به گزارش ایسنا، مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی (ICAN)، با در اختیار داشتن مجموعه دستگاههای نانوالیاف از آزمایشگاهی تا نیمه صنعتی، آماده حمایت از طرحهای توسعه محصول ارائه شده توسط کسبوکارهای نوپا و شرکتهای فعال در این حوزه است.
نانو الیاف به الیاف با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر گفته میشود و با این ضخامت، این نوع الیاف در مقایسه با الیاف رایج دارای مزایایی از قبیل سطح ویژه بالاتر، دانسیته کمتر، تخلخل بالا و تنفسپذیری بهتر است و این مزایا منجر به تعریف کاربردهای گستردهای برای نانوالیاف شده است.
از جمله این کاربردها میتوان به صنایع باتری، نساجی، پزشکی (بهعنوان زخمپوشها) و فیلتراسیون هوا و مایع اشاره کرد.
دستگاههای الکتروریسی یکی از ابزارهای تولید نانو الیاف است که توسط برخی از شرکتهای داخلی به تولید رسیده است. نمونه آن دستگاه الکتروریسی تک پمپ آزمایشگاهی است که برای تولید نانوالیاف پلیمری، کربنی و یا سرامیکی با قطر ۵۰ نانومتر تا چند میکرون کاربرد دارد. این دستگاه با اعمال ولتاژ بالا میدان الکترومغناطیسی ایجاد میکند که به کشیده شدن محلول پلیمری در طول دستگاه و جمع شدن الیاف در مقیاس نانو بر روی جمع کننده منجر میشود.
تولید نانوالیاف پلیمری، کامپوزیتی در مقیاس آزمایشگاهی
این دستگاه در حوزههای صنایع پزشکی برای تولید زخمپوش، آرایشی و بهداشتی برای تولید ماسکهای زیبایی، نساجی برای تولید لباسهای ضد آب و تنفسپذیر، محیط زیست و انرژی برای تولید فیلترهای هوا، روغن و غیره و همچنین تولید کامپوزیتهای پلیمری به کار میرود.
دستگاه الکتروریسی دو پمپ آزمایشگاهی از دیگر دستگاههای تولید شده در این زمینه است که برای تولید نانوالیاف پلیمری، کامپوزیتی و هیبریدی در مقیاس آزمایشگاهی کاربرد دارد.
دستگاه الکتروریسی غوطهوری آزمایشگاهی (بدون نازل) نیز از دیگر دستاوردهای فناوران کشور است که با جمعکننده درام ریسنده چرخان جهت تولید نانوالیاف پلیمری/سرامیکی در مقادیر زیاد طراحی و ساخته شده است. این دستگاه بدون نازل سرنگی است و دارای یک حمام محلول جهت تولید نانوالیاف است، در نتیجه قابلیت تولید سریعتر و مقیاس بالاتر در مدت زمان کمتر را دارد.
در این دستگاه با اعمال ولتاژ بالا میدان الکترومغناطیسی ایجاد میشود که به کشیده شدن محلول پلیمری در طول دستگاه و جمع شدن الیاف در مقیاس نانو بر روی جمعکننده منجر میشود
در فراخوانی که از سوی آیکان منتشر شده است، سقف حمایت از طرحهای توسعه دستگاه نانو الیاف ۲۰۰ میلیون تومان ذکر شده و علاوه بر توانمندی تیم اجرایی، سه معیار داشتن پروتوتایپ، اندازه بازار مناسب و مدل کسبوکار معتبر در انتخاب طرحهای برگزیده در نظر گرفته میشود.
آیکان، مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی ستاد نانو است که اهدافی چون فراهم کردن شبکهای از تجهیزات، زیرساختهای صنعتی و تخصصی، راهنمایی و همراهی با صاحبان ایده در مسیر تبدیل ایده به محصول، حمایت مالی از طرحها و ایدههای با قابلیت ایجاد محصول فناورانه، شناسایی مشکلات صنعتی و ایجاد زمینه مناسب جهت رفع آنها از طریق همکاری فناورانه میان صنعت و صاحبان فناوری، امکان برقراری ارتباط و شبکهسازی میان سرمایهگذاران و افراد متخصص و ایجاد بستری برای اجرای نوآوری باز با از میان برداشتن فاصله میان صاحبان صنعت و ایده را دنبال میکند.
انتهای پیام
نظرات