به گزارش ایسنا، شرکت والمارت با ۶۱۱.۳ میلیارد دلار درآمد در سال مالی اخیر خود، برای دهمین سال متوالی رتبه نخست خود را به عنوان بزرگترین شرکت جهان از نظر درآمد حفظ کرد.
آرامکوی سعودی با درآمد ۶۰۳.۷ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۲ که تحت تاثیر قیمت بالای نفت و کاهش عرضه نفت روی داد که رشد ۵۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ داشت، در رتبه دوم قرار گرفت. غول نفتی سعودی چهار پله صعود کرد و از رتبه شش در فهرست سال گذشته فورچون، به رتبه دوم در فهرست امسال رسید.
ده شرکت برتر فهرست "فورچون گلوبال ۵۰۰" از بزرگترین شرکتها بر اساس درآمد، به ترتیب نزولی شامل شرکت برق چین، آمازون آمریکا، شرکت ملی نفت چین، سینوپک چین، اکسون موبیل آمریکا، اپل آمریکا، شل انگلیس و گروه یونایتد هلث آمریکا هستند.
ابرغولهای نفت و گاز اکسون موبیل و شل، به کمک سودهای هنگفتی که این صنعت در سال میلادی گذشته به دست آورد، به جمع ده شرکت برتر فهرست فورچون بازگشتند.
آرامکوی سعودی که دومین شرکت برتر جهان از نظر درآمد شناخته شد، سودآورترین شرکت فهرست "فورچون گلوبال ۵۰۰" بود و در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۵۹ میلیارد دلار سود داشت که بزرگترین سود در میان شرکتهای حاضر در فهرست فورچون و سودآورترین سال در تاریخ یک شرکت سهامی عام بود.
آرامکوی عربستان سود خالص ۱۶۱.۱ میلیارد دلار را برای سال ۲۰۲۲ گزارش کرد که نسبت به ۱۱۰ میلیارد دلار سود سال ۲۰۲۱، بالاتر بود و یک رکورد سود خالص برای این شرکت به حساب آمد. این غول سعودی همچنین گردش نقدی حاصل از فعالیتهای عملیاتی خود را تقویت کرد و به ۱۸۶.۲ میلیارد دلار رساند و جریان نقدی آزادش، ۱۴۸.۵ میلیارد دلار بود.
درآمد خالص آرامکو در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳، تحت تاثیر نگرانیهای اقتصاد کلان که باعث کاهش قیمت نفت در فاصله ژانویه تا مارس شد، با کاهش ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۳۱.۹ میلیارد دلار رسید.
بر اساس گزارش اویل پرایس، این غول سعودی درآمدهای سه ماهه دوم خود را در هفتم اوت منتشر می کند و انتظار می رود که در بحبوحه کاهش قیمت نفت از آوریل تا ژوئن، درآمد این شرکت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات