معصومه آقاپور علیشاهی، مشاور رئیس جمهوری در امور همکاریهای اقتصادی روز چهارشنبه (۲۴ بهمن) در این نشست، با بیان اینکه کشور در حال حاضر با ناترازی در حوزه انرژی و بودجه مواجه است، از ایستادگی فعالان اقتصادی در شرایط تحریمهای ظالمانه قدردانی کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد اقتصاد استان آذربایجان شرقی دست بخش خصوصی است و همین امر ضرورت تخصیص منابع بیشتر صندوق به استان را دوچندان میکند.
وی اولویتبندی در تخصیص منابع با تاکید بر شرکتهای دانشبنیانی که بتوانند نوآوری در کسبوکار وارد کنند، یا بهینهسازی در فرآیند تولید داشته و با تحلیل داده صحیح، مسیر فعالیت صاحبان کسبوکار را تسهیل کرده و در بازارهای جهانی مزیت نسبی برای شرکتهای ایرانی ایجاد کنند را خواستار شد.
وی همچنین خواستار تنقیح قوانین مالیاتی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی شد.
آقاپور علیشاهی با اشاره به ظرفیتهای ویژه استان آذربایجانشرقی تاکید کرد: ما باید کمک کنیم تا این استان به هاب هوش مصنوعی کشور تبدیل شود.
وی به قصد و انگیزه دولت به حمایت تمام عیار از بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: با وجود کسری بودجه و شرایط خاص اقتصادی کشور، امیدواریم بانکها طرح و وامهای تسهیلی برای واحدهای تولیدی خرد و کوچک اعطا کنند.
وی از روند مدیریت اقتصادی کشور ابراز گلایهمندی کرد و گفت: کشور ما متاسفانه بانک محور است و نرخهای بهره بانکی با واقعیتهای جامعه تطابق ندارد و طبق فرمایش ریاست محترم جمهوری در راستای کاهش نقدینگی جامعه، بانکها در اعطای وامهای اعتباری با محدودیتهایی مواجهند.
مشاور رئیس جمهوری در امور همکاریهای اقتصادی با بیان اینکه ما هنوز در خیلی از موارد اقتصادمان به شکل خصوصی است که دولت و عوامل دولت آنها را مدیریت میکنند، ادامه داد: ما امیدواریم با همکاری و همیاری استانداران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بخش خصوصی بحرانهای داخلی و خارجی را حل کنیم.
نجات کشور، از راه برنامه و مشارکت بخش خصوصی
یونس ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست با تاکید بر اینکه مشکلات واحدهای صنعتی هر روز بیشتر شده و شرایط برای فعالیت اقتصادی سختتر میشود، خواستار همراهی دولت و بانکها در اعطای وام و تسهیلات شد.
ژائله ضمن ابراز خرسندی از انعقاد تفاهمنامه سهجانبه بین استانداری، اتاق تبریز و صندوق نوآوری و شکوفایی، ابراز امیدواری کرد: شرکتهای دانشبنیان، محصولات باکیفیتتری تولید کرده و بتوانند برای کشور درآمد ارزی ایجاد کنند.
وی ضمن تاکید بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان و نوپا، تاکید کرد: برای نجات کشور باید برنامه دقیقی با مشارکت بخش خصوصی ارائه شود.
وی گفت: در حال حاضر هم فعالان اقتصادی و هم مردم تحت فشار اقتصادی هستند و با تداوم روند فعلی، باید آماده روزهای سختتری نیز باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز تاکید کرد: آرزوی قلبی ما نجات مردم از این تورم و موفقیت دولت است.
محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور در این نشست به ظرفیت عظیم شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان مبنی بر دانش و فناوری فعالیت میکنند و فعالان این عرصه میتوانند با بسیاری از کشورهای توسعهیافته رقابت کنند.
وی تصریح کرد: ما امروزه میتوانیم هزاران شرکت ایرانی را نام ببریم که با شرکتهای آمریکایی و اروپایی در حال رقابت هستند.
وی با بیان اینکه دانش بنیان جزو معدود مسائل در کشور است که دو قانون در سالهای ۱۳۸۹ و ۱۴۰۱ دارد، ادامه داد: هزاران شرکت خرد و کوچک دانشبنیان در راستای قانون ۱۳۸۹ مصوب مجلس شورای اسلامی تشکیل شدند.
خیاطیان از اشتغال ۴۰۰ هزارنفر در شرکتهای دانشبنیان سراسر کشور خبر داد و تصریح کرد: ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان بخشی از نیازهای کالاهای تحریمی، اشتغال و نیازهای کشور در بخشهای مختلف را تامین میکنند.
وی به حمایت هلدینگهای بزرگ اقتصادی از شرکتهای خرد دانشبنیان تأکید کرد و گفت: اگر شرکتهای بزرگ اقتصادی با شرکتهای دانشبنیان و فناور همکاری و همافزایی داشته باشند، میتوانند جهش بزرگی را روی دهند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، ظرفیت شرکتهای دانشبنیان آذربایجانشرقی را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: امیدواریم شهرداری یا هر ارگان دیگری که در راستای تجهیز و تامین زیرساختهای کارخانه نوآوری فعالیت خواهند کرد، اقدامات بلندمدت داشته باشند.
وی پیشرفت و توسعه در هوش مصنوعی را اولویت کشور دانست و افزود: ما با شرکتهای دانش بنیان حوزه هوش مصنوعی در زمینههای معدن، کشاورزی و عرصههای مختلف همکاری و همافزایی داریم.
وی از اعطای تسهیلات یک هزار میلیاردی به شرکتهای دانشبنیان آذربایجانشرقی خبر داد و گفت: نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان به شرکتهای خرد دانشبنیان، و بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان به شرکت های دانشبنیان بزرگ استان اعطا کردیم و در این راستا امیدواریم ضریب نفوذ صندوق سرمایهگذاری را به ۷۰ درصد در آذربایجانشرقی برسانیم.
مسعود بنابیان نایبرئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این مراسم از ساختار مبهم و پیچیده وزارت صمت انتقاد کرد و خواستار تسریع و تسهیل فرآیندها در تمامی حوزهها چه در بحث واردات قطعات در این وزارتخانه شد.
وی همچنین از عدم صدور مجوز برای واردات مواد اولیه و ماشینآلات مورد نیاز در برابر صادرات توسط تجار انتقاد و خواستار رفع این مشکل شد.
جمشید برزگر، عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه به حمایت تمام و کمال دولت از بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: ما باید اقتصاد بخش خصوصی را توانمند کنیم و اگر بتوانیم هلدینگهای دولتی را مدیریت کنیم میتوانیم بخش اعظمی از مشکلات اقتصاد کشور را حل و رفع کنیم
وی به مشکلات تولید کارخانههای دولتی اشاره کرد و گفت: دولت باید امورات شب عید شرکت، کارخانه و مجموعههای بخش خصوصی را تسهیل کنیم و از آنها حمایت کنیم.
کاهش سهم پارک علم و فناوری از صندوقهای سرمایهگذاری استان
سعید جعفریراد؛ رئیس پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی در این نشست، به افزایش ظرفیت کارخانه نوآوری استان تاکید کرد و گفت: ظرفیت کارخانه حدود پنج هزار و ۶۰۰ متر مربع بوده، ولی پیشنهاد پارک علم و فناوری به شهرداری کلانشهر تبریز برای افزایش ظرفیت ۱۹ هزار متر مربعی است و حدود ۹۰ میلیارد تومان منابع برای تجهیز و نوسازی سولههای کارخانه نیازمندیم.
وی از کاهش سهم پارک علم و فناوری از صندوقهای سرمایهگذاری استان ابراز گلایهمندی کرد و افزود: آذربایجانشرقی، دو صندوق منطقه ارس و استان دارد که متاسفانه در سالهای گذشته سهم اعتبار پارک علم و فناوری در صندوق منطقه ارس از ۱۷ به ۹ درصد و در صندوق استان، از ۱۷ به ۱۳ درصد رسیده است که با این روند اختصاص منابع، توسعه و پیشرفت پارک علم و فناوری کاهش مییابد.
وی به تامین فضای کاری و کارگاهی شرکتهای دانشبنیان استان تاکید کرد و ادامه داد: ۶۳ شرکت فناور و دانش بنیان برای مستقر شدن در پارک علم و فناوری منتظر اعطای زمین و دفتر هستند و امیدواریم در این راستا نیز اعتبارات قابل توجهی در نظر گرفته شود.
ایده موفق تشکیل کنسرسیوم شرکتهای دانشبنیان
عبدالرضا واعظی هیر؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز نیزگفت: بر اساس آسیبشناسی صورت گرفته در پارک علم و فناوری استان آذربایجانشرقی، اکثر شرکتهای دانشبنیان کوچک یا متوسط هستند و حتی در صورت جذب حمایتهای دولتی نیز باز نمیتوانند بیش از یک سقف مشخصی توسعه یابند.
وی با بیان این مطلب گفت: به همین منظور ما ایده تشکیل کنسرسیوم شرکتهای دانشبنیان را مطرح کردیم و برای اولین بار در استان یک هلدینگ در حوزه برق و الکترونیک، با مشارکت هفت شرکت دانشبنیان راهاندازی شد، سپس با توجه به تجربه موفق این پروژه، کنسرسیوم دیگری در زمینه کشاورزی ایجاد شد.
وی تاکید کرد: تشکیل کنسرسیوم برای انجام پروژههای بزرگ بسیار موثر خواهد بود.
واعظی هیر با اشاره به تجربه موفق تشکیل کنسرسیوم در استان، از آمادگی برای انتقال تجارب به سایر استانها خبر داد.
آذربایجانشرقی، سیامین استان کشور از لحاظ سهم دریافتی اعتبارات
هادی سیادتی مدیرکل حوزه ریاست صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست به ظرفیت و جایگاه والای آذربایجانشرقی در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: این صندوق برای حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان از سال ۱۳۹۲ راهاندازی شده است و همچنین آذربایجانشرقی، ششمین استان دارای بیشترین شرکتهای دانشبنیان در کشور است، ولی متاسفانه از لحاظ سهم دریافتی اعتبارات، سیامین استان در کشور است که اصلا وضعیت خوبی ندارد.
وی از برگزاری بیش از ۵۰ جلسه و بازدید چهار روزه از شرکتهای دانشبنیان استان توسط کارشناسان صندوق نوآوری خبر داد و گفت: امیدواریم اعطای تسهیلات بانکی به بالای یک هزار میلیارد تومان برسد.
وی آذربایجانشرقی را یکی از صنعتیترین استانهای کشور عنوان کرد و افزود: استان به لحاظ تعداد شرکتهای دانشبنیان در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات