علیرضا کیخا امروز پنجشنبه (۱۹ مرداد) در جمع خبرنگاران با تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام رسانه به ویزه شهید صارمی، با بیان اینکه رسانهها باید چشم بینا و گوش شنوای جامعه باشند، افزود: رسانه علاوه بر اینکه حرفهایتر از روابطعمومیها باید موضوعات را رصد، سختیها و مشکلات را هم پیگیری کند، باید شجاعانه مسیر مطالبهگری به حق مردم را نیز دنبال کند، مطالبهگری هم باید برای اصلاح، رشد جامعه و حل مسالهها باشد.
مدیرکل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان ادامه داد: وقتی مطالبهگری در مسیر اصلاح جامعه رقم بخورد منافع برخی به خطر میافتد و آنها قطعا با ادبیات مختلف و جذاب اقدام به تخریب میکنند که در این راستا اصحاب رسانه باید مقاوم و ایستاده باشند.
وی گفت: صداوسیما یک نهاد حاکمیتی و انقلابی و راوی حال و آینده انقلاب اسلامی، پیشرفتها و کاستیها و مدافع آرمانهای انقلاب اسلامی است باید مراقب باشد. از اینحیث باید برای اثرگذاری بیشتر در کنار هم قرار گیریم و دوشادوش یکدیگر یاریگر و کمکحال هم باشیم.
کیخا اظهار کرد: مجموعه صدا وسیما در راستای کمک به دستگاه های استانی در جهت ارائه خدمات بهتر به مردم و انعکاس زحمات دستگاه های اجرایی استان از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
وی از جمله اقدامات نخست در این مرکز را تحول در حوزه خبر عنوان کرد و در این زمینه توضیح داد: این تغییرات از بیان و نگارش خبر گرفته تا درگیر شدن مخاطب را دربرمیگیرد؛ اینکه که مردم خودشان را در خبرها ببینند.
این مدیر استانی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان نباید با برند محرومیت شناخته میشد، در عین حال توضیح داد: سیستان و بلوچستان پر از اتفاقات تاریخی است. صداوسیما میتواند تولید روایتهای دقیق از اتفاقات تاریخی داشته باشد. مردم سیستان و بلوچستان ۱۰۰ سال قبل با استعمار انگلیس جنگیدهاند و این هیچگاه تولید روایت نشده است. یا در تاریخ انقلاب اسلامی مردم سیستان و بلوچستان همواره با وجود سختترین شرایط در کنار نظام بودهاند که این هم متاسفانه به دلیل ضعف رسانهای روایت نشده است. بیشتر، بخش محرومیت سیستان و بلوچستان روایت شده است؛ در حالی که سیستان و بلوچستان نباید با برند محرومیت شناخته میشد. سیستان و بلوچستان در کنار این محرومیتی که هست و باید روایت شود، اتفاقات ویژهای هم رقم زده و باید بزند که هم محرومیت را از بین ببرد و هم تصویر استان، تصویر زیبایی نشان داده شود.
وی در همین زمینه با اشاره به ناآرامیهای اخیر و عملکرد رسانهها اظهار کرد: به جز استثناءها، معتقدم اگر راوی اول باشیم به ویژه در ناآرامیهای اخیر دشمن سوء استفاده نمیکند. به عنوان نمونه در پدیدهای مثل مهسا امینی ما اگر روایتگر اول بودیم، روایت درست میدادیم، بازی را ما شروع کرده بودیم و زمین بازی را هم ما طراحی کرده بودیم، اتفاقات بعدی رخ نمیداد. در ارتباط با سیستان و بلوچستان ما از خانهی امن و ملک امنی صحبت میکنیم که پر از اتفاقات قشنگ است و در عین حال استثناءهایی هم در آن بوده است. برای این جنس روایت هم باید برنامه داشته باشیم. اساسا وقتی از رسانه صحبت میکنیم یعنی از پیام، فرستنده و گیرنده که همان مخاطب است حرف میزنیم. به همین جهت نیاز به مخاطب فعال داریم نه منفعل؛ مخاطبی که در رسانه در تولید و در خبر، نقش دارد. معتقدم این اتفاقات شدنی است. اتفاقات خوبی هم رخ داده و کمی پیش برویم خروجی را خواهیم دید.
کیخا خاطرنشان کرد: صداوسیما صدای مردم و سیمای مردم است، صداوسیمای مسوولانی است که خود را از آن مردم بدانند، همگان باید در این مسیر حریت و آزادگی خود را که یک سرمایه است حفظ کرده که نتیجه آن جز شهادت نخواهد بود.
وی همچنین از ایجاد قرارگاه رسانه ای جهت کمک به انتشار به موقع اخبار استان در شرایط خاص و وِیژه نیز خبر داد.
انتهای پیام
نظرات