاهی در رابطه با ابعاد مختلف سقط جنین در جامعه میتواند تا حد بسیاری از آن جلوگیری کند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی با تاکید بر تلاش در راستای جلوگیری از سقط جنین در استان، افزود: جلوگیری از سقط جنین هم در راستای جوانی جمعیت امری ضروری بوده و همچنین ممانعت از فعل غلطی است که در فقه و فرهنگ اجتماعی ما یک عمل حرام و جنایی شمرده میشود.
انتهای پیام
نظرات