• شنبه / ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402051408421
  • خبرنگار : 71592

میانجیگری فرانسه بین حزب‌الله و رژیم صهیونیستی نتیجه دارد؟

میانجیگری فرانسه بین حزب‌الله و رژیم صهیونیستی نتیجه دارد؟

با تشدید تنش‌ها در مرزهای جنوبی لبنان، فرانسه به دنبال ورود به خط مذاکره رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان به منظور توقف درگیری‌های احتمالی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ابتکارعمل پاریس در حالی صورت می‌گیرد که همه راه‌حل‌های پیشنهادی فرانسه برای بحران‌های لبنان شکست خورده است اما برای حفظ منافع اقتصادی خود به‌ویژه با توجه به اینکه شرکت «توتال» اکتشاف گاز در بلوک‌های لبنان را انجام می‌دهد، وارد مذاکرات میان حزب الله و رژیم صهیونیستی شده است.

برخی از تحلیلگران سوالاتی را در مورد موفقیت این مداخله فرانسه مطرح کرده‌اند، به ویژه اینکه حزب الله محکم روی موضع خود ایستاده است و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی از بحران‌های داخلی شدیدی رنج می‌برد که به تشکیلات نظامی آن نیز رسیده است.

ضعف فرانسه

نبیه عواضه، پژوهشگر لبنانی در امور رژیم صهیونیستی گفت: «فرانسه تلاش می‌کند از ابتکار خود برای حل مشکل خلأ ریاست جمهوری لبنان استفاده کند که در مورد نامزدی سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده با حزب الله هم نظر بود».

وی در گفتگو با اسپوتنیک گفت، پاریس با توجه به مداخله خود در اکتشاف گاز در بلوک شماره ۹ از طریق شرکت فرانسوی توتال، به دنبال استفاده از این اقدام است تا خود را به عنوان میانجی در حل مشکل مربوط به مناقشه مرزی با رژیم صهیونیستی مطرح کند.

عواضه گفت، ابتکار فرانسه برای انتخاب رئیس‌جمهور هنوز هیچ گونه تاییدی به دست نیاورده است و پیشرفت قابل‌توجهی نیز حاصل نشده است که نشان می‌دهد آمریکا هیچ اختیاری به پاریس نداده که بخواهد در این مسیرها گامی بردارد.

در خصوص نزاع مرزی میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی، عواضه معتقد است، این مسائل فراتر از توانایی فرانسه برای پیدا کردن راه حل است‌، به ویژه که شدت موضع گیری‌ها به تدریج بالا می‌رود و این در تهدیدات رژیم صهیونیستی و سفر مقامات آن معلوم است که آخرین آنها رئیس ستاد ارتش رژیم بود که از مناطق مرزی بازدید کرد.

وی افزود، رژیم صهیونیستی در نتیجه دودستگی سیاسی و اجتماعی از یک بحران داخلی عمیقی رنج می برد و از امکان وخامت اوضاع به نفع حزب الله و دستیابی آن به پیروزی های جدید نگران است زیرا تل آویو می داند که این حزب امکانات و قابلیت های زیادی دارد و با توجه به وجود نیروهای "رضوان"، اعلام آمادگی جنگی حزب الله از سوی دبیرکل آن و اینکه بحران اقتصادی و محاصره آمریکا آنها را از مقابله با هیچ گونه حملات دشمن منع نخواهد کرد، در هرگونه رویارویی احتمالی ممکن است غافلگیری های زیادی وجود داشته باشد.

عواضه گفت، سوالی که مطرح می شود حول محور ورود فرانسه به خط میانجی برای کاهش تنش‌ها به درخواست رژیم صهیونیستی است چرا که این موضوع، فرضیه بن بستی را که تل آویو از آن رنج می برد و عدم آمادگی آن برای هرگونه نبرد جدید با حزب الله را تایید می‌کند و اینکه تهدیدات مکرر تنها یک فرآیند فشار سیاسی برای پذیرش راه حل ها خواه پیرامون برقراری آرامش و خواه توقف اقدامات تحریک آمیز و برچیدن خیمه ها از مزارع شبعا است اما موضع حزب الله در روستای الغجر و اشغالگری که در خاک لبنان صورت گرفته است، چه می شود؟

به گفته این محقق لبنانی، حفظ وضعیت پیوند "درگیری" بدون انفجار اوضاع، رژیم صهیونیستی را مجبور می کند دست از لجاجت بردارد و این در اظهارات ارتش اشغالگر مشهود بود که اعلام کرد، "چادرها هیچ گونه تهدید امنیتی ایجاد نمی کنند"، موضعی که می توان آن را یک موضع قهقرایی و کاهش شدت ارعاب داخلی در اراضی اشغالی خواند.

وی با تاکید بر اینکه پاریس باید بازتاب ابتکار عمل خود را در تل آویو ببیند، نه در بیروت، گفت: "مجالی برای ارتباط بین ابتکار ریاست جمهوری فرانسه و تجاوزات رژیم صهیونیستی در مناطق مرزی وجود ندارد."

تشدید سیاسی

اسامه وهبی، فعال مدنی لبنانی نیز گفت، تشدید تنش بین حزب‌الله و رژیم صهیونیستی به نوعی استفاده داخلی برای حزب‌الله در لبنان و برای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی داخل اراضی اشغالی دارد و مخصوصا پس از تکمیل توافق ترسیم مرزها هشداری برای وقوع جنگ نیست.

وی افزود، هدف از ابتکار فرانسه برای کاهش تنش‌ها، محافظت از شرکت فرانسوی توتال است که مسئول اکتشاف نفت و گاز در بلوک های لبنان است. بنابراین به نفع این شرکت است که ثبات، امنیت و محیطی مناسب برای سرمایه گذاری و کار در این بلوک ها در دوره آینده داشته باشد و طبیعی است که طرف فرانسوی روی آرام کردن اوضاع متمرکز شود.

وهبی گفت، کابینه نتانیاهو درگیر یک بحران داخلی جدی است و نتوانست افکار عمومی را برای انجام تغییرات قضایی متقاعد کند و این یک بحران بی سابقه است و رژیم صهیونیستی هم معمولا عادت دارد وقتی درگیر بحران داخلی است دست به تشدید نظامی یا داخل فلسطین یا با لبنان بزند تا از این طریق اعلام کند، با توجه به این فضای متشنج بهتر است که بررسی ها به بعد موکول شود.

این فعال لبنانی می گوید، اتفاقاتی که در مرزهای جنوب لبنان افتاد تنها استفاده سیاسی داشت و هیچ گونه تنش دائمی یا جنگ علنی وجود ندارد زیرا به نفع هیچ یک از دو طرف نیست که وارد جنگ شوند، هدف از این تشدیدها جلب رضایت مردم در داخل است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه مدعی شدند که پاریس در تلاش‌های میانجیگرانه میان این رژیم و حزب‌الله لبنان به منظور ممانعت از تشدید تنش در مرزهای شمالی اراضی اشغالی شرکت دارد.

 وبگاه صهیونیستی " I۲۴" گزارش داد که ژان ایو لودریان، وزیر خارجه پیشین فرانسه روز سه شنبه به درخواست امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با نمایندگانی از حزب‌الله دیدار کرد.

این منبع گفت، لودریان از آنها خواسته است تا اوضاع را در مرزها برای اجتناب از تشدید تنش آرام کنند.

ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کرده بود که به منظور جلوگیری از هرگونه تهدیدی از سوی حزب‌الله لبنان به ویژه بعد از اظهارات اخیر سید حسن نصرالله، دبیرکل این حزب، نیروهای خود را در مرز با لبنان تقویت کرده است.

همچنین یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم نیز طرح‌های نظامی را برای مواقع وخامت اوضاع در مرزهای با لبنان تصویب کرده و دستور داده که سطح آمادگی برای سناریوهای مختلف در امتداد مرزها افزایش پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha