پروانه کلاته در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه دریافت مهر اصالت ملی یکی ازمهم ترین برنامههای تاثیرگذار در توصعه صنایع دستی استان به شمار می رود، گفت: روز گذشته ۱۸ مردادماه، جلسه ای به منظور برنامه ریزی برای میزبانی هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی با حضور روسای ادارات و نمایندگیهای میراث فرهنگی شهرستانهای خراسان شمالی در تالار عمارت مفخم برگزار شد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی تاکید کرد: برنامه داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی رویدادی است که به صورت دوسالانه با اهداف معین در خصوص آثار تولیدی صنایعدستی سراسر کشور توسط هیات داوران متشکل از متخصصان و خبرگان صنایع دستی انجام میشود. هیات داوران محصولات دریافتی را بر اساس ۴ معیار مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت بازاریابی و دو پیششرط احترام به ارزشهای محیط زیست در به کارگیری مواد و تکنیکهای تولید ارزیابی میکنند.
کلاته افزود: امسال خراسان شمالی به عنوان یکی از مناطق هفت گانه داوری در هفتمین دوره داوری مُهراصالت ملی در آبان ماه معرفی شده است.
وی اظهار کرد: طی سال گذشته از میان آثار معرفی شده خراسان شمالی ۱۱ اثر هنرمندان صنایعدستی موفق به دریافت مهر اصالت ملی شدند.
به گفته وی، آثاری در داوری موفق به دریافت نشان مهر اصالت ملی صنایع دستی میشوند که مزایای اصالت (نشاندهندهی هویت فرهنگی و ملی هنرهای سنتی کشور)، خلاقیت (طرح، روش تولید و مواد اولیه)، قابلیت بازیافت (از مواد اولیه طبیعی تهیهشده باشند)، قابلیت عرضه در بازار بینالمللی، قیمت مناسب، رعایت حقوق انسانی، عدالتمحوری و استاندارد مکان تولید، برتری و مزیت بر اساس معیارهای تکنیکی و مواد بهکاررفته، قابلیت تولید به مقدار زیاد، کیفیت، کاربرد در زندگی روزمره و نوآوری محصول را داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات