به گزارش ایسنا، اندرو میلر، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور فلسطین و رژیم صهیونیستی در مصاحبه با خبرگزاری فلسطینی معا درباره جزئیات بازدید اخیر خود از روستاهای رام الله که در معرض خشونتهای روزانه شهرک نشینان قرار دارند، گفت: من با فلسطینیهای دارای تابعیت آمریکایی در شهرک ترمسعیا دیدار کردم که به دلیل اقدامات خشونت آمیز شهرک نشینان آسیب دیدهاند. من آسیبهایی را که به این روستا وارد شده است، مورد بررسی قرار دادم و خواستم پیامی را برسانم. پیام من این است که آمریکا هرگونه اقدام خشونت آمیزی را از سوی هر طرفی که باشد، محکوم میکند. ما انتظار داریم تمام کسانی که در چنین اقداماتی دست دارند، مجازات شوند.
میلر درباره وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت: موضع آمریکا درباره اصلاحات قضایی اسرائیل واضح است. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا چندین بار تأکید کرد هر تغییری که بر دموکراسی اسرائیل تأثیر میگذارد باید با موافقت گسترده اسرائیلیها صورت گیرد. ما از تلاشهای اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل و دیگران که برای میانجیگری میان دولت و مخالفان و معترضان تلاش کردند، حمایت میکنیم.
وی بر مستحکم بودن روابط میان آمریکا و رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت: روابط ما با اسرائیل قوی است. ما نظراتمان را به صورت کاملا آزادانه به یکدیگر اعلام میکنیم و تردیدی در این مسئله نداریم. دولت بایدن نه فقط از امنیت اسرائیل بلکه از دموکراسی نیز حمایت میکند. اسرائیل امسال هفتاد و پنجمین سالروز استقلال خود را در حالی جشن میگیرد که روابط آمریکا و اسرائیل نیز ۷۵ ساله میشود.
میلر درباره ادامه شهرک سازی گفت: ما با هرگونه اقدام یک جانبهای که بیاعتمادی را افزایش دهد و موجب بیثباتی و تضعیف احتمال تشکیل دو دولت شود مخالف هستیم. شهرک سازی و اقداماتی مثل تخریب منازل و اخراج ساکنان یا مجازات افراد و خانوادههایی که در تحریک به خشونت شرکت کردهاند، اقداماتی علیه راهکار تشکیل دو دولت است.
وی درباره عدم وجود فشار واقعی از سوی آمریکا بر رژیم صهیونیستی برای توقف شهرک سازی گفت: ما کانالهای ارتباطی با دولت اسرائیل داریم و با جدیت و به صورت منظم تماسهایی را برقرار میکنیم. این یکی از دلایل مهمی است که توانستهایم روابط مستحکم را برای دهههای طولانی حفظ کنیم. مواضع ما به صورت واضح در مذاکراتمان گفته میشود چرا که معتقدیم شهرک سازی تأثیر منفی بر فلسطینیها و اسرائیلیها و منفعت ملی آمریکا دارد.
میلر درباره برنامه معافیت از داشتن ویزای ورود به آمریکا برای صهیونیستها گفت: آمریکا درباره تعامل با این پرونده جدی است. ما به توافقی با اسرائیل رسیدهایم. اسرائیل باید اقداماتی را اتخاذ کند تا بتواند در برنامه معافیت از ویزای ورود به آمریکا شرکت کند. اسرائیل باید با تمام شهروندان آمریکایی صرف نظر از نژاد و ملیت یا دین آنها به صورت مساوی برخورد کند. در حال حاضر تیمی وجود دارد که بر چگونگی اجرای این قوانین توسط اسرائیل نظارت میکند. ما تأکید کردیم که باید این قوانین به صورت عملی اجرا شود. برنامه معافیت از ویزای ورود به آمریکا ایجاب میکند که اسرائیل برخورد برابری با آمریکاییها از جمله فلسطینیها داشته باشد. ما به وضعیت تاریخی کنونی پایبند هستیم و این را برای اسرائیلیها توضیح میدهیم و از تمام امکانات خود برای کمک به جامعه مسیحی استفاده میکنیم. ما تأکید میکنیم که جامعه مسیحی حقوق و سنتهای خود را دارد که باید به آن احترام گذاشته شود و باید با همگان به صورت مساوی برخورد شود.
انتهای پیام
نظرات