محمدجعفر عظمائی در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان آذربایجان شرقی، افزود: تعداد میزهای تجاری در استان مهم است ولی شرط لازم برای توسعه تجارت خارجی نیست چرا که شاید با تشکیل دو میز تجاری قوی و تاثیرگذار هم بتوانیم بیشتر از گذشته در این حوزه نتیجه بگیریم.
وی با تاکید بر تمرکز بر روی موضوع اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری، گفت: اتاق بازرگانی تبریز نقش ویژهای در افزایش برنامههای پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری دارد که البته باید در این زمینه برنامههای راهبردی داشته باشیم.
وی ادامه داد: پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری در استان به صورت سیستماتیک و برنامهریزی شده انجام نمیشود در حالی که اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و انعکاس این مسائل برای بهرهبرداری افراد ذینفع میتواند تاثیر ویژهای در توسعه صادرات و مبادلات تجاری داشته باشد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت برنامههای وزیر صمت در خصوص توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: در تکالیفی که در جلسات متعدد برای استانها ارسال میشود بر حوزه تجارت و توسعه صادرات تاکید ویژهای وجود دارد.
عظمائی با بیان این که توسعه صادرات غیرنفتی از سوی وزارت صمت به صورت جدی پیگیری میشود، افزود: برخی از مسائل و موانع در حوزه تجارت و صادرات غیرنفتی مانند ارز و یا سیاستهای مربوط به تعرفههای ترجیحی که در استان نیز با این موارد مواجه هستیم در سطح کلان کشور مطرح است ولی در هر حال این موارد مانعی برای پیشنهاد دادن برای بهبود و تغییر وضعیت صادرات نیست.
وی با اشاره به این که عملکرد کارگروه توسعه صادرات در وزارتخانه رصد میشود، گفت: برخی از مسائل نیز مربوط به دستگاههای اجرایی استان است که در این زمینه دستگاهها باید همکاری خود را افزایش دهند.
عظمائی ادامه داد: کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی یکی از کارگروههای اصلی و زیربنایی وزارت صمت است و ما موظف هستیم در این کارگروه مسائل و مشکلات مربوط به حوزه صادرات را پایش کنیم و تصمیم گیریهای بهینه برای افزایش صادرات اتخاذ کنیم.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، افزود: همکاران اداره کل صمت استان همواره پای کار هستند تا موانع و مشکلات بخش تجارت و صادرات غیرنفتی رفع شود.
در این جلسه روند صادرات محصولات پتروشیمی و عوامل موثر در ارتقای میزان صادرات و ارتقای توان رقابتی محصولات پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت، موضوع کارآمدسازی تجارت خارجی ایران و ترکیه و همچنین موضوع ظرفیت قابل توجه صنایع تولیدی قیر در شمال غرب کشور و درآمدزایی ارزی در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت که مقرر شد تسهیل تامین مواد اولیه این واحدها از سوی وزارت صمت پیگیری شود.
انتهای پیام
نظرات