• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402050905462
  • خبرنگار : 71505

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران خبر داد

ساخت مسکن‌های استطاعت پذیر برای تهرانی‌ها/ نوسازی بافت‌های فرسوده باهمکاری مردم

ساخت مسکن‌های استطاعت پذیر برای تهرانی‌ها/ نوسازی بافت‌های فرسوده باهمکاری مردم

مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران از ابلاغ محدوده‌های هدف بازآفرینی ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: محدوده‌های هدف بازآفرینی از این پس به جای بافت‌های فرسوده قلمداد خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مهدی هدایت پس از بازدید خبرنگاران از پروژه‌های مسکن شهرداری تهران در نشست خبری امروز دوشنبه در تشریح روند تکمیل پروژه‌های مسکن شهرداری تهران گفت: سه اولویت مهم در شهرداری تهران توسط سازمان نوسازی دنبال می‌شود که می‌توان به تسریع روند نوسازی بافت‌های فرسوده تهران، پیگیری بازآفرینی محدوده‌های ناکارآمد همچون کوره‌های آجرپزی منطقه ۱۹ و تسهیل در روند خانه دار شدن مردم با اولویت بافت‌های فرسوده اشاره کرد.

حل موضوع مسکن در شهرها بدون دخالت و کمک شهرداری‌ها امکانپذیر نیست

مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: در مورد پروژه مسکن که امروز اصحاب رسانه از پروژه‌های مختلف آن در سطح شهر تهران بازدید کردند بی تردید باید به این نکته توجه داشت که حل موضوع مسکن در شهرها بدون دخالت و کمک شهرداری‌ها امکانپذیر نیست و در حقیقت اگر دولت کمک کند شهرداری می‌تواند روند خانه دار شدن مردم را تسریع کند؛ به گونه‌ای که با تولید مسکن‌های استطاعت پذیر تهدیدهای موجود در شهر را به فرصت تبدیل کنیم.

آغاز بکار «پویش محله امن» با دستور شهردار تهران از هفته آینده

احصاء موانع نوسازی در بافت‌های فرسوده

وی ادامه داد: ظرف یک ماه آینده محدوده‌های هدف بازآفرینی را به مناطق شهرداری تهران ابلاغ می‌کنیم. محدوده‌های هدف بازآفرینی از این پس به جای بافت‌های فرسوده قلمداد خواهد شد. به گونه‌ای که در حقیقت محدوده بافت‌های فرسوده افزایش پیدا کرده و با این اقدام تسریع در روند نوسازی محدوده‌های هدف بازآفرینی محقق خواهد شد. همچنین از هفته آینده با دستور شهردار تهران پویشی با عنوان «پویش محله امن» آغاز بکار خواهد کرد که در قالب آن ۴۰۰ نفر از علاقمندان و دانشجویان حوزه معماری که آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند در محدوده‌های بافت فرسوده یعنی حدود ۱۲۶ هزار پلاک مستقیما مراجعه و ارتباط می‌گیرند و پرسشنامه‌هایی که بر اساس کار کارشناسی تهیه شده در ساعت‌های بعدازظهر که سرپرستان خانوار حضور دارند تکمیل می‌شود و از این مسیر موانع نوسازی در بافت احصاء می‌شود.

هدایت اظهار کرد: هدف این است که با اجرای این مدل مشارکتی از طریق همکاری مردم نوسازی بافت‌های فرسوده را به پیش ببریم و امدیواریم شهروندان با مشارکت و همکاری به گونه‌ای اقدام کنند که کار به بهترین شکل ممکن به پیش برود. از سوی دیگر ۲۶ طرح موضوعی و موضعی در ۳۸۰۰ هکتار از شهر تهران تهیه شده است.

پیش بینی نوسازی ۳ درصد بافت‌های فرسوده تهران برای سال جاری

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه در ستاد بازآفرینی شهر تهران سال گذشته طرحی تهیه شد و تمام دستگاه‌هایی که در حوزه بازآفرینی وظیفه دارند باید در قالب این طرح به تکالیف خود عمل کنند تا مخاطرات در محدوده‌های مختلف به ویژه محدوده بازار به حداقل خود برسد، اظهار کرد: همچنین سه درصد از بافت‌های فرسوده را باید در تهران ظرف امسال نوسازی کنیم. این در حالیست که سال گذشته ۱.۹ درصد تهران نوسازی شد؛ ولی برای امسال ۳ درصد پیش بینی شده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه با اشاره به روند تکمیل باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: این مسیر به طول ۹.۵ کیلومتر که در آن انواع خدمات برای دو منطقه ۱۷ و ۱۸ در نظر گرفته شده است در حال حاضر ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و توسط شش پیمانکار به صورت سه شیفت عملیات عمرانی آن دنبال می‌شود. ۳۰۰۰ پارکینگ سرپوشیده و انواع خدمات رفاهی، فضای سبز و ... در این مسیر احداث خواهد شد؛ اما به صورت کلی در هر محدوده با رویکردهای متفاوتی ارائه خدمات انجام می‌شود. مثلا در محدوده امامزاده حسن خدمات مذهبی و همخوان با همان محدوده ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: برای ساماندهی شن چاله‌های منطقه ۱۸ نیز با دستور شهردار تهران مسابقه بین‌المللی برگزار خواهد شد تا به بهترین طرح دست پیدا کنیم. در حال حاضر نیز داوران این مسابقه مشخص شده‌اند. فاز دوم کارخانه سیمان تهران نیز با دید دانش بنیان توسط سازمان نوسازی اجرایی خواهد شد تا در نهایت تهران را به شهر دانش بنیان تبدیل کنیم.

هدایت در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه سازمان نوسازی ۱۰ هزار واحد پروژه مسکونی را در مرحله اجرا دارد، افزود: سهم شهرداری در بافت‌های فرسوده صرف تأمین خدمات و ساخت مسکن ما عوض خواهد شد. در شهر تهران خواسته ما از دولت تمرکز بر قانون جهش مسکن با اولویت بافت فرسوده است. امیدواریم با این کمک و توجه به نوسازی بافت‌های فرسوده از سویی از افزایش محدوده شهرها جلوگیری شود و شاهد رفع مخاطرات در بافت‌های فرسوده باشیم.

افزایش ۴ برابری پروانه‌های صادر شده در بافت فرسوده

وی با اشاره به اینکه در سال جاری پروانه‌های صادر شده در بافت فرسوده تا چهار برابر نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، گفت: در تلاشیم در شهر تهران محله‌های الگو ایجاد کنیم، اتفاقی که پس از انقلاب رخ نداده و در مسیر تحقق آن اولین پروژه در منطقه ۱۸ در مقیاس ۲۰۰۰ واحد در حال اجرا است. از طریق اجرای این پروژه‌ها به شکل دهی قلمروهای فضایی و ارائه همه خدمات مورد نیاز محله به صورت همزمان با ساخت مسکن اقدام می‌کنیم به شکلی که نیاز نیست ساکنان محله برای کمترین خدمات از محدوده محله خارج شوند. حدود هشت محله الگو برای تهران پیش بینی شده که دومین محله الگو در منطقه ۲۱ در حال طراحی است و در منطقه ۴ و مناطق مختلف این پروژه‌ها تعریف شده است. طراحی محله‌های الگو نیز از طریق برگزاری مسابقه و انتخاب بهترین طراحی انجام شده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به جایگزینی طرح بازآفرینی محلات هدف به جای بافت فرسوده تصریح کرد: قبلا برای بافت فرسوده سه شاخص ریزدانگی، فرسودگی و نفوذ ناپذیری در نظر گرفته می‌شد؛ اما ممکن بود در برخی از محلات این سه شاخص وجود نداشته باشد و مشکلات اجتماعی و یا قرارگیری در حریم راه آهن مطرح باشد، لذا این محدوده‌ها با هدف بازآفرینی به محدوده بافت فرسوده اضافه شده است و در نهایت تکالیف بیشتری برای شهرداری در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر برنامه اقدام مشترک میان شهرداری تهران و دولت برای نوسازی در بافت فرسوده اظهار کرد: مثلا در محله نفرآباد پروژه مسکونی برای الگوسازی انجام می‌دهیم و مشکل فاضلاب این محدوده نیز با همکاری شرکت آب و فاضلاب در حال پیگیری است. تلاش ما تأمین خدمات مورد نیاز در نوسازی بافت‌های فرسوده است؛ اما قشری که تاکنون نتوانسته نسبت به نوسازی اقدام کند قطعا در توان مالی دچار مشکل است که با حمایت دولت می‌توانیم ملاحظات شهرسازی را به گونه‌ای پیش ببریم که روند کار تسهیل شود.

هدایت در تشریح پروژه‌های مسکن سازی که شهرداری تهران به صورت مشارکتی در دست اقدام دارد نیز تصریح کرد: این پروژه‌ها عموما در مرحله اسکلت هستند ۱۰ هزار واحد با مشارکت شهرسازی که نمایندگی آن را سازمان نوسازی برعهده دارد می‌سازد که سیاست ما تسهیل در روند ساخت مسکن در تهران است که با برداشتن موانع ساخت مسکن این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اضافه کرد: در بافت تاریخی نیز در تلاش هستیم که با رایزنی اوقاف و میراث فرهنگی بتوانیم سیاست‌ها را به گونه‌ای منعطف‌تر کنیم تا با هماهنگی تهدیدهای موجود در این بافت را به فرصت تبدیل کنیم. در بازار تهران با اوقاف و در بافت تاریخی با میراث فرهنگی این موضوعات را دنبال می‌کنیم.

وی در پایان درباره فروش متری مسکن در تهران اظهار کرد: همچنین فروش متری مسکن به صورت پایلوت انجام شده و منتظر ابلاغ مجوز بورس هستیم تا اولین عرضه در این قالب را انجام دهیم. بی‌تردید واحدها در این پروژه زیر ۷۵ متر نخواهند بود و در حقیقت این متراژ استاندارد واحدهاست که قطعا رعایت می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha