علیرضا فاضلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به شرایط فعلی شهر تهران از نظر دمای هوا و مشکل کمبود آب به سه عامل اصلی دخیل در کاهش سطح آب دریاچه آزادی پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه گرمای بیسابقه یا کمسابقه هوا یکی از عوامل اصلی تبخیر آب دریاچه بوده است. همچنین ایجاد چاههای عمیق در مناطق اطراف مجموعه آزادی که هیچ ارتباطی به این مجموعه ندارد، موجب شده ورودی آب به دریاچه آزادی بسیار کمتر از سنوات گذشته باشد. در عین حال مشکل کمبود آب در کشور و بهویژه شهر تهران و کاهش سطح آبهای زیرزمینی عاملی موثر در عدم تغذیه مناسب چاههای آب و دریاچه این مجموعه به شمار میرود.
او در پاسخ به این پرسش که در برخی رسانهها به آبیاری فضای سبز مجموعه آزادی با استفاده از آب دریاچه و پرکردن ماشینهای آتشنشانی از این طریق اشاره کرده بودند، گفت: سیستم طراحیشده برای آبیاری فضای سبز چندین هکتاری مجموعه از ابتدا به گونهای بوده که از مبدا دریاچه تامین و در مخزن جمعآوری و در نهایت برای آبیاری به فضای سبز هدایت میشد اما پس از دستور وزیر سابق ورزش، حمید سجادی، این فرآیند متوقف شد و بیش از یک ماه است که آبیاری فضای سبز مجموعه آزادی از طرق دیگر و البته با دشواری و کمبود آب مورد نیاز انجام میشود. همچنین برخی با کملطفی به پرکردن ماشینهای آتشنشانی از آب دریاچه آزادی اشاره کرده بودند که باید گفت این موضوع به شکلی که بیان شده اصلاً صحت نداشته و تنها در یک مورد حادثه آتشسوزی ناگهانی که در بخشی از فضای جنگلی مجموعه رخ داده بود، صورت گرفته است که آن هم به درخواست آتشنشانی فقط در حد یک تانکر ۶۰۰۰ لیتری برای اطفای فوری حریق از آب دریاچه برداشت شده است و هیچ مورد دیگری در این زمینه نداشتیم. در حال حاضر نیز برای آبیاری فضای سبز و سایر مصارف، آب را به صورت تانکری خریداری کرده و به مجموعه منتقل میکنیم که ناچار به برداشت از آب دریاچه نباشیم.
فاضلی با اشاره به مطالعات و بررسیهای صورتگرفته در خصوص راهکارهای مقابله با این مشکل خاطرنشان کرد: طرحهای زیرساختی برای آبرسانی در دست اقدام است و تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده که بهزودی اجرایی خواهد شد. از موارد در دست اقدام میتوان به خرید آب مصرفی برای تفکیک آب دریاچه و آبیاری فضای سبز، لایروبی چاههای مجموعه به منظور دستیابی به ظرفیت اسمی چاهها و استفاده بهینه از آنها، اتصال یکی دیگر از چاههای مجموعه به منابع آب ورودی به دریاچه و همچنین در برنامههای بلندمدت ایجاد و راهاندازی یک تصفیهخانه با هدف تامین آب مورد نیاز مجموعه اشاره کرد.
او اضافه کرد: با توجه به اهمیت دریاچه آزادی در ورزش قهرمانی، پیگیری رفع این مشکل در سطوح عالیرتبه دولت در حال پیگیری است.
فاضلی همچنین با اشاره به وسعت حدود ۴۰۰ هکتاری مجموعه ورزشی آزادی و لزوم توجه به مسائل و چالشهای متنوع این میراث ملی گفت: از آنجا که این مجموعه بزرگ ورزشی یک ورزشگاه ملی و دارای اهمیت ویژهای در ورزش قهرمانی کشور است، توجه بیش از پیش همه مسئولان، نهادها و سازمانهای مرتبط را میطلبد تا بتواند پاسخگوی نیازهای ورزشی کشور باشد.
مدیر ورزشگاه آزادی تاکید کرد: در مجموعه ورزشی آزادی فدراسیونهای ورزشی بسیاری مستقرند و فعالیت دارند. خوابگاههای متعددی در مجموعه در اختیار فدراسیونها و کمیته ملی المپیک است مراجعان و ورزشکاران بسیاری از امکانات مجموعه آزادی استفاده میکنند و اردوهای ورزشی بلندمدتی در رشتههای مختلف ورزشی در آن برگزار میشود. مسابقات آسیایی هانگژو در پیش است و ورزشکاران زیادی در سطح تیمهای ملی در این مجموعه در حال آمادهسازی خود و تیمهایشان برای حضور در این مسابقات هستند. همه این موارد بیانگر این است که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند همراهی و همیاری سایر ارگانها و نهادهای کشوری برای حل مشکلات عدیده در این مجموعه پا به سن گذاشته هستیم تا با یک عزم ملی، بحرانهای مختلف از جمله مشکل کمبود آب را پشت سر بگذاریم و شاهد ارتقای کیفی امکانات و خدمات در حوزه ورزش قهرمانی و ملی باشیم.
فاضلی در ادامه به مکاتبات و درخواستهای همیاری از نهادهای دولتی و عمومی غیر دولتی در کمک به مشکل کمآبی در این مجموعه اشاره کرد و گفت: پیش از این هم در جلسات متعدد و هم از طریق مکاتبات اداری پیگیر جذب مشارکتهای سایر نهادها و سازمانها بودهایم و هماینک نیز این موضوعات در حال پیگیری است. امیدواریم در آینده ای نزدیک بتوانیم مشکلات موجود را به حداقل برسانیم و قول میدهیم از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نخواهیم کرد.
او در پایان از رهنمودهای مهیار عسگریان، سرپرست، و سعید ابوالفتحی، معاون فنی و مهندسی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور، که برای رفع چالشهای موجود بهویژه کمک به حل مشکل آب مجموعه و برطرفکردن دغدغههای ورزشکاران تلاش کرده و حمایتهای فراوانی داشتهاند، تشکر و قدردانی کرد.
انتهای پیام
نظرات