• شنبه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402052112535
  • خبرنگار : 71402

لوکاشنکو از آمادگی بلاروس برای تغییر روابط با اتحادیه اروپا خبر داد

لوکاشنکو از آمادگی بلاروس برای تغییر روابط با اتحادیه اروپا خبر داد

الکساندر لوکاشنکو گفت که مینسک آماده است تا روابط با همسایگان غربی خود را بهبود بخشد و نشان داد که او آماده گفت‌وگو با همه، به‌ویژه با لهستان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، این اظهارات الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس روز جمعه در جریان بازدید از فرودگاه مینسک و یک کارخانه هواپیماهای غیرنظامی محلی و در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان شد.

رئیس‌جمهوری بلاروس اعتراف کرد که کشورش اخیرا «با هزینه‌های شرق زندگی می‌کند» و فعالانه با روسیه و چین همکاری دارد.

لوکاشنکو اعلام کرد: اما ما نباید غرب با آن فناوری پیشرفته را فراموش کنیم. آنها همین نزدیکی هستند، آنها همسایگان ما هستند؛ حرف ما اتحادیه اروپاست و ما نمی‌توانیم روابط با آنها را از دست بدهیم. ما برای این آماده هستیم؛ اما با در نظر گرفتن منافع خود.

رئیس‌جمهوری بلاروس گفت، به‌ویژه کشورش آماده است تا روابط دوستانه‌تری با همسایه خود لهستان داشته باشد. لوکاشنکو گفت، در حالی که ورشو اخیرا وضعیت منطقه را «وخیم‌تر» کرده و این کار را از طرف ایالات متحده انجام داده، باید تاکید کرد که لهستانی‌ها «احمق» نیستند، آنها در واقع «از مردمان ما، اسلاوها» هستند.

الکساندر لوکاشنکو افزود: من به نخست‌وزیرم دستور دادم که با آنها تماس بگیرد. اگر آنها می‌خواهند، بیایند صحبت کنیم روابط را درست کنیم. ما همسایه هستیم، کسی همسایه را انتخاب نمی‌کند، آنها از طرف خدا هستند. با این حال تنش‌زدایی با لهستان بعید است قبل از انتخابات پارلمانی این کشور که برای ۱۵ اکتبر است، انجام شود. البته آنها الان نیاز دارند که اوضاع را تشدید کنند تا نشان دهند که کشورشان را به درستی مسلح کرده‌اند.

روابط بلاروس با غرب در دهه‌های اخیر پیچیده بوده و پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ در این کشور به سرعت رو به وخامت گذاشته است. این انتخابات که با اعتراضات گسترده مردمی به چالش کشیده شد، توسط مخالفانی جرقه خورد که حمایت آشکار اتحادیه اروپا را دریافت کرده بودند و لهستان به یکی از فعال‌ترین حامیان آن تبدیل شده بود.

روابط مینسک با کشور لهستان همچنین در بحبوحه درگیری‌های مداوم بین روسیه و اوکراین و لهستان که به سرعت خود را مسلح می‌کند، بدتر شده است. اخیرا ورشو بارها نگرانی‌های خود را در مورد گروه واگنر که پس از شورش ناموفق خود در اواخر ژوئن علیه مسکو به بلاروس نقل مکان کرد، ابراز کرده است.

نخست‌وزیر لهستان مدعی شده که فعالیت‌های ادعایی واگنر در نزدیکی مرزش «بی‌تردید گامی به سوی یک حمله هیبریدی آتی به خاک لهستان است»، در حالی که لوکاشنکو این اتهامات را رد کرده و تأکید می‌کند که ورشو با شایعاتی پیرامون واگنر «دیوانه» شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۱ ۲۱:۲۸

به غلط کردن‌ افتادی

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۱ ۲۲:۲۶

با سلام . روسیه می تواند از طریق خاورمیانه با اروپا و آفریقا در ارتباط باشد و لی این امکان برای بلاروس مقدور نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۵-۲۲ ۰۳:۰۴

روسها هم قبل از حمله به اوکراین می گفتند حمله نمی کنیم