به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، توفان موسوم به «دوکسوری» پکن را درنوردیده و منجر به تخلیه دهها هزار نفر از مناطق پرخطر شده است.
همچنین برای صبح امروز (دوشنبه) بارندگیهای شدیدتری در نواحی جنوبی و غربی پکن پیش بینی می شود.
رسانه های دولتی چین نیز گزارش دادند که تاکنون خسارات یا تلفات جانی گزارش نشده است.
دوکسوری یکی از قویترین توفانهایی است که در سالهای اخیر چین را درنوردیده است و صدها میلیون نفر در بخشهای شمالی این کشور از جمله در پکن، تحت هشدار قرمز - بالاترین سطح - برای باران شدید هستند.
این هشدار شامل ۲۲ میلیون نفر جمعیت پکن و ۱۴ میلیون نفر در «تیانجین» و همچنین بخش هایی از استان های «هبئی»، «شانشی»، «شاندونگ» و «هنان» چین می شود.
به گزارش رسانههای محلی چین، این اولین بار از سال ۲۰۱۱ میلادی است که چنین هشدار بارندگی شدیدی صادر میشود.
بر اساس گزارشها، بیش از ۳۱ هزار نفر از مناطق پرخطر پکن تخلیه شدهاند در حالی که ۲۰ هزار نفر دیگر نیز از بخش هایی از شهر «شیجیاژوانگ» نقل مکان کردهاند.
همچنین بارندگیهای شدید منجر به بسته شدن برخی نقاط دیدنی و گردشگری پکن شده است.
این توفان قبل از رسیدن به مناطق خشکی در چین، بخشهایی از فیلیپین را درنوردید و دستکم ۳۹ کشته برجای گذاشت از جمله دهها نفر از سرنشینان یک قایق که در باد و توفان شدید واژگون شد.
در تایوان نیز بدنبال هشدار وقوع توفان، صدها نفر مجبور به تخلیه خانه های خود شدند.
در حالی که قدرت توفان دوکسوری کاهش مییابد، پیش بینیها هشدار دادند که توفان موسوم به «خانون» قرار است این هفته سواحل پرجمعیت چین را درنوردد.
مقامات نیز هشدار دادهاند که توفان خانون می تواند خسارات بیشتری به ذرت و سایر محصولاتی که قبلاً توسط توفان دوکسوری آسیب دیده اند، وارد کند.
چین مانند بسیاری از کشورهای نیمکره شمالی، امسال (۲۰۲۳) شاهد تغییرات شدید آب و هوایی بوده است و از اوایل این ماه (ژوئیه) با موج گرما دست و پنجه نرم می کند.
هشت سال گذشته داغ ترین سال های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریباً به طور قطع گرمترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرمترین دوره ثبتشده خواهد بود.
تغییرات اقلیمی نقش مهمی را در گرمایش زمین ایفا میکند. در همین حال عامل مهم دیگر بازگشت پیش بینی شده پدیده آب و هوایی ال نینو است. سازمان جهانی هواشناسی میگوید این ترکیب قرار است دمای جهانی را به رکورد جدیدی در پنج سال آینده برساند در حالی که کارشناسان آب و هوایی اظهار کردهاند که این اتفاق میتواند در سال جاری میلادی یا سال آینده میلادی (۲۰۲۴) رخ دهد.
انتهای پیام
نظرات