• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402050905403
  • خبرنگار : 50037

در روزهای گرم از فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنید

در روزهای گرم از فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنید

ایسنا/همدان رئیس دانشکده علوم پزشکی اسدآباد توصیه کرد مردم در روزهای گرم از انجام فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنند و در صورتی که مجبور به فعالیت در روزهای گرم و یا اوج گرما هستند با فواصل کوتاه استراحت داشته باشند.

دکتر الهه عزتی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن هشدار نسبت به خطر گرمازدگی با توجه به صدور اطلاعیه های هواشناسی مبنی بر افزایش دما در روزهای آینده، اظهار کرد: گرمازدگی معمولاً در فصل تابستان و بیشتر در ساعت ۱۲ تا ۱۶ بعدازظهر رخ می‌دهد و در این فصل و در این ساعات تابش نورخورشید در اوج قرار دارد و اگر افراد مراقبتی در برابر نورخورشید نداشته باشند، احتمال گرمازدگی وجود دارد.

وی احساس خشکی دهان، گیجی و تاری دید را از جمله علائم اولیه گرمازدگی برشمرد و افزود: به دنبال افزایش دما و عدم درمان به موقع، علائم دیگر گرمازدگی مانند تنفس تند، افزایش ضربان قلب و کاهش سطح هوشیاری نیز ممکن است حادث شود که بسیار خطرناک بوده و در صورت احساس این علائم حتماً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد با بیان اینکه با توجه به فصل گرما قبل از احساس تشنگی نوشیدن آب خنک تأکید می‌شود، گفت: حتی الامکان از مصرف نوشابه در این روزهای گرم به علت وجود مواد قندی و ایجاد احساس تشنگی بیشتر خودداری شود.

وی با تأکید بر استفاده از لباس‌های رنگ روشن به علت جذب نور کمتر خورشید به نسبت لباس های تیره در روزهای گرم سال تصریح کرد: بیماران قلبی و عروقی، دیابتی و سالمندان و کودکان بیش از همه در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند و باید مراقبت‌های آنها بیشتر باشد.

مردم از تردد غیرضروری در فضاهای باز در ساعات گرم خودداری کنند

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد هم به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به صدور اطلاعیه های هواشناسی نسبت به افزایش دما در روزهای آینده و احتمال گرمازدگی توصیه می ‌شود مردم به ویژه گروه سنی پرخطر سالمندان، کودکان، بیماران دیابتی و نیز بیماران دارای مشکلات قلبی از تردد غیرضروری در فضاهای باز در اوج ساعات گرما خودداری کنند و در منزل بمانند.

دکتر بابک صفرزاده‌خوشابی خاطرنشان کرد: افرادی که بنا بر اقتضای شغل خود به ناچار مجبور هستند در فضای باز حضور داشته باشند حتماً از مایعات، آب و آب معدنی و  نوشیدنی های شیرین اُرگانیک و طبیعی خنک از جمله شربت شیره استفاده کنند.

صفرزاده‌خوشابی بیان کرد: در صورت هر گونه حضور در فضای باز افراد از استفاده از دستمال گردن، عینک ضدآفتاب، لباس روشن و آستین دار و کرم ضدآفتاب غافل نشوند چراکه این‌ موارد موجب آن خواهد بود که نورخورشید به پوست بدن و چشم کمتر آسیب بزند.

وی ضعف، بیحالی، تهوع، استفراغ و سردرد را از جمله نشانه ها و علائم گرمازدگی دانست و یادآور شد: در صورت مشاهده چنین علائمی افراد دچار گرمازدگی شده حتماً در منزل نسبت به مصرف مایعات اقدام کنند و بلافاصله به مراکز درمانی برای دریافت خدمات درمانی مراجعه داشته باشند چراکه در برخی از موارد تهوع و گرمازدگی بالا موجب آن بوده که افراد در منزل نتوانند به اندازه کافی مایعات استفاده کنند و به ناچار نیاز به تزریق وریدی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha