به گزارش ایسنا، جعفر قاسمی نماینده مردم استان گیلان در شورای عالی استانها در نوزدهمین اجلاس شورای عالی استانها که محرابیان وزیر نیرو به عنوان مهمان ویژه در این جلسه حضور داشت در نطق پیش از دستور خود گفت: یکی از مشکلات استانهای شمالی، حد بستر حرایم رودخانهها است. قبل از سال ۱۳۹۸ شهرداری و دهیاری بر اساس استعلام آب منطقهای به مردم پروانه ساخت دادهاند اما بعد از این سال حد بستر رودخانهها را دو تا سه برابر کردهاند و زندگی مردم دچار مشکل شده است.
وی افزود: قانون مناطق کویری در استانهای ساحلی در حال اجراست در حالی که در استانهای شمالی هر ۳۰۰ متر یک رودخانه و در مناطق کویری هر ۵ کیلومتر یک رودخانه قرار دارد. در سراسر ایران، قانون توزیع عادلانه آب و تعیین حد بستر رودخانهها، یکسان تعریف شده است به همین دلیل اراضی بسیاری در حرایم مجاری آبی، غیر قابل بهرهبرداری خواهد شد و لازم است آیین نامه تعیین حد بستر در شمال کشور بازنگری شود.
وی ادامه داد: از زمان دولت سازندگی استارت آن زده شده و تا قبل دولت سیزدهم ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با کار جهادی وزارت نیرو در این دوره به ۶۰ درصد رسیده است اما باز نیاز به اعتبار و مساعدت بیشتر دارد.
در ادامه این جلسه حمدالله بیگی نماینده مردم استان ایلام در شورای عالی استانها نیز گفت: بحران آب به مشکلات ناشی از کمبود آب کمی و کیفی آب در حوزه تقاضا اشاره دارد که در حوزه اقتصاد تاثیر زیادی دارد. این بحران نتیجه ضعف مدیریت آب بوده و نیازمند ارائه راهکارهای مدیریتی کارآمد برای برون رفت از این بحران است.
وی افزود: کمبود آب از چالشهای زیست محیطی است که حتی قطعی برق در شهرستانها نیز از این مسئله متاثر است. وزارت نیرو با همکاری شوراها میتواند نقش مهمی در مدیریت یکپارچه شهری داشته باشد.
وی ادامه داد: جمع آوری فاضلاب و تصفیه پسابهای شهری یکی از راهکارهای اساسی است که متاسفانه در شهرهای بزرگ هم زیرساختها لازم موجود نیست. وزارت نیرو با همکاری شوراها میتواند نقش مهمی در مدیریت یکپارچه شهری داشته باشد.
به گزارش ایسنا، در ادامه هاشم بانشی نماینده مردم استان فارس در شورای عالی استانها نیز گفت: یکی از دغدغه شوراها این است که با وجود تبصره ۲ ذیل بند ب ماده ۲ قانون درآمد پایدار که تاکید بر تکلیف دستگاههای اجرایی ذیربط مبنی بر جابجایی تاسیسات آنها هنگام اجرای طرحهای شهرداریها و دهیاریها شده، که متاسفانه این مشکل آن طور که باید و شاید برطرف نشده است و دستگاههای مربوطه نیز دلایلی از جمله عدم پیش بینی اعتبار و واگذاری امور دستگاهها به شرکتهای تابعه است.
وی افزود: برنامه ریزی وزارت نیرو برای تامین آب پایدار برای سکونتگاههای شهری و روستایی به ویژه در مناطق خشک و بیابانی و مرزی است. این مسئله تبدیل به دغدغه شوراها شده و به عنوان یک مطالبه جمعی از شوراها خواسته میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که برخی از رودخانهها کشور در حوزه خدمات شهرها قرار گرفته است و لازم است تقسیم وظایف مشخص میان وزارت نیرو و شهرداری مربوط برای ساماندهی رودخانهها و مدیریت سیلابها صورت گیرد. بی توجهی به مسائل رودخانههای بالادست و خارج از محدوده شهری مسائل و مشکلاتی برای شهرداریها به وجود آورده است و هزینههایی را به شهرداریها تحمیل میکند.
بانشی تاکید کرد: مسئله بعدی همکاری دو طرفه شوراها و وزارت نیرو در خصوص تامین روشنایی گذرگاه های شهری و روستایی است که نقش مهمی در ارتقاء کیفیت و امنیت زندگی شهروندان دارد و شهرداریها و دهیاریها نیز میتوانند با صرفه جویی در مصرف به وزارت نیرو کمک برساند. درحوزه کشاوری یک موضوع جدی وجود دارد و آن عدم مدیریت منابع آب است. از این رو درخواست نظارت بیشتر بر تخصیص آب داریم. برای کشاورزی یک حق آبهای از سدها وجود دارد که باید این مسئله مدیریت شود. متاسفانه بی عدالتی را در این حوزه می بینیم و امیدوارم این مشکل حل شود.
به گزارش ایسنا، سید فرهاد حسینی نماینده مردم استان قزوین در شورای عالی استانها نیز در این جلسه ضمن گرامیداشت روز خبرنگار گفت: گرامی می دارم روز خبرنگار را و یاد و خاطره شهید صارمی و شهدای رسانه در سراسر کشور و ۱۰ شهید رسانه استان قزوین و علی الخصوص شهید طهماسب شیخحسنی یگانه خبرنگار شهید حوزه انتخابیه ام در شهرستان آبیک و روز خبرنگار را به همکاران خبرنگار در سراسر کشور بویژه خبرنگاران حوزه شوراها و مدیریت شهری و شورای عالی استانها که افتخار همراهی و همکاری با بزرگان و سرآمدانی همچون استاد علیرضا محمدی ، مهدی علیرضایی، میثاق اختر ، حسن رضایی و سایر اعزه حاضر نصیب بنده شده را خدمتشان تبریک عرض نموده و خداقوت می گویم و از اینکه به عنوان یک خبرنگار افتخار عضویت و خدمت در عالیترین جمع پارلمانهای محلی کشور را دارم به خود می بالم و خدا را شاکرم.
وی افزود: به خوبی می دانید خبرنگاری عشق است و شغل نیست و مطالبه گری برای رفع مشکلات و مسائل جامعه از اصلیترین وظایف خبرنگاران است و اتفاقا نقطه مشترک بین خبرنگاران و شوراها همین پیگیری و مطالبه گری برای رفع مشکلات و ارتقاء سطح رفاه مردم است که با امیدآفرینی رابطه مستقیم دارد و به گونه ای به حسب مواجهه حضوری مداوم شوراها با مردم، آنها نیز در تبیین اقدامات و مسائل امیدآفرینان در جهاد تبیین هستند.
وی ادامه داد: این موضوع به قدری اهمیت دارد که رهبر معظم انقلاب امسال در سخنرانی ابتدای سال خود در سومین فراز بیانات به امیدآفرینی توسط رسانه ها اشاره کردند. بر اساس پایش صورت گرفته در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد پیام منفی علیه جمهوری اسلامی از سوی دشمنان در فضای مجازی منتشر شد و امید مردم را هدف قرار داد و این در حالی است که تاکید رهبری نظام بر جهاد تبیین و اهمیت رسانهها و استفاده از آن برای امیدآفرینی و تحقق جهاد تبیین بر کسی پوشیده نیست.
نماینده استان قزوین در شورای عالی استانها تاکید کرد: با اندک علم و تجربهای که از اوضاع نابسامان خبرنگاران و رسانهها در کشور دارم، پیشنهاد می کنم در لبیک گویی به فرمان جهاد تبیین رهبر معظم انقلاب و تحقق امیدآفرینی در جامعه و اقدام موثر جهت بیان صادقانه و حرفه ای خدمات و اقدامات نظام بویژه در عرصه شوراها و مدیریت شهرها و روستاها و ارتقاء سطح عملکردی روابط عمومیهای شوراها و همچنین تقویت، ساماندهی، حمایت ها و رفع برخی مشکلات صنفی و ارتقاء تخصصی اصحاب رسانه فعال در عرصه شوراها و مدیریت شهری و روستاها طرحی را با کار کارشناسی آماده و با اخذ نظرات تکمیلی همه اعضای محترم شورای عالی استانها مصوب و اقدامی ارزنده و مهم را بنا نهاده و تحولی بزرگ را در این عرصه رقم بزنیم.
انتهای پیام
نظرات